Saopštenja

Припадници Министарства унутрашњих послова у Суботици, у сарадњи са сомборском полицијом, ухапсили су В. М. (1992) из Бачке Тополе и Г. Р. (1977) из Сомбора због постојања основа сумње да су учинили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

У претресу стана који су осумњичени користили, пронађено је око 50 грама кокаина и две дигиталне вагице, док је претходно у возилу В. М. нађена мања количина ове дроге.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Суботици.

Pet, 01.03.2024 - 15:37

Међународни Дан ретких болести обележава се ове године 29. фебруара, седамнаести пут. Овај дан је 2008. године установила Европска организација за ретке болести (EURORDIS), а обележавају га удружења за ретке болести широм света, као и њихови партнери. Циљ кампање је да се шира јавност упозна са проблемима које имају оболели од ретких болести и њихове породице. Укључивање шире друштвене заједнице може помоћи да ова група пацијената изађе из анонимности. Обележавање дана ретких болести део је глобалног позива доносиоцима одлука, здравственим радницима, фармацеутским компанијама, истраживачима да успешније ускладе све аспекте бриге за особе које живе са ретком болешћу. Потребно је такође, да се оболели од ретких болести препознају као приоритет политике јавног здравља на националном и...

detaljnije
Pet, 01.03.2024 - 10:36

Комисија за доделу звања и признања у складу са чланом 5. Став 6. Одлуке о установљењу звања ПОЧАСНИ ГРАЂАНИН, признања ПРО УРБЕ и признања „Др Ференц Бодрогвари“ («Службени лист Града Суботице», бр. 24/17-пречишћен текст) објављује

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРИКУПЉАЊЕ ИНИЦИЈАТИВА ЗА ДОДЕЛУ ПРИЗНАЊА

«ДР ФЕРЕНЦ БОДРОГВАРИ» НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА СУБОТИЦЕ

ПРИЗНАЊЕ «ДР ФЕРЕНЦ БОДРОГВАРИ» се додељује истакнутим културним ствараоцима (не старијим од 40 година), у области књижевности, ликовне, музичке уметности, позоришне и филмске уметности, који су својим делима и чињењима допринели развоју културног живота града или дали допринос на пољу културе у земљи и иностранству, узимајући у обзир...

detaljnije
Pet, 01.03.2024 - 10:08

Gradski Odbor Demokratske stranke poziva sve zainteresovane građane našeg grada da nam se pridruže sutra, u petak 01. marta, od 15:30 h na
štandu na Platou Zorana Đinđića, gde ćemo razgovarati o Rezoluciji Evropskog parlamenta o izbornoj krađi, sa građanima će razgovarati narodni poslanici Dragana Rakić i Srđan Milivojević.

Vidimo se od 15:30h!

Čet, 29.02.2024 - 11:32

И ове 2024. године девету годину за редом спроводи се Осмомартовска акција Фондације „Македонско сунце“, на годишњицу обележавања 8. марта, дана борбе за економску, политичку и социјалну равноправност жена и мушкараца, дана женске солидарности и афирмације женских права, подсећамо жене и мушкарце да је један од основних правних принципа заштићен Уставом и међународним актима, принцип о забрани дискриминације.

Да би се спречила дискриминација и неједнак третман жена и мушкараца, држава промовише равноправност, спроводи политику једнаких могућности и доноси мере којима утиче на отклањање неравноправности. Држава прописује мушкарцима и женама једнака права пред законом и једнаку законску заштиту, једнака права при закључењу уговора и управљања...

detaljnije
Sre, 28.02.2024 - 09:31

Припадници Министарства унутрашњих послова у Суботици, у претходна два дана санкционисали су двојицу возача трактора.
У контроли саобраћаја на Палићу затечен је четрдесетчетворогодишњи Суботичанин који је управљао трактором без возачке дозволе и са 0,56 промила алкохола у организму. Возач је задржан у службеним просторијама полиције и против њега ће бити поднета одговарајућа прекршајна пријава.
Против седамдесетседмогодишњег трактористе, који је изазвао саобраћајну незгоду у којој су два лица лакше повређена, суботичка полиција поднела је кривичну пријаву због угрожавања јавног саобраћаја.
Министарство унутрашњих послова у Суботици апелује на возаче трактора и других радних машина да се приликом учешћа у саобраћају доследно придржавају свих саобраћајних прописа и тиме...

detaljnije
Sre, 28.02.2024 - 09:24

Obaveštavamo vas da će se u periodu od 04.03.2024. do 15.03.2024. godine vršiti orezivanje stabala u Rudić ulici...

detaljnije
Uto, 27.02.2024 - 15:15

Општинска смотра рецитатора „Песниче народа мог”

Традиционална смотра рецитатора „Песниче народа мог”, која се организује сваке године на нивоу Републике Србије, биће одржана за подручје Града Суботица у четвртак, 7. марта 2024. године с почетком у 9 сати у Градској библиотеци Суботицa.

Пријаве на обрасцу као и сагласности потписане од стране родитеља/старатеља, потребно је доставити најкасније до 29. фебруара...

detaljnije
Uto, 27.02.2024 - 10:10

U периоду од 19. до 25. фебруара 2024. године на подручју Полицијске управе у Суботици догодилo се пет саобраћајних незгода. У три саобраћајне незгоде четири особе су лакше повређене док је у две саобраћајне незгоде причињена само материјална штета.

У наведеном периоду, полиција је поднела 19 захтева за покретање прекршајног поступка, издато је 1.509 прекршајних налога и из саобраћаја су искључена 22 возача од којих је за пет возача одређена мера задржавања због тешке или потпуне алкохолисаности.

ПРОТИВПОЖАРНА ЗАШТИТА

У току протекле недеље, припадници Одељења за ванредне ситуације у Суботици имали су 12 интервенција.

Pon, 26.02.2024 - 08:24

Dole navedene zdravstvene ambulante Službe za opštu medicinu Doma zdravlja sledeće nedeljeće raditi po izmenjenom radnom vremenu, na sledeći način:

 

Izenjeno radno vreme ambulanti opšte medicine za period od 26.02..2024 do .01.03.2024

Izmene radnog vremena

(26.02.2024. –01.03..2024)

... detaljnije
Sub, 24.02.2024 - 23:47

САОПШТЕЊЕ
За јавност о привременој обустави саобраћаја на локалним саобраћајницама

У оквиру радова на рехабилитацији дела коловоза око Народног позоришта доћи ће до тоталне обуставе саобраћаја у улицама Браће Радић, Цара Душана и Бранислава Нушића.

Обустава ће трајати у временском периоду од 26. фебруара 2024. године до 20. априла 2024. године

***

KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY

ideiglenes útlezárásról

A Népszínház körüli utak felújításán végzett munkálatok miatt a Radić fivérek utcája, a Dušan cár utca és a Branislav Nušić utca le lesznek zárva a forgalom elől.

Az útlezárás 2024. február 26-ától április 20-áig tart.

Pet, 23.02.2024 - 17:47

Обавештење за грађане МЗ „Кер“

Обавештавају се грађани МЗ „Кер“ да ће од 26.02.2024. године до 15.03.2024. године Јавно комунално предузеће „Чистоћа и зеленило“ Суботица вршити поделу бесплатних типских посуда (плавих канти) за одвожење рециклабилног отпада. Подела типских посуда (плавих канти) ће се обављати радним данима од 09 до 14 часова.

Потребно је да у том периоду на адреси становања буде власник непокретности који ће преузети канту.

Апелујемо на грађане да у поменутом временском периоду буду присутни на адресама ради лакше и брже поделе плавих канти.

Грађани који се не буду налазили код куће у време поделе канти, након теренске поделе, канту ће моћи преузети на локацији ЈКП „Чистоћа и зеленило“ Суботица, ул. Антуна Бранка Шимића 4 у Суботици, уз...

detaljnije
Čet, 22.02.2024 - 18:35

Обавештавамо кориснике наших услуга у МЗ Бајмок, да се радови на испирању водоводне мреже насеља, врше свакодневно у времену од 08.00 сати до 14.00 сати, закључно са четвртком 29.02.2024. Радови се не изводе у данима викенда.

За време трајања радова на испирању водоводне мреже, очекују се умањени притисци воде у дистрибутивној мрежи, а током испирања, као и након завршетка радова на испирању, могуће су и пролазне појаве замућења воде.

 

 

Čet, 22.02.2024 - 18:31

Šebek: Rukovodstvo Dom zdravlja Subotica, mora pod hitno da informiše građane o njihovim pravima

Zbog sve češćih pritužbi građana na nemogućnost zakazivanja pravovremenih pregleda koji u mnogim slučajevima život znače, Robert Šebek, predsednik GrO Stranke slobode i pravde u Subotici, apeluje na rukovodstvo Doma zdravlja Subotica, da u svojim službama i ograncima u narednih nedelju dana obavezno na vidno mesto istakne uslove pod kojima pacijenti imaju pravo na refundaciju troškova pregleda u privatnim zdravstvenim ustanovama. Mnogi se ne prijavljuju za refundaciju jer ne znaju svoja prava, posebno stariji ljudi koji možda nisu vični korišćenju interneta, a ceo životni vek su uplaćivali zdravstveno osiguranje.

... detaljnije
Sre, 21.02.2024 - 21:54

Međunarodni dan materinskog jezika, 21. veljače, dan je koji zemlje članice UNESCO-a posvećuju povećanju svijesti o važnosti, ne samo javne, uporabe i institucionalne zaštite materinskoga jezika. U današnjem složenom i interakcijama premreženom svijetu izrazitije se snaži značaj i učestalost uporabe materinskog jezika – te ključne identitetske sastavnice u ljudi, što za posljedicu ima stalno isticanje potrebe dosljednog poštivanja prava da se govornici njime služe i njegove adekvatne institucionalne zaštite. Ovo posljednje dovoljno govori o tome koliko je ova tema životna.

Životna je i za Hrvate u Republici Srbiji. Hrvati imaju, slijedom Ustavnih garancija i pozitivnih zakonskih propisa, zajamčena prava na korištenje materinskoga jezika u...

detaljnije
Sre, 21.02.2024 - 08:58

Припадници Министарства унутрашњих послова у Суботици, ефикасном акцијом, ухапсили су Б. Л. (1997) из Суботице убрзо пошто је, како се сумња, извршио кривично дело разбојништво.

Он се сумњичи да је јуче, уз претњу ножем, од радника једне кладионице у Суботици отео новац, као и да је пре два дана у кладионици у центру града, претећи запосленом комадом стакла, такође узео новац.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Основном јавном тужилаштву у Суботици.

 

Pon, 19.02.2024 - 15:34

Gradsko Udruženje penzionera Subotica Nyugdijasok városi egyesülete Szabadka obaveštava svoje članove i javnost da je u sklopu budućih članarina sadržana i pogodnost jednokratne fiksne nadoknade kao učešće u troškovima sahrane u slučaju smrti člana udruženja.
Predmetna pogodnost se odnosi takodje i na postojeće članove, , i primenjuje se od_FEBRUARA_2024.g.
Korisnik nakodnade iz posmrtnog fonda je lice koje je podmirilo troškove sahrane.
Udruženje plaćanje gornje nadoknade vrši po prijemu dokumentacije i prijave, u roku koji je određen pravilnikom posmrtnog fonda.

Értesités

A Nyugdijasok Városi egyesülete Szabadka értesiti tagságát, hogy az elkövetkező, esedékes tagsági dijak keretébe foglalta a kedvezményt, mely által az egyesület tagjának halála...

detaljnije
Pon, 19.02.2024 - 12:45

БЕЗБЕДНОСТ У САОБРАЋАЈУ

У периоду од 12. до 18. фебруара 2024. године на подручју Полицијске управе у Суботици догодилo се седам саобраћајних незгода. У три саобраћајне незгоде две особе су теже повређене и четири особе су лакше повређене док је у четири саобраћајне незгоде причињена само материјална штета.

У наведеном периоду, полиција је поднела 55 захтева за покретање прекршајног поступка, издато је 610 прекршајних налога и из саобраћаја је искључено 53 возача од којих је за седам возача одређена мера задржавања због тешке или потпуне алкохолисаности.

ПРОТИВПОЖАРНА ЗАШТИТА

У току протекле недеље, припадници Одељења за ванредне ситуације у Суботици имали су девет интервенција...

detaljnije
Pon, 19.02.2024 - 12:21

Припадници Министарства унутрашњих послова у Суботици, приликом контроле саобраћаја, искључили су из саобраћаја и задржали у службеним просторијама, тројицу возача.

У близини Суботице, из саобраћаја је искључен педесетједногодишњи возач ,,опела'' који је возио брзином 198 километара на час, нa делу пута где је ограничење брзине 80.

Саобраћајна полиција у Бачкој Тополи зауставила је двадесетседмогодишњака који је управљао „пежоом“ са 1,47 промила алкохола у организму и под дејством психоактивних супстанци, док је у Суботици из саобраћаја искључен двадесетрогодишњак који је затечен како управља возилом под дејством канабиса.

Овим возачима одређено је задржавање и они су приведени надлежним...

detaljnije
Ned, 18.02.2024 - 19:46

Припадници саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова, од 19. до 25. фебруара, спроводиће међународну акцију појачане контроле саобраћаја која ће бити усмерена на откривање прекршаја које чине возачи аутобуса и теретних возила.

Током акције која се истовремено спроводи у 30 европских земаља чланица организације ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе), саобраћајна полиција ће патроле првенствено усмеравати на путеве са најинтензивнијим саобраћајем аутобуса и теретних возила.

Посебан акценат ће бити на контроли поштовања одредби Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима, као и превоза терета и испуњености општих услова за учешће у саобраћају возача теретних...

detaljnije
Ned, 18.02.2024 - 19:05
Custom Search
Subscribe to Saopštenja