Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Stipan Jaramazović

Nekoliko detalja sa početka Božićnog koncerta u OŠ Matko Vuković.

Čet, 21.12.2017 - 19:41

Dana 11.12.2017. godine Udruženje muzičkih umetnika i izvođača “Subotica Ton” iz Subotice održalo je svoju redovnu Izbornu Skupštinu na kojoj se birao Predsednik Udruženja,  članovi Izvršnog i  Nadzornog odbora i disciplinska komisija.

Na predlog dosadašnjeg Predsednika Stipana Jaramazovića da funkciju novog predsednika preuzme Ivan Piuković, prisutni članovi jednoglasno su prihvatili, i izabran je Ivan Piuković.

Gospodin Jaramazović zahvalio se članovima na dosadašnjem ukazanom poverenju i saradnji, čestitao novom predsedniku i ostalim članovima uprave koji preuzimaju rukovođenje sa Udruženjem muzičkih umetnika i izvođača “Subotica Ton” Subotica.

Pet, 15.12.2017 - 00:15

U restoranu Mala gostiona, kao prvi događaj koji je u programu obeležavanja Dana grada, otvorena je večeras Likovna kolonija Stipan Šabić po sedmi put.

Koloniju je otvorila Jasna Vojnić, savetnica predsednika Hrvatskog nacionalnog veća.

 

U prilogu zapis sa otvaranja.

https://www.facebook.com/SuboticaLIVE/videos/10154908614143061/

Pon, 28.08.2017 - 23:50

Sinoć je završen 40. ti po redu MEĐUNARODNI FESTIVAL UMETNIČKE TAMBURAŠKE GLAZBE koji je od 1 do 4 juna 2017 godine održan u Osijeku.

U konkurenciji 28 tamburaških orkestara učestvovao je Subotički tamburaški orkestar i Subotički tamburaški kvartet.

U konkurenciji od oko 800 tamburaša Subotički tamburaški orkestar je u takmičarskom programu izveo kompozicije:

  • 1. Tihomila Vidošića OJ MORE DUBOKO
  • 2. Tihomira Ranogajca NOKTURNO
  • 3. Nikole Jaramazovića I KAD OSTARIM u izvedbi Marije Kovač

drigent je bila Marijana Marki.

Stručni žiri je njihove izvedbe ocenio sa 96,75 bodova od 100 mogućih što je najbolji rezultat u svojoj takmičarskoj kategoriji i zlatnom plaketom "TAMBURA PAJE KOLARIĆA SA VELIKOM POHVALOM" koja se dodeljuje za...

detaljnije
Pon, 05.06.2017 - 09:17

Subotička premijera dokumentarne serije Hrvatske radio televizije Pisme, bande, ljudi o tamburašima u Subotici održana u utorak 18.04.2017. u Velikoj vijećnici Gradske kuće.

Dokumentarnu seriju (3 epizode po 30 minuta) snimio je HRT-ov Produkcijski odjel Kultura – uredništvo emisija pučke i predajne kulture, na području grada Subotice i okolice u ožujku/travnju i rujnu 2016. godine. 

Ova trodijelna dokumentarna serija upoznala nas s prošlošću i sadašnjošću glazbe za tambure u Subotici i okolici, odnosno kod Hrvata Bunjevaca, tijekom zadnjih sedamdesetak godina – od razdoblja prije i nakon II. svjetskog rata, do danas.

Režiju potpisuje Branko Ištvančić, koji je uz Alekseja Pavlovskog i...

detaljnije
Sre, 19.04.2017 - 08:19

Sredinom 70-tih godina prošlog veka jedna grupa zaljubljenika u tamburu razmišlja o tome da formira jedan veliki orkestar od 20-tak i više članova koji bi na tamburama izvodio muziku različith žanrova i tragao za novim izražajnim mogućnostima tamburaških orkestara. Tako je
novembra 1976. nastao SUBOTIČKI TAMBURAŠKI ORKESTAR.

Već prvi nastupi u proleće 1977. godine skrenuli su pažnju javnosti na pojavu jednog izuzetnog tamburaškog orkestra. Od tada počinje sve češće pojavljivanje ovog orkestra i sve uspešniji koncerti.
Orkestar je od prvog trenutka nastojao da opravda ciljeve svog osnivanja što je potvrdio na na brojnim festivalima u zemlji i u inostranstvu gde je postizao vrhunske uspehe.
Svoja dostignuća na polju...

detaljnije
Pet, 14.10.2016 - 16:44

Posle prvih uspeha Subotički tamburaški kvartet, koji radi u okviru Subotičkog tamburaškog orkestra, je ponovo potvrdio svoj primat na još jednom takmičenju tamburaša. U Požegi u Hrvatskoj je 22 aprila održano međunarodno takmičenje tamburaša u kojem je Subotički tamburaški kvartet osvojio prvo mesto u svojoj kategoriji. Sačinjavaju ga: Ivana Mačković prim, Ivan Ivanković Radak basprim, Ištvan Sakač basprim i Lucija Ivanković Radaković čelo, a instruktori u radu su im Sonja Berta i Stipan.

Nastupili su sa dve kompozicije: Primi racconti od kompozitora Vito de Siti i sa Dve igre iz Vranja Dubravka Isakova u obradi Stipana Jaramazovića.

Ovim su članovi Subotičkog tamburaškog kvarteta još jednom potvrdili visok kvalitet rada u Subotičkom tamburaškom orkestru. Već u petak 29...

detaljnije
Sre, 27.04.2016 - 08:33

Lijepo jutro nakon Dužijance, prijatelji, kolege, obitelj priredili su Stipanu Jaramazoviću iznenađenje povodom njegovog 60. rođendana u kafiću «Galerija». Iako umorni od proteklog tjedna oko organiziranja «Dužijance» prijatno su ga dočekali na kavu uz pjesmu i zvuk tambure.

Pon, 13.08.2007 - 09:00

Na današnjoj press konferenciji ekipa iz Zavoda za urbanizam je predstavila medijima predog novog rešenja centra grada koji će biti predat komisiji krajem meseca na usvajanje. Potom će isti plan biti na Javnom uvidu građanima u Gradskoj kući mesec dana gde će moći da daju svoje primedbe i sugestije.

Jedan zanimljiv predlog je postavljanje javne garaže na Trgu Slobode, da pojasnim - u centru grada, koja bi se nalazila ispod postojećeg parkinga između Gradske i Muzičke škole i prostirala se i ispod Zelene fontane. Računajući na sadašnju intervenciju na Narodnom pozorištu možda bi se grad, vlast, mogla i odlučiti za tako nešto. Pošto se sada prilično rovari po gradu ovo bi moglo uz put da se uradi.

...

detaljnije
Pet, 10.08.2007 - 12:00
Subscribe to Stipan Jaramazović