Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Fondacija "Danilo Kiš" - omladinski klub "Skladište"

Nakon osam meseci rada mladi glumci, koji su se dva puta nedeljno okupljali na pozorišnoj radionici Kiš teatra na srpskom jeziku u organizaciji Fondacije "Danilo Kiš", održaće u subotu, 9. juna 2018. godine u Omladinskom klubu "Skladište" sa početkom u 20h pretpremijeru predstave "Ogledalo". Premijera predstave "Ogledalo" biće izvedena u ponedeljak, 11. juna u Dečjem pozorištu sa početkom u 20 h. Ulaz je slobodan.

*

Predstava OGLEDALO je rađena po motivima popularne serije CRNO OGLEDALO koja govori o otuđenosti modernog čoveka. 
Na koji način tehnologija utiče na naš život? U ovoj predstavi se glavni likovi nikada ne pojave na sceni. To su oni ljudi koji sede ispred svojih računara, to je masa koja posmatra rijaliti program, i putem sms-a utiče na...

detaljnije
Čet, 07.06.2018 - 14:34

Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo “Danilo Kiš” povodom 13. rođendana, u petak 25. maja 2018. godine, organizuje susret s  piscem Brankom Trifunović, autorkom pobedničkog romana za mlade “Ja, Aleksija” u akciji “Čitalački maraton”.

Susret s piscem biće održan  od 13 do 14 časova.

Dobrodošli!

Čet, 24.05.2018 - 09:20

Тема трибине: Претерана гојазност код деце и aдолесцената, као последица, погрешне исхране и погрешних навика, али и као неадекватно трошење слободног времена, изражено недовољним бављењем спортским и културним активностима.

Датум и време одржавања: 17.05.2018.године. у 18 часова.

Sre, 16.05.2018 - 21:21

Klub putnika Fondacije "Danilo Kiš" ovog aprila dočaravaće vam putovanje najvećom železnicom na svetu. Od jednog kraja Azije do drugog, Nemanja Bogdanov je proputovao Rusiju zadivljujućom Transsibirskom železnicom.

Nemanja je tom prilikom posetio i Japan, Kinu i Mongoliju.

Svi zainteresovani imaće priliku da čuju utiske sa ovog čarobnog putovanja koje je trajalo skoro dva meseca. Tokom putovanja hodalo se po zaleđenom moru, prevalilo 20.000 kilometara šina, pilo fermentirano kobilje mleko i sve to na prosečnih -30 stepeni.

Nemanja Bogdanov je grafički dizajner, ilustrator i veliki ljubitelj putovanja.

Susret avanturista i ljubitelja putovanja biće održan u sredu, 11. aprila 2018. godine, u 20.00 časova u Omladinskom klubu "Skladište".

Uto, 10.04.2018 - 14:11

U Fondaciji za omladinsku kulturu i stvaralaštvo "Danilo Kiš" u martu mesecu počinje rad Književnog kluba.

Okupljanje učesnika odigravaće se u prostorijama Omladinskog kluba "Skladište". Zadatak ovog kluba neće biti samo ispisivanje priča naših sugrađana, već i okupljanje eminentnih pisaca. Klub je namenjen učenicima na prelazu iz osnovne u srednju školu, srednjoškolcima i omladincima. Rad kluba održavaće se jednom mesečno i učešće svakog pojedinca je besplatno.

Svi učesnici biće deo tima koji će raditi na razvoju pisane i govorne kulture. Nije neophodno da individua bude oformljen pisac da bi postao deo tima. Moguće je da talenat još nije isplivao na površinu. Možda nikada i neće postati pisac, ali će u svakom slučaju unaprediti rad na sebi, poboljšati umeće pisanja...

detaljnije
Ned, 25.03.2018 - 18:08

U ponedeljak 26. marta 2018.godine u Omladinskom klubu „Skladište“ Fondacije „Danilo Kiš“ biće održano predavanje „Ex suo proprio - Iz vlastitog bića“.

Ex suo proprio predstavlja filozofski sadržaj čiji je osnovni zadatak da podstakne na razmišljanja: KAKO JE NASTAO ŽIVOT? KO SMO MI? DA LI SMO NA DOBROM PUTU? KAKO SVET IMPULSIRA? Pitanja koja će večno inficirati čovečanstvo i biti pod velom misterije.
Mikrokosmos i makrokosmos bili su i u s vesnom i još više u prostranom nesvesnom delu čovekove psihe vrlo dugo najintimnije povezani. Duboka filozofija učenja koja na čisto apstraktan način objašnjavaju čovekov položaj na zemlji i u vasioni, ti biseri u ne predugačkoj niski vrhunskih dostignuća čovekovog stvaranja, najbolji su primer za tumačenje koje su pripremili Ruža...

detaljnije
Ned, 25.03.2018 - 18:05

U martu Klub putnika Fondacije "Danilo Kiš" vodi nas u Tanzaniju, zemlju surove istorije, poznate po prodaji robova, neverovatne divlje prirode i bogate kulture. Nemanja Mutić će nam uz fotografije, video zapise i priču dočarati zemlju lavova, vanile i kokosa. Nemanja nam otkriva kako je istraživao koralni greben, pričao sa narodom Maasai, obilazio najinteresantnije delove Zanzibara, plivao sa delfinima na otvorenom moru  i još mnogo toga.

Gost predavač Kluba putnika Nemanja Mutić je diplomirani turizmolog, autor dokumentarnih emisija Putopisi na YouTube kanalu, predavač na radionicama i obukama na temu turizma i višegodišnji turistički vodič. Nemanja je živeo i radio u zemljama Evrope, Azije i Afrike. Zaljubljenik je u avanture i promoter avanturističkih putovanja.

...

detaljnije
Uto, 06.03.2018 - 09:44

„AIESEC” Novi Sad u saradnji sa Fondacijom "Danilo Kiš" organizuje javni događaj „GLOBAL VILLAGE“ (globalno selo) gde će volonteri iz Subotice i Novog Sada predstaviti svoju kulturu kroz hranu, odeću, muziku i suvenire kroz dvočasovno druženje u Subotici.

Kada? U nedelju, 18. februara
U koliko sati? Od 18h do 20h
Gde? Fondacija Danilo Kiš (u zgradi Dečjeg pozorišta)
Ko je pozvan? Učenici, roditelji, učitelji, prijatelji, direktori... 

Čet, 15.02.2018 - 15:08

U januaru Klub putnika Fondacije "Danilo Kiš" vodi nas na Kubu, zemlju zanimljive istorije, sjajne hrane, neverovatne prirode i bogate kulture. Nemanja Mutić će nam uz fotografije, video zapise i priču dočarati zemlju ruma, tompusa i salse. Nemanja nam otkriva kako je istraživao planinski regione, uživao na plažama Kariba, obilazio najiteresantnije delove Havane, izučavao močvare sa krokodilima i još mnogo toga.

Gost predavač Kluba putnika Nemanja Mutić je diplomirani turizmolog, autor YouTube kanala Putopisi  (gde snima dokumentarce o svojim putovanjima), predavač na radionicama i obukama na temu turizma i višegodišnji turistički vodič. Nemanja je živeo i radio u zemljama Evrope, Azije i Afrike. Zaljubljenik je u avanture i promoter neklasičnih (masovnih)...

detaljnije
Sub, 13.01.2018 - 10:09

Fondacija "Danilo Kiš" organizuje zajednički Javni čas radionica koje su se od oktobra 2017. godine odvijale u Omladinskom klubu "Skladište". Na završnoj prezentaciji predstaviće se polaznici Radionice poezije, Hora savremene muzike, Radionice Telo kao instrument kao i polaznici Pozorišne radionice  Kiš teatra na srpskom jeziku.

Javni čas će se održati u nedelju, 10. decembra 2017. godine u Omladinskom klubu "Skladište" sa početkom u 17 časova.

Ulaz je slobodan.

Radionice poezije okuplja kreativce, sanjare, mislioce, romantike, repere i sve one koji žele da nauče da slažu stihove i rime! U opuštenoj atmosferi, radioničari istražuju različite aspekte poetskog zanata, kao što su slikovitost, metaforika, kompozicija, ritam. Proučavajući poetsku tradiciju učesnici...

detaljnije
Čet, 07.12.2017 - 18:36
Subscribe to Fondacija "Danilo Kiš" - omladinski klub "Skladište"