Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Levente Homolja

Eliezer Papo

Večeras je u sali 1 Nove Opštine, rabin Eliezer Papo, profesor na fakultetu "Ben Gurion" u Izraelu, održao tribinu na temu: Da li je Bog duhovit? Ova tribina je bila deo ciklusa susreta „Bog i deca Avramova“ koju organizuju predstavnici tradicionalnih crkava i verskih zajednica u Subotici.

Toliko o suvim podatcima.

Znači!: - Kako čitati Stari zavet i pravilno ga razumeti ?!

Pa na hebrejskom! Jer, pravo značenje teksta se izgubi u prevodu na druge jezike kako je pokazao raspoloženi tumač starozavetnih spisa, profesor, rabin, Eliezer Papo. Onda će te možda uvideti šta u stvari piše u Bibliji gde se Bog i Mojsije prepiru oko svog deteta, "izabranog" naroda Izraela (poređenje predavača).

Zaključak po predavanju je bio da su većina bili zbunjeni, nekolicina je...

detaljnije
Sre, 14.02.2018 - 03:26

Razgovor sa grupom kupača na Peščanoj plaži jezera Palić koji smatraju da je voda dobra za kupanje - to vidite ovde gde govore Homolja Levente i Milorad Bačić koji se 40 godina neprekidno kupa u jezeru od kada je ponovo napunjeno.

https://www.facebook.com/SuboticaLIVE/videos/10154719611823061/

i posle prekida prenosa drugi deo ovde:

https://www.facebook.com/SuboticaLIVE/videos/10154719631258061/

Inače Palić je prepun vozila, kao i dešavanja ovih dana, pored Tunning showa koji se dešava u nedelju od 11 pa na dalje ovde je i susret radnika NOVOMATIC-a, firme koja se bavi aparatima za "igru na sreću", pa...

detaljnije
Ned, 25.06.2017 - 01:23

U okviru obeležavanja Svetskog dana secesije (10. jun) u Savremenoj galeriji Subotica održan je razgovor “Šta nam znači secesija?”.   

O prepoznavanju i vrednovanju secesije u Subotici govorili su: mr Gordana Prčić Vujnović, arhitekta, zaposlena u Međuopštinskom zavodu za zaštitu spomenika Subotica,  dr Olga Kovačev Ninkov, istoričarka umetnosti i muzejski savetnik Gradskog muzeja Subotica,  Branka Banjanin, istoričarka umetnosti i stručna saradnica Turističke organizacije Subotice i Vladimir Džamić, istoričar umetnosti, savetnik u Republičkom zavodu za zaštitu spomenika Beograd.

Moderator razgovora bila je Nela Tonković, istoričarka umetnosti, direktorka SGSU.

Čet, 08.06.2017 - 23:55

U prilogu zvučni zapis govornika...

Čet, 09.02.2017 - 20:56

Više o koncertu i muzičarima pročitajte ovde.

Sub, 17.12.2016 - 09:12

U Savremenoj galeriji Subotica (SGSU) juče, 21. oktobra 2016. u 19 časova održan je prvi razgovor u novom ciklusu programa naše galerije pod nazivom “Razgovor sa razlogom”. Prva gošća ovog programa bila je dr Dubravka Stojanović, redovna profesorka Odeljenja za istoriju Filozofskog fakulteta u Beogradu i jedna od osnivača Udruženja za društvenu istoriju. Dr Dubravka Stojanović od samih početaka svog naučnog rada bavi se procesima modernizacije i pitanjima demokratije u Srbiji i na Balkanu krajem 19. i početkom 20. veka, evropskim uticajima u Srbiji početkom 20. veka, ulogom žena u srpskom društvu, kao i interpretacijama istorije u novijim srpskim udžbenicima.

Razgovor je vodio Mirko Grlica, istoričar i muzejski savetnik...

detaljnije
Sub, 22.10.2016 - 17:34

Povodom 54 godine od osnivanja Savremene galerije Subotica i svečanog zatvaranja izložbe Marije Dragojlović Iz porodičnog albuma,  jučer je održan razgovor sa Palom Molnarom Međerijem, subotičkim fotografom.

Razgovor je vodila Jasmina Jovančić Vidaković, kustoskinja pedagog Savremene galerije Subotica.

Pet, 29.04.2016 - 15:20

Danas tokom posete ministra trgovine, turizma i telekomunikacije Rasim Ljajića, svečano je otvoren Turistički informativni centar (TIC), u zgradi nekadašnje Tramvajske stanice na Paliću (Park heroja 13), preko puta hotela Prezident.

Više o tome od Ivane Anđelković u video prilogu.

U prilogu je nekoliko fotografija sa koktela jer tajming otvaranja TIC-a nije bio ispoštovan.

Pon, 11.04.2016 - 19:44

Čestitajući građanima i gostima Grada Subotice Uskrs, odnosno Vaskrs, Koprivničko-križevačka županija (Hrvatska) i njihova Turistička zajednica darovali su Subotici pisanicu - oslikano veliko uskrsno jaje. Pisanica je uz kraći program primopredaje postavljena na platou ispred Franjevačke crkve.

Od predstavnika Koprivničko-križevačke županije Ivana Pala, zamjenika župana i mr. sc. Zdravka Mihevca, direktora Turističkog ureda Turističke zajednice Županije, pisanicu je u ime Grada Subotice primio gradonačelnik Jenő Maglai.

Čet, 17.03.2016 - 17:19

Detalji sa komemoracije u Gradskoj kući povodom smrti bivšeg gradonačelnika Jožefa Kase.

U prilozima su zvučni zapisi gde su govorili gradonačelnik Jene Maglai, Žarko Korać i Ištvan Osi.

U video zapisima je prilog "In memoriam" pripremeljen od isečaka iz političke istorije Jožefa Kase (arhiva Šifliš Zoltan i Tomislav Dedović) i dokumentarac sa skupa u centru grada kada se organizovao miting protiv NATO bombardovanja - "Target" gde se Jožef Kasa obratio kao tadašnji gradonačelnik Subotice.

 

Sub, 06.02.2016 - 15:20
Subscribe to Levente Homolja