Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Teufik Isaković

U ponedeljak 7. maja, uz prisustvo velikog broja Subotičana i pripadnika jevrejske zajednice, u subotičku sinagogu su uneti svici Svete knjige Tore čime je sinagoga ponovo postala jevrejski hram.

Na početku svečanosti prisutnima se obratio vrhovni rabin Srbije Isak Asiel.

U programu je nastupio Hor kantora iz Jerusalima sa poznatim hebrejskim pesmama.

Među prisutnima  je bio veliki broj poznatih ličnosti sa političke i kulturne scene našeg grada, kao i predstavnici drugih religijskih zajednica, između ostalih: Ištvan Pastor, Jene Hajnal, Mihalj Njilaš, Ivan Đoković, Velimir Pleša, Janoš Babić, Carmine Tarallo, Tivadar Bunford, kao i nekoliko bivših gradonačelnika Subotice, Geza Kučera, Saša Vučinić, Modest Dulić i Jene Maglai.

*

Sam...

detaljnije
Uto, 08.05.2018 - 02:40

Predsednik Skupštine grada primio je danas članove Asocijacije udruženja nacionalnih zajednica Subotice.

Sastanku su prisustvovali Marko Marjanušić, potpredsednik Bunjevačke matice i predsednik Asocijacije udruženja nacionalnih zajednica, Race Igor, predsednik Društva Slovenaca “Triglav”, Ivan Hardi, predsednik Društva Rusina u Subotici,  Rudolf Weiss, predsednik Nemačkog narodnog saveza, Spasitel Sikaleski, predsednik Udruženja Makedonaca „Ilinden“, Stevan Nikolić predsednik Upravnog odbora Udruženja - Edukativni centar Roma, Teufik Isaković, predsednik Udruženja Bošnjaka Vojvodine, Edvard Ivanović, član predsedništva Udruženja Crnogoraca u Subotici, Nikola Malov ispred ruske nacionalne zajednice i sekretar Skupštine grada.

... detaljnije
Čet, 01.02.2018 - 15:13

Udruženja Bošnjaka Vojvodine organizovalo je u petak 18.decembra, promociju knjige prof. dr. sc. Esada Ćimića - "Od monologa prema dijalogu o bošnjačkoj sudbini".

Ovo je jedan od lepih primera saradnje nacionalnih zajednica našeg grada gde su Bunjevci omogućili da se u njihovom reprezentativnom prostoru promoviše knjiga. Domaćin je bio Marko Marjanušić.

Ispred Udruženja Bošnjaka Vojvodine goste i promotere je pozdravio Teufik Isaković. Publika je bila relativno mala ali su zato bili prisutni nekadašnji studenti autora knjige: dr Boško Kovačević i Dušan Torbica.

Medijator je bio dipl.ing.Dževad Jogunčić, predsjednik Bošnjačke nacionalne zajednice Zagreb koji prvo reč dao  dr.sc.Rouhullah Ghaderi...

detaljnije
Pon, 21.12.2015 - 01:42

U Bunjevačkoj matici je u toku dvodnevni seminar sa temom - „Jezici kojima preti opasnost od nestajanja i digitalizacija edukativnog materijala za obrazovanje nacionalnih manjina“

Više o tome možete pročitati na službenoj stranici ovde

Ili u prilogu čuti od Ivana Sedlaka i gosta suorganizatora drs. C.van der MEER (Cor) direktora Evropske mreže Merkator, Friske akademije, koji je stručnjak za ugrožene jezike.

Ispred grada bila je prisutna savetnica za kulturu dr Etela Jerinkić koja je pozdravila prisutne i podsetila kako je svojevremeno izjašnjavanje kao Bunjevac bilo zabranjeno pa je dovelo do toga je broj Bunjevaca...

detaljnije
Uto, 24.11.2015 - 23:41

Udruženje Bošnjaka Vojvodine organizovalo je u subotu, 10. oktobra, muzički program odnosno veče ilahija, kasida i sevdalinki koje su izveli članovi hora Mošus iz Brčkog.

Detalji oko ovoga od Teufika Isakovića u prvom video prilogu. A udrugom nekoliko detalja sa koncerta gde je program je počeo sa autorskom pesmom Zvijezdo sjajna.

Ned, 11.10.2015 - 22:33

U četvrtak 27. avgusta 2015. u čitaonici Gradske biblioteke održana je prezentacija Zbornika „Islamska arhitektura u Srbiji“. Prezentaciju su organizovali Udruženje Sandžački ćilim - Sjenica  i Fakultet za Islamske studije - Novi Pazar.

Promoteri Zbornika “ Islamska arhitektura u Srbiji” su bili: prof.dr Šefket Krcić i prof. dr Hajrudin Bahić.

Zbornik je nastao kao rezultat međunarodne  Konferencije koja  se održala u amfiteatru Fakulteta za Islamske studije u Novom Pazaru krajem decembra 2014. godine u okviru istoimenog projekta. Cilj projekta  je prepoznavanje, profilisanje i promovisanje kulturnog nasljeđa islamske arhitekture u Srbiji raznih umjetničkih stilova kao i prožimanje islamske i pravoslavne arhitekture. Kako ova vrsta kulturno historijskog nasljeđa ne...

detaljnije
Pet, 28.08.2015 - 18:14

Teufik Isaković, predsednik međunarodnog oldtajmer kluba "Subotica" najavio je 4. Međunarodni susret i reli oldtajmer vozila koji će se održati u Subotici, pod nazivom "Ravnom Bačkom preko Tise do ravnog Banata".

- Međunarodni susret održaće se za dane vikenda 07-08. juna. Uprkos nepogodama koje su zahvatile našu i okolne zemlje odaziv je jako veliki za ove susrete. Odazvalo se preko 120 učesnika sa preko 60 vozila, od čega je oko 15 motocikala. Ove godine za vreme svečane večere primićemo nove članove u klub. Radi se 7 novih članova kluba iz BiH, Slovenije i Hrvatske. - rekao je Teufik Isaković.

Najiinjteresantnije kod ovakvih smotri su izložbe a njih će biti tri. Prva je u subotu 7. juna koja će se održati na Prozivci od 18-20 časova ispred...

detaljnije
Čet, 05.06.2014 - 22:52

Dopunu izveštaja (03.05.- 06.2014.) pogledati u nastavku na kraju teksta...

---------

Dana 27. 02. 2014. u prostorijama Udruženja Crnogoraca Subotice potpisan je Protokol o zajedničkoj saradnji 8 od 14 predviđenih Udruženja zavičajnih i nacionalnih, a koji su se saglasili sa tačkama pomenutog Protokola. Takođe je dogovoren i sastav Programskog saveta u koji su uključena sledeća Udruženja: Crnogorsko, Bunjevačka matica, Nemački savez, Rusinsko i Bošnjačko.
Sledeći koraci se odnose na to da će sva Udruženja, potpisnici, dati svoje predloge programa, a Programski savet će ih obraditi i pripremiti jednogodišnji program zajedničkih manifestacija, koji će realizovati budući Organizacioni odbor koji će se oformiti po završetku rada Programskog saveta....

detaljnije
Pet, 28.02.2014 - 01:22

Na konferenciji za medije predstavljen je i drugi Međunarodni susret oldtajmer vozila, koji će se održati od 1. do 3. juna 2012. godine. Susret su predstavili; Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, Teufik Isaković, predsednik Međunarodnog oldtajmer kluba Subotica, Vladimir Poljak i Slađana Jakšić, članovi kluba.

U video prilozima o nastanku kluba govore Teufik Isaković i Vladimir Poljak...

Pet, 01.06.2012 - 11:00

Međunarodni susret ljubitelja starih vozila Izložba 120 oldtajmera na severu Bačku

Udruženje ljubitelja starih motornih vozila "Old Timer" iz Subotice najavilo je za predstojeći vikend 11. Međunarodni susret starih dvo i četvorotočkaša proizvedenih od 1926. do 1975. godine. Teufik Isaković, predsednik Udruženja, kaže da je prezadovoljan odzivom učesnika manifestacije, jer se plašio da će zbog krize mnogi odustati od dolaska na sever Bačke.

- Za sada se odazvalo preko 30 odsto više učesnika nego prethodnih godina i bićemo u prilici da prikažemo 120 dobro očuvanih eksponata proizvedenih u prošlom veku. U petak očekujemo dolazak 180 vlasnika i ljubitelja oldtajmera iz Mađarske, Hrvatske, Slovenije...

detaljnije
Sre, 01.07.2009 - 10:30
Subscribe to Teufik Isaković