izbori

        Zahvaljujemo se svim Hrvaticama i Hrvatima koji su svojim glasom podržali izbornu listu „Fokus – Republika“ u XI. Izbornoj jedinici, na izborima za XI. Saziv Hrvatskog sabora. Izbornu listu „Fokus – Republika“ u XI. Izbornoj jedinici listom su činili kandidati iz Republike Srbije, a nositelj je bio dr. Tomislav Stantić.

        Demokratska zajednica Hrvata ostvarila je svoj cilj, plasirajući se kao druga, osvojivši više glasova nego sve ostale, lošije plasirane liste,
zajedno. Kratku kampanju obilježili su nemogući uvjeti i nedostatak financijskih sredstava. Izravnu i prijateljsku komunikaciju s biračima suprotstavili smo kampanji naših oponenata, izdašno...

detaljnije
Čet, 18.04.2024 - 16:58

DSHV čestita HDZ-u, pobjedniku na izborima za Hrvatski sabor

Na jučer održanim izborima za Hrvatski sabor, lista koju predvodi Hrvatska demokratska zajednica osvojila je najviše zastupničkih mjesta, 61. Demokratski savez Hrvata u Vojvodini čestita pobjedniku izbora predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću na ovome uspjehu, zadovoljan što su i Hrvati u Republici Srbiji, više no ikada do sada, i, u strukturno-organizacijskom smislu kvalitetnije, dio te pobjede.

Naime, na tri biračka mjesta u Republici Srbiji, koja se nalaze u XI. izbornoj jedinici, glasovalo je 1117 državljana Republike Hrvatske. To je gotovo tri puta više no na prošlim parlamentarnim izborima te daleko najviše u odnosu na sve parlamentarne izbore do...

detaljnije
Čet, 18.04.2024 - 16:48

PREDMET: POZIV NA IZBORE

Hrvatski demokratski forum (HDF), sa sjedištem u Subotici, poziva sve pripadnike hrvatske zajednice u Republici Srbiji koji su ujedno i državljani Republike Hrvatske, da u srijedu 17. travnja 2024. iskoriste svoje pravo i izađu na parlamentarne izbore u Republici Hrvatskoj.

Na taj način i oni će pridonijeti daljnjem razvoju demokracije u matičnoj domovini, ali i pomoći da se započne proces demokratizacije hrvatske zajednice u Srbiji, koja je godinama unazad urušavana, marginalizirana, duboko ponižena i pljačkana.

Udbaško-kriminalni milje koji već desetljeće vlada hrvatskom zajednicom u Srbiji, agitiranjem za izbornu listu HDZ-a u XI. Izbornoj...

detaljnije
Pet, 12.04.2024 - 08:38

Poštovane sugrađanke i sugrađani,
u borbi protiv izborne krađe koja se desila na izborima održanim u decembru preduzimamo sve radnje u skladu sa zakonom, koje za cilj imaju odbranu izborne volje naših sugrađana i ovim želimo da pošaljemo poruku svima da ne pristajemo na to da se našim glasovima manipuliše na bilo koji način.
Dana 23.01.2024. godine zbog izbornih nepravilnosti za izbor narodnih poslanika Narodne skupštine i poslanika Skupštine AP Vojvodina, koji su održani 17.12.2023. godine, podneto je Opštinskom javnom tužilastvu u Subotici pet (5) krivičnih prijava zbog krivičnih dela protiv izbornih prava.
Najpre, podneta je krivična prijava protiv predsednika, članova i zamenika članova Izborne komisije grada Subotica i zamenika sekretara Izborne komisije grada...

detaljnije
Sre, 24.01.2024 - 09:56

Pitanje političke participacije Hrvata u Srbiji u raspravi u Europskom parlamentu

U Europskom parlamentu 17. siječnja održana je plenarna rasprava o situaciji u Republici Srbiji nakon parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora, koji su u našoj zemlji održani prije mjesec dana. Nakon rasprave, u kojoj je sudjelovalo najviše članova klubova zastupnika Europske pučke stranke te Progresivnog saveza socijalista i demokrata, najavljeno je da će Europski parlament 8. veljače usvojiti rezoluciju na ovu temu. Za Hrvate u Srbiji i Demokratski savez Hrvata u Vojvodini je od velike važnosti da je i pitanje političke participacije Hrvata u Srbiji bila tema u raspravi pojedinih eurozastupnika, što se prvi puta dogodilo u povijesti.

Željana Zovko, zastupnica...

detaljnije
Čet, 18.01.2024 - 15:42

СНС: Још убедљивија победа на поновљеним изборима у Новом Жеднику

Српска напредна странка однела је још убедљивију победу на поновљеним изборима на једном бирачком месту у Суботици, информација је из Изборног штаба Српске напредне странке у Суботици.

Наиме, на  бирачком месту 87 у Новом Жеднику, на ком је данас поновљено гласање за  посланике Скупштине Републике Србије највише гласова освојила је листа „Александар Вучић – Србија не сме да стане” са укупно   430 освојених гласова, односно  80,52  одсто, што је за 115 гласова више него 17.децембра.

На  поновљеним изборима на БМ 87 друга је листа  Србија против насиља са 25  гласова а  трећа је Социјалистичка...

detaljnije
Sub, 30.12.2023 - 22:03

 

 


 

Република Србија

ВИШЕ ...

detaljnije
Sub, 23.12.2023 - 12:27

Robert Šebek i Namanja Šarović kritički govorili o izborima u novim prostorijama SSPa u Branislava Nušića.

U prilogu izjava za medije kao i prethodno, kratka izjava predsednice Gradske izborne komisuje kako nije bilo bitne povreda glasanja.

 

Pon, 18.12.2023 - 21:54

SNS - Pobedili smo, Savez vojvođanskih Mađara - zadovoljni rezultatom, naročito u pokrajini. MI - iznenadili i uzeli poveći deo kolača manjih stranaka, Koalicija protiv nasilja upola od SNSa, SPS relativni gubitnik.

U prilogu ilustracije i video prilozi press konferencije SVM-a u 22.45 gde je govorio Balint Pastor, i SNSa u 00.30. gde se obratio Stevan Bakić, rekavši da je kasna press konferencija uzrokovana željom da se daju tačni podatci o izborima u našem gradu.

Dopis iz Gro Subotica

...

detaljnije
Pon, 18.12.2023 - 01:18

Na glasačkom mestu br.13. MZ Dudova šuma jutros među ranoraniocima - penzionerima, glasao je i dr. Balint Pastor.
Relativno mlađa generacija se baš i nije pojavila do 08.00 da bi dala svoj glas.
U prilogu par ilustracija.

Ned, 17.12.2023 - 08:45
Custom Search
Subscribe to izbori