Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Zoran Ivanović

Poslednje dve etape (četvrta i peta) bile su izuzetno teške na prestižnom Dakar reliju. Osetili su to mnogi takmičari te je već trećina odustala od daljeg takmičenja. Iskusni subotičanin Gabor Sagmajster uz određene problema uspeo je da prebrodi i ove teške zadatke, kasno sinoć stigao je u bivak na zaslužen odmor. 

Peta etapa vožena je u Peruu od San Juan de Marcona do Arequipe u ukupnoj dužini od 508 km sa specijalom od 266 kilometara. Izuzetno teška etapa, možfda i najteža u ovogodišnjem Dakaru bila je kobna za mnoge takmičare, ali ne i za Sagmajstera koji je uspeo da savlada sve izazove.  Bile su velike dine uz jak vetar što je drastično smanjilo vodljivost na stazi. Promašio je dva ček pointa zbog čega je dobio kaznu od 8 minuta, ali se ipak našao na cilju etape. Trenutno se...

detaljnije
Čet, 11.01.2018 - 07:19

Sagmajster se susreo sa prvim problemima u drugoj etapi koja je vožena oko mesta Pisco u dužini specijala od 267 kilometara u dinama Ike.

Suibotički motorista vozi je u svojoj grupi kada su naišli na kolegu iz Slovenije kome je pukao lanac. Sagmajster je stao da mu pomogne  i tu izgubio punih 45 minuta. Nakon toga je nastavio trku, ali imao je problema sa navigacijom kroz tešku peščanu stazu u dinama Ike. Uspeo je da završi drugi specijal na 118 mestu te se sada u generalnom plasmanu nalazi na 99 poziciji. 

U konkurenciji motorista najbrži je bio Bort Bareda na Hondi koji je ovim trijumfom preuzeo vodeću poziciju u generalnom plasmanu sa minut ipo prednosti ispred Van Beverena (danas drugoplasirani) koji vozi motor marke Yamaha. Treći na današnjoj etapi bio je austrijanac...

detaljnije
Pon, 08.01.2018 - 00:14

Gimnastičarke Sokolskog društva Spartak svečanom Akademijom su obeležile kraj veoma uspešne godine. Oboren je prošlogodišnji rekord po osvojenim medaljama u svim starosnim kategorijama. Klub ima prvaka države a ekipno su takože najbolje u pionirskoj konkurenciji.

Ove godine posebno se istakla Nina Šabić, nova prvakinja Srbije i Vojvodine koja se po izboru žirija našla na drugom mestu sportista godine grada Subotice u konkurenciji pionira. Kratkim programom na parteru predstavile su se sve mlade gimnastičarke. Na svečanoj Akademiji prisustvovali su i predstavnici Sportskog saveza grada Subotice koji su čestitali gimnastičarkama na uspehu i u znak pažnje podeli im rančeve za opremu. 

Na kraju Akademije svi prisutni su se počastili i u prazničnom raspoloženju okončali...

detaljnije
Sub, 23.12.2017 - 00:38

Izabrani najbolji sportisti u akciji Sportista godine Subotice koja traje od 1961. godine, a zajedno je sprovode Grad Subotica, Sportski savez Subotice i „Nove Subotičke novine“.

Žiri sastavljen od bivših dobitnika najboljih sportista Subotice u Trofejnoj Ssali Sportskog saveza Subotice izabrao je najbolje sportiste u konkurenciji pionira, juniora, seniora i sportskih ekipa.

U konkurenciji seniora nije bilo puno dilema, najbolji je Davor Štefanek, osvajač srebrne medalje na Evropskom prvenstvu. Drugo mesto takođe je pripalo članu rvačkog kluba Spartak, Aleksandru Maksimoviću koji je na istom Evropskom prvenstvu osvojio bronzanu medalju. Treće mesto po odluci žirija pripalo je Martinu Mačkoviću osvajaču bronzane medalje na Svetskom prvenstvu do 23 godine. Najbolji u...

detaljnije
Čet, 21.12.2017 - 00:12

Subotičanin Gabor Sagmajster spreman je za učešće na novom Dakar reliju koji startuje 2. januara 2017. godine u glavnom gradu Paragvaja. Gabor će ponovo biti jedini predstavnik iz Srbije na najzahtevnijem svetskom reliju. 

Po rečima organizatora ovo će biti najzahtevniji Dakar reli do sada. Etape se prostiru po predelima Paragvaja i Bolovije i to na visokim nadmorskim visinama. Gabor je spreman za svoj jubilarni deseti nastup koji će biti u ukupnoj dužini od 9.200 kilometara - Biće ovo moje deseto učešće na Dakaru. Prvih šest dana vozićemo na izuzetno visokim nadmorskim visinima oko 3.500 metara od mora, što je samo po sebi već izuzetno zahtevno. Vozićemo po temperaturama ispod nule, ali i na plus 45 stepeni što je ogromno iskušenje i za čoveka, ali i za...

detaljnije
Sre, 28.12.2016 - 23:40

Svečanom akademijom ženski gimnastički klub Spartak obeležio je kraj tekuće godine. I ova sezona je bila veoma uspešna za subotičke gimnastičarke, u najmlađim selekcijama zabeležili su odlične rezultate. Imaju nekoliko pojedinačnih prvaka Srbije a najbolje su i u ekipnom plasmanu. Najbolji pojedinac kluba u ovoj godini je Erceg Lejla koja je pojedinačni i ekipni prvak Srbije. 

Na Akademiji je prisustvovao i Goran Marinković, novi sekretar Sportskog saveza koji se zahvalio na pozivu i iskoristio priliku da čestita odličan rezultat gimnastičarki u ovoj godini. Marinković je istakao da će Sportski Savez preko lokalne samouprave pomoći klubu koliko je u njihovoj moći i biti im podrška u daljem radu.  

Predsednik kluba Zoran Ivanović ...

detaljnije
Sub, 17.12.2016 - 23:55

Odabrani su najbolji sportisti Subotice za 2016 godinu. Po prvi put žiri koji je birao najbolje bio je sastavljen od sportista koji su osvajali ovo laskavo priznanje. Nije bilo velike dileme oko najboljih u seniorskoj konkurencii gde su se svojim odličnim rezultatima istakli Davor Štefanek, Martin Mačković i Ervin Rožnjik. Kod juniora dominantni su bili vicešampion Evrope Tamaš Kajdoči i najbolja atletičarka Srbije Jovana Ilić. Najviše posla komisija je imala u pionirskoj konkurenciji gde su nijanse odlučivale o redosledu sportista.  

Partneri u akciji Izbor sportista godine je Grad Subotica uz Sportski savez Subotice i nedeljnika Subotičke novine. Nemanja Simović član gradskog veća zadužen za sport i omladinu je istakao novine u Izboru - Danas smo birali...

detaljnije
Sre, 14.12.2016 - 09:47

Ženski gimnastički klub obeležio je kraj veoma uspešne sezone. U protekloj godini mlade subotičanke su ostvarile odlične rezultate osvojivši ekipne titule Srbije u svim mlađim selekcijama. Posebno se istakla Vakula Noemi najbolja mlada gimnastičarka Srbije. 

Na današnjoj svečanoj akademiji gimnastičarke su prisutnima prikazale svoje veštine na parteru i spravama. 

 

Sub, 19.12.2015 - 00:26

Večeras je u sali Sokolskog društva Spartak organizovan mali prijem za roditelje mladih gimnastičarki koje su osvojile pregršt medalja ove godine. Više o tome u prilogu od trenera gimnastičarki Zorana Ivanovića.

Sub, 20.12.2014 - 22:57

Tradicionale nagrade Jovan Mikić Spartak, namenjane najboljim sportistima, sportskim radnicima i klubovima na teritoriji Vojvodine dodeljene su na u amfiteatru Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Novom sadu. 

Prestižno priznanje dodeljuje se od 1967 a ove godine među dobitnicima su se našli i subotičani. Za najbolji sportski kolektiv proglašen je kuglaški klub "Pionir" dok je priznanje za životno delo pripalo legendarnom  gimnastičkom treneru Zoranu Ivanoviću. Ivanović je bio istaknuti sportista, član reprezentacije Jugoslavije i učesnik brojnih velikih takmičenja među kojima je i Olimpijada u Minhenu. Nakon uspešne sportske karijere Ivanović se posvetio trenerskom poslu gde je takođe zabeleđio odlične rezultate. Sa gimnastičarkama Spartaka je apsolutni prvak Srbije u...

detaljnije
Uto, 16.12.2014 - 17:16
Subscribe to Zoran Ivanović