Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Stanislava Stantić Prćić

Škola „Matija Gubec“ Tavankut na Sajmu poljoprivrede, obrtništva i gospodarstva

Expo zlatne ruke u Đakovu

U razdoblju od 4.5.2018. do 5.5.2018. predstavnici škole – ravnateljica Stanislava Stantić Prćić,  nastavnik Miroslav Stipić, učiteljica – voditeljica učeničke zadruge Zorica Sloboda, učenice Valentina Stanišić i Ana  Vajhand , članice slamarske sekcije boravili su u Đakovu.

U sklopu Sajma imali smo Štand gdje smo izložili radove naše zadruge  i imali pokaznu radionicu na kojoj je prikazano kako se slama koristi  za izradu čestitki, nakita i slika s ciljem čuvanja narodne tradicije našeg kraja.
 

Pon, 14.05.2018 - 15:25

Osnovna škola „Matija Gubec“ šestu je godinu zaredom organizirala Međunarodni likovno-literarno-novinski natječaj „Bogatstvo različitosti“. Natječaj je ovo kojim se potiče učenike osnovnoškolskoga uzrasta na promišljanje vrijednosti raznolikosti u društvu i važnosti tolerancije. Ove godine svojim su radovima odgovorili na temu „Dobrim djelima promijenimo svijet“, pristiglo je preko 540 radova, a sudjelovali su učenici iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Njemačke, Slovačke, Hrvatske i Srbije.

Vrhunac je ovoga natječaja trodnevno druženje koje se održalo od 18. do 20. travnja, a tijekom kojega su se sudionici kroz osmišljene aktivnosti bolje upoznali i sprijateljili. Sudjelovali su tako u radionicama „Upoznajmo čula“, „Putevima glagoljice“, „Starinske sportske igre“, radionici...

detaljnije
Uto, 24.04.2018 - 09:51

U razdoblju  od 17. 2.2018. do 19.2.2018. predstavnici škole boravili su  u Herrschingu . U sklopu seminara studenata poljoprivrede iz Njemčke održana je slamarska radionica sa 15 polaznika na kojoj je prikazano kako se slama koristiti za izradu čestitki, nakita i  slika s ciljem čuvanja narodne tradicije našeg kraja.

Ned, 25.02.2018 - 16:34

Dogovoren je dolazak učenika VII.razreda i  i dve učiteljice  krajem školske godine na pet dana u tavankutsku školu. Tokom boravka deca iz Nemačke  će imati različite radionice : slamarska, roljanje, starinske igre, debatni klub, tradicionalni ples, karaoke, putevima glagoljice, radionica prijateljstva….

Predstavnici škole „ Matija Gubec“ : Stanislava Stantić Prćić , Luka Budinčević i Zorica Sloboda sa predstavnikom grada Minhena Hamidom Sijerčićem posetili su osnovnu školu u Minhenu i sa predstavnicom škole Vesnom Vukajlović dogovorili saradnju između dve škole.

Naredne godine se planira uzvratni poset tavankutskih đaka u Nemačku.

Ned, 25.02.2018 - 16:22

Učenici hrvatskih odjela Osnovne škole „Matija Gubec“ iz Tavankuta u pratnji svojih nastavnika i ravnateljice Stanislave Stantić Prćić 9. i 10. veljače posjetili su Gornju Stubicu gdje su ih ugostili učenici i nastavnici tamošnje Osnovne škole „Matija Gubec“.

Prije dolaska u Gornju Stubicu, Tavankućani su u kratkom izletu posjetili Zagreb, gdje su obišli i Hrvatski povijesni muzej. U muzeju su razgledali postav u kojem je izložen dio iz bogatoga muzejskog fundusa, a kojim je prikazan djelić kulturnoga života i civilizacijskih dosega na području Hrvatske, ali i povijesnih artefakata koji svjedoče o burnoj povijesti i svakodnevnom životu od najranijih vremena do modernoga doba.

Nakon kraćeg razgledavanja zagrebačkog Gornjeg grada, učenici i nastavnici iz Tavankuta...

detaljnije
Čet, 15.02.2018 - 19:02

U petak, 2. februara 2018. godine, OŠ „Matija Gubecˮ Tavankut proslavila je Dan škole. Gosti, učenici i zaposleni okupili su se u Velikoj većnici Gradske kuće, a program je obogatila izvedba školskog hora i klape Levanda iz Samobora. S učenicima i zaposlenicima bili su gosti iz Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Republike Srbije. Obeležavanju svečanog dana prisustvovali su: Velimir Pleša, Generalni konzul Republike Hrvatske, Slavko Kojić i Danijela Franić, ispred grada Zagreba i Magda Fehervari, zamenica sekretara za društvene delatnosti. Uposlenica škole Mirjana Kopilović dobila je sliku od slame od učenika i kolega, povodom odlaska u penziju. Generalni sponzor te proslave bila je Zagrebačka županija koju su predstavljale Darinka Balen i Dubravka Martić.

Pon, 05.02.2018 - 12:40

Ђаци и наставници свих основних и средњих школа у нашем граду богатим културно уметничким програмима обележили су данас школску славу – Светог Саву. Уз Светосавску химну, жито и резање славског колача, свечано је било и у Основној школи „Матко Вуковић” у којој су, осим обележавања славе, почели и трећи Дечји светосавски дани.

У препуној фискултурној сали школе присутнима се на овој свечаности обратила Мирјана Стевановић, директорица школе. Она се захвалила гостима који су увеличали ово школско славље.

- У име свих ученика, њихових родитеља и свих запослених обратила бих се речима владике Николаја који каже да је читав овај свет један велики клавир, а да је свако од нас једна дирка и када додирнемо ту дирку ми чујемо...

detaljnije
Ned, 28.01.2018 - 16:13

Priredba povodom školske slave Svetog Save ove 2018. godine je održana u Ljutovu u područnoj školi.

Kroz nekoliko poučnih igrokaza, muzičkih numera i recitala podsetili smo se humanog i plemenitog života Svetog Save, prvog učitelja, osnivača škola , zaštitnika učenika i prosvetnih radnika.

Školsku slavu nam je čestitao Mihalj Nilaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise , upravu i nacionalne manjine- nacionalne zajednice.

Priredbu su pripremile učiteljice Slavica Pokornić, Slavica Kovačević, Zorica Sloboda, kao i nastavnice Jelena Rakić, Slađana Knežević i Emina Tikvicki.

Svim školarcima, njihovim nastavnicima i učiteljima čestitamo školsku slavu. 

Sub, 27.01.2018 - 20:10

Naša škola održala je 5. prosinca 2017. godine Adventski vašar. Goste su na glavnom ulazu škole dočekivali članovi Učeničkog parlamenta, Rahela Šteković, Nikolina Kadar i Miljan Vukan, s učiteljicom Mirjanom Crnković. Učenici su prikupljali dobrovoljni prilog i dijelili ulaznice gostima. Program je započeo u 18h izvedbom školskog zbora i orkestra koji je predvodila učiteljica glazbene kulture Emina Tikvicki. Zbor je pjevao najprije Visom leteć. Program je obogatila i dramska sekcija s predstavom Božićna priča, uz pratnju pjesme Spavaj mali božiću. Nakon toga, svi su učenici zajedno otpjevali pjesmu Zdrav budi mili gost te zaželjeli svima sretan Božić i Novu godinu. Program su vodile Teodora Horvat i Anđela Vujić koje su na kraju pozvale sve okupljene da obiđu vašar u hali za tjelesni...

detaljnije
Sre, 06.12.2017 - 20:57

Na poziv Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije bili smo  sudionici na Festivalu tehničke kulture u Osijeku. Našu školu su predstavljale učenice Milica Tikvicki, Mihajla Štrban i Teodora Horvat u pratnji ravnateljice Stanislave Stantić Prćić i učiteljice- voditeljice slamarske radionice Zorice Sloboda.

Festival tehničke kulture se održao u Osijeku, u razdoblju od 13. do 14. listopada 2017. godine na prostoru nastavno sportske dvorane „Gradski vrt“ s ciljem popularizacije djelatnosti tehničke kulture kod djece i mladih.

Predstavili smo se    predmetima i čestitkama od slame kao i cjelodnevnim prezentiranjem  izrade predmeta u tehnici slame.

 

16.10.2017. Ljutovo              Učiteljica:  Zorica Sloboda

Sre, 18.10.2017 - 14:40
Subscribe to Stanislava Stantić Prćić