MZ Mala Bosna

I beše sportski dan...i svi nasmejani i raspoloženi, a one najviše..

Sub, 23.09.2023 - 23:21

Vladoni mi reče jučer - Idemo na Pasuljiadu sutra na ručak ?

- Gde?

- U Malu Bosnu!

- Kada?

Kakvo pitanje, pa u podne, naravno.

Idemo, zovem te posle 11.00.

***

Huh, montaža priloga serijala Toma i Tavankućani mi se odvukla, prošlo je 11 sati, zamorila me, javim Tomi link. Premijera standardno sutra u 16.00, a sad moram pozvati Vladonija, kad zazvoni tel. Bio je brži.

- Na Buvljaku si, a?

- Taman sam te hteo zvati, i onda gde i kada da dođem po tebe.

... detaljnije
Sub, 23.09.2023 - 22:48

U crkvi Presvetog Trojstva u Maloj Bosni dana 30.7.2023. održana je Dužijanca.

Misu zahvalnicu predvodio je vlč. Tomislav Vojnić. Ovogodišnji bandaš i bandašica su Tomislav Lulić i Martina Stantić, mali bandaš i bandašica su Stefan Poljaković i Petra Mezei.

Ned, 30.07.2023 - 18:19

Obaveštavamo naše korisnike u MZ Mala Bosna, da će za vreme trajanja radova preduzeća "ED Subotica", koji će uslediti u ponedeljak 31.07.2023 u periodu  između 9.30 i 11.30, zbog nestanka struje, doći do privremenog prekida u vodosnabdevanju  naselja.

Izvinjavamo se našim korisnicima zbog ove neprijatnosti.

Sub, 29.07.2023 - 12:07

U Bećar ataru u Maloj Bosni podignut je spomenik u slavu Isusa od strane porodice Olka.

Tekst  u prilogu je napisao Olka Lazo.

 

Dosta sam puta spomenijo suprugi Mariji da sam jedini ostao nosilac prezimena Olka.

Jednoga dana Marija je kazala - Došla sam na ideju! Treba da podignemo križ spasitelju zemlji tvoga oca Vece. Jedna zahvala prema svekru, jer me poštovao kao snaju.

Od rane mladosti radijo sam poljoprivrednim mašinama. Sa time oću da kažem, veru Oca nebeskog, Božijeg sina Duha svetoga. Oni su me čuvali, vodili da ne budem ozleđen.

Radove smo započeli ovim redom.

Pozvao sam geometra da bi obeležio mesto udaljeno od puta i mrginja, to jest...

detaljnije
Ned, 16.04.2023 - 23:55

U poslednja dva meseca policiji je prijavljeno sedam krađa na salašima u kojima je ukradeno između 10 i 15 hiljada litara nafte i pričinjena veća materijalna šteta, ali poljoprivrednici smatraju da je broj obijanja i veći.

Od početka godine, prema podacima subotičke policije, sedmoro poljoprivrednika prijavilo je da su pokradeni. Poljoprivrednim gazdama uglavnom se krade nafta iz radnih mašina, alat i pričinjava veća materijalna šteta jer su im isečene ograde i razvaljeni magacini. Subotički ratari tvrde da je mnogo više oštećenih, jer ima i onih koji krađu nisu prijavili. Po njihovoj proceni iz rezervoara traktora koji su trebali da izađu na njive, na nelegalno tržiše dospelo je između 10 i 15 hiljada litara nafte.

„Kad smo...

detaljnije
Uto, 14.03.2023 - 08:13

Градоначелник Бакић: Мала Босна ће имати примарну здравствену заштиту какву заслужује

Градоначелник Суботице Стеван Бакић обишао је данас обновљену амбуланту у Малој Босни и тим поводом изјавио да је за адаптацију и реновирање, имајући у виду колико дуго у тај објекат није улагано, из градског буџета издвојено 5,2 милиона динара.

Амбуланта у Месној заједници ’Мала Босна’ није радила више од две године, због налога санитарне инспекције о затварању због  неиспуњавања услова које прописује Закон о заштити здравља. Решени су велики проблеми са кровом зграде, замењени су прозори и врата, уведен нов систем грејања, реновирана су купатила и замењена електрична инсталација. Уредили смо...

detaljnije
Uto, 26.04.2022 - 16:26

U Maloj Bosni je u nedelju, 5. decembra, održana tradicionalna "Izložba božićnjaka" u organizaciji Udruženja građana "Bunjevačka vila". Izložba je bila osamnaesta po redu, a kako je istakla Nela Ivić, predsednica UG "Bunjevačka vila", reč je u stvari o značajno dužem nizu koga je pokrenula Marija Bošnjak Maca u Maloj Bosni.

Prisutnima se obratila i Marija Bošnjak, koja je tom prilikom rekla kako je važno negovati tradiciju, te da je tradicija izrade božićnjaka gotovo izumrla, dok je danas božićnjak sve češći kao deo proslave najradosnijeg hrišćanskog blagdana – Božića.

Izložbu je svečano otvorio vlč. Dragan Muharem. On je prisutnima poželeo sve najbolje tokom predstojećeg blagdana, te je...

detaljnije
Pon, 06.12.2021 - 11:13

Održana Dužijanca u Maloj Bosni - 25.7.2021. god. Svečani predvoditelj, ovogodišnjeg misnog slavlja, bio je mons. dr. Andrija Anišić, župnik župe Sv. Roka i predjsednik UBH  - Dužijanca.

Ovogodišnji mali bandaš i bandašica su:  Marko Borović i Nadja Kovač dok su mali bandaš i bandašice: Luka Ivković,  Natalija Stipić i Tatjana Matković

Ned, 25.07.2021 - 17:23

U Maloj Bosni - 26.7.2020. god. održana je ovogodišnja Dužijanca.

Bandaš i bandašica ove godine su Kristijan Pelhe i Mirela Poljaković.
Predvoditelj misnog slavlja bio je vlč. dr. Ivica Ivanković Radak

Ned, 26.07.2020 - 15:29
Custom Search
Subscribe to MZ Mala Bosna