Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Stipan Jaramazović

Subotički tamburaški kvartet proistekao je iz orkestra koji već decenijama prednjači u svetu tamburaške muzike. Naprotiv bogatstva zvuka velikog tamburaškog orkestra, kvartet se skoncentrisao na istraživanja kamernog zvuka u ansamblu koji sačinjavaju prim (Ivana Mačković), basprim (Ivan Ivanković Radak), terc-basprim (Ištvan Sakač) i tamburaško čelo (Lucija Ivanković Radaković). Mada su članovi kvarteta izuzetno mladi (uzrasta od 14-17 godina), oni su već iskusni muzičari koji minimum šest godina uče u subotičkoj muzičkoj školi. Osvojili su već čitav niz priznanja u Srbiji i inostranstvu, a uspesi su krunisani turnejom po Izraelu. Održali su koncete 2. maja na konzeratorijumu u Ber-Ševi i 5. maja u rezidencijalnom kvartu Tel-Aviva Savionu, u okviru ciklusa kamernih koncerata „Ervin...

detaljnije
Uto, 08.05.2018 - 08:09

U Subotu 10.03.2018 godine u Novom Sadu održan je XIX po redu festival umetničke tambure. Organizator je bila Muzička škola Josip Slavenski iz Novog Sada.

Na festivalu su nastupili učenici muzičkih škola u kojima se uči tambura iz Srbije kao i kamerni sastavi tambura. Pored Učesnika iz Srbije nastupio je i kvartet iz Križevaca u Hrvatskoj. U programu su nastupili solo tamburaši uz pratnju klavira ali i kamerni sastavi i tamburaški orkestri. Ove godine na festivalu je nastupio i naš "SUBOTIČKI TAMBURAŠKI KVARTET" kojeg je pripremao Stipan Jamazović.

Tom prilikom izveli su:
1. Prvi tamburaški kvartet Zorana Mulića
2. Libertango Astra Piacole u aranžmanu Stipana Jaramazovića i
3. Zabavljač Scot Jopplina u aramžmanu Stipana Jaramazovića

Stručni žiri...

detaljnije
Pon, 12.03.2018 - 08:51

Nekoliko detalja sa predstave u SKC Svet Sava u organizaciji Oš Matko Vuković.

Sre, 31.01.2018 - 18:06

Nekoliko detalja sa početka Božićnog koncerta u OŠ Matko Vuković.

Čet, 21.12.2017 - 19:41

Dana 11.12.2017. godine Udruženje muzičkih umetnika i izvođača “Subotica Ton” iz Subotice održalo je svoju redovnu Izbornu Skupštinu na kojoj se birao Predsednik Udruženja,  članovi Izvršnog i  Nadzornog odbora i disciplinska komisija.

Na predlog dosadašnjeg Predsednika Stipana Jaramazovića da funkciju novog predsednika preuzme Ivan Piuković, prisutni članovi jednoglasno su prihvatili, i izabran je Ivan Piuković.

Gospodin Jaramazović zahvalio se članovima na dosadašnjem ukazanom poverenju i saradnji, čestitao novom predsedniku i ostalim članovima uprave koji preuzimaju rukovođenje sa Udruženjem muzičkih umetnika i izvođača “Subotica Ton” Subotica.

Pet, 15.12.2017 - 00:15

U restoranu Mala gostiona, kao prvi događaj koji je u programu obeležavanja Dana grada, otvorena je večeras Likovna kolonija Stipan Šabić po sedmi put.

Koloniju je otvorila Jasna Vojnić, savetnica predsednika Hrvatskog nacionalnog veća.

 

U prilogu zapis sa otvaranja.

https://www.facebook.com/SuboticaLIVE/videos/10154908614143061/

Pon, 28.08.2017 - 23:50

Sinoć je završen 40. ti po redu MEĐUNARODNI FESTIVAL UMETNIČKE TAMBURAŠKE GLAZBE koji je od 1 do 4 juna 2017 godine održan u Osijeku.

U konkurenciji 28 tamburaških orkestara učestvovao je Subotički tamburaški orkestar i Subotički tamburaški kvartet.

U konkurenciji od oko 800 tamburaša Subotički tamburaški orkestar je u takmičarskom programu izveo kompozicije:

  • 1. Tihomila Vidošića OJ MORE DUBOKO
  • 2. Tihomira Ranogajca NOKTURNO
  • 3. Nikole Jaramazovića I KAD OSTARIM u izvedbi Marije Kovač

drigent je bila Marijana Marki.

Stručni žiri je njihove izvedbe ocenio sa 96,75 bodova od 100 mogućih što je najbolji rezultat u svojoj takmičarskoj kategoriji i zlatnom plaketom "TAMBURA PAJE KOLARIĆA SA VELIKOM POHVALOM" koja se dodeljuje za...

detaljnije
Pon, 05.06.2017 - 09:17

Subotička premijera dokumentarne serije Hrvatske radio televizije Pisme, bande, ljudi o tamburašima u Subotici održana u utorak 18.04.2017. u Velikoj vijećnici Gradske kuće.

Dokumentarnu seriju (3 epizode po 30 minuta) snimio je HRT-ov Produkcijski odjel Kultura – uredništvo emisija pučke i predajne kulture, na području grada Subotice i okolice u ožujku/travnju i rujnu 2016. godine. 

Ova trodijelna dokumentarna serija upoznala nas s prošlošću i sadašnjošću glazbe za tambure u Subotici i okolici, odnosno kod Hrvata Bunjevaca, tijekom zadnjih sedamdesetak godina – od razdoblja prije i nakon II. svjetskog rata, do danas.

Režiju potpisuje Branko Ištvančić, koji je uz Alekseja Pavlovskog i...

detaljnije
Sre, 19.04.2017 - 08:19

Sredinom 70-tih godina prošlog veka jedna grupa zaljubljenika u tamburu razmišlja o tome da formira jedan veliki orkestar od 20-tak i više članova koji bi na tamburama izvodio muziku različith žanrova i tragao za novim izražajnim mogućnostima tamburaških orkestara. Tako je
novembra 1976. nastao SUBOTIČKI TAMBURAŠKI ORKESTAR.

Već prvi nastupi u proleće 1977. godine skrenuli su pažnju javnosti na pojavu jednog izuzetnog tamburaškog orkestra. Od tada počinje sve češće pojavljivanje ovog orkestra i sve uspešniji koncerti.
Orkestar je od prvog trenutka nastojao da opravda ciljeve svog osnivanja što je potvrdio na na brojnim festivalima u zemlji i u inostranstvu gde je postizao vrhunske uspehe.
Svoja dostignuća na polju...

detaljnije
Pet, 14.10.2016 - 16:44

Posle prvih uspeha Subotički tamburaški kvartet, koji radi u okviru Subotičkog tamburaškog orkestra, je ponovo potvrdio svoj primat na još jednom takmičenju tamburaša. U Požegi u Hrvatskoj je 22 aprila održano međunarodno takmičenje tamburaša u kojem je Subotički tamburaški kvartet osvojio prvo mesto u svojoj kategoriji. Sačinjavaju ga: Ivana Mačković prim, Ivan Ivanković Radak basprim, Ištvan Sakač basprim i Lucija Ivanković Radaković čelo, a instruktori u radu su im Sonja Berta i Stipan.

Nastupili su sa dve kompozicije: Primi racconti od kompozitora Vito de Siti i sa Dve igre iz Vranja Dubravka Isakova u obradi Stipana Jaramazovića.

Ovim su članovi Subotičkog tamburaškog kvarteta još jednom potvrdili visok kvalitet rada u Subotičkom tamburaškom orkestru. Već u petak 29...

detaljnije
Sre, 27.04.2016 - 08:33
Subscribe to Stipan Jaramazović