Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

UGK AŠC

Nakon prošlogodišnjeg debi izdanja i veoma velikog interesovanja, novi segment Summer3p festivala – Porodični dan - kreativni program u prirodi okrenut celoj porodici, ove godine nudi još zanimljivije sadržaje poslednjeg festivalskog dana, u nedelju 23. jula.

Tokom ovog dana od 16 do 22h kroz različite kreativno-zabavne programe biće predstavljeni najbolji lokalni i regionalni umetnici, udruženja, sportske i obrazovne inicijative, održavaće se radionice i drugi sadržaji za celu porodicu, čiji će članovi biti u prilici da osete festivalsku atmosferu u predivnom okruženju kraj jezera Palić.

Na prostoru Termalnog bazena deca uzrasta od 3 do 12 godina učiće uz pomoć članova kluba ekstremnih sportova Ground Level, različite tehnike vožnje bicikla u okviru...

detaljnije
Ned, 09.07.2017 - 22:47

Summer3p je muzički festival koji neguje savremenu umetnost i građanski aktivizam, a predstojeće jubilarno 15. izdanje, koje će se održati od 20. do 23. jula na Termalnim bazenima i Muškom štrandu na Paliću, predstaviće uzbudljiv mix umetničkih sadržaja, raznovrsnih radioničarskih programa, uz već tradicionalne sportske aktivnosti.

Likovna radionica, koja pod vođstvom Emila Kadrića ima tradiciju dugu 13 godina na festivalu, održavaće se svakog dana od 17 do 20 časova tokom trajanja festivala i otvorena je za sve zainteresovane, bez prethodnog prijavljivanje. Izložba radova će se održati na dan zatvaranja festivala.

Tokom trajanja festivala, svakog dana od 17 do 21 i od 23 do 01h, street art umetnik Otto Zakar (umetničko ime - TNG) dekorisaće festivalski...

detaljnije
Ned, 25.06.2017 - 20:07

Četrnaesti Summer3p festival predstaviće od 21. do 24. jula na Termalnim bazenima i Muškom štrandu kraj jezera Palić ultimativni miks kvalitetne zabave i atraktivnih kulturnih sadržaja, uz obaveznu dozu aktivizma.

Na Moon Stageu će ove godine u okviru muzičkog programa nastupiti austrijska zvezda u usponu Joyce Muniz, zatim poznati italijanski dvojac Dandi & Ugo, TKNO iz Srbije, mađarski producent i DJ Six Six, kao i Groove X (Slovačka) i Underboki (Srbija) - pobednicu DJ konkursa za najbolji „warm up mix“, koji je Summer3p organizovao u aprilu mesecu.

Pored odličnog muzičkog programa, festival i ove godine nudi...

detaljnije
Sre, 20.07.2016 - 22:19

Sound of Birds - Zvuk ptica - je kratki prirodnjački mjuzikl o pticama sa područja subotičke peščare, jezera Palić, Ludaš, Selevenjskih šuma i puste, i Kapetanskog rita.

Film je realizovan tokom 2013. godine i deo je javne kampanje za zaštitu ptica jezera Palić i Ludaš, koji se realizuje kroz SENSE program (REC), a finansira SIDA.

Fotografija: Nikola Tumbas, Jene Apci, Srđan Trša Đuranović i Darko Kovačević. Zvukove ptica su, tokom godine, pecali članovi udruženja Riparia. Muzika je nastajala tokom godine, na muzičkim radionicama na Ludašu i Summer3p festivalu.

Više o javnoj kampanji za zaštitu ptica možete saznati na: www.zvukptica.rs

Čet, 30.01.2014 - 10:56

Palićka inicijativa objedinila je nevladin i vladin sektor u zahtevu za trajnu obustavu lova na grlice i prepelice. Ministarstvo poljoprivrede - Uprava za šume odbija da primeni i sprovede zakone Republike  Srbije, čuvajući interese malobrojne grupe ljudi, a na štetu države i građana.

Konferencije NVO Srbije za zaštitu ptica održana je na Paliću, 14. i 15. novembra, a organizovana je u okviru projekta pod nazivom „Zvuk ptica”, koji sprovode tri nevladine organizacije iz Subotice, NVO Artrust, Riparia i AŠC. Savetovanju na Paliću su prisustvovali predstavnici relevantnih NVO iz oblasti zaštite ptica, kao i NVO koje se bave zaštitom životne sredine, a svoje predstavnike su poslale i relevantne državne institucije i lovačka udruženja. Učesnici savetovanja su imali prilike da iznesu...

detaljnije
Uto, 03.12.2013 - 09:25

U konferencijskom centru Male gostione na Paliću počelo je dvodnevno savetovanje o zaštiti ptica. Prisutne su bile zaštitarske i ornitološke organizacije iz Srbije, učesnici na projektu www.zvukptica.rs i gosti iz regiona koji su prisutnima prenosili svoja iskustva zaštite ptica.

Osnovni problem jeste dugoročno smanjenje populacije ptica u našoj zemlji, na šta najznačajnije utiču smanjenje životnog prostora za ptice, upotreba otrova u poljoprivredi i nekontrolisan lov, pre svega uz upotrebu zakonom zabranjenih vabilica za ptice, a često i oružjima koja nisu zakonom predviđena za lov.

O stanju populacije prepelica i grlica u našoj zemlji izlagao je Dejan Đapić, dok je moderator savetovanja bio Miloš Đajić....

detaljnije
Pet, 15.11.2013 - 00:05

Konferencija NVO Srbije za zaštitu ptica će se održati na Paliću između 14. i 15. novembra, a ima za cilj usvajanje zajedničke Inicijative nevladinih organizacija, u cilju izmene Pravilnika o proglašenju lovostaja zaštićenih vrsta divljači ("Službeni Glasnik R.Srbije" br. 9/2012 i 31/2013), gde bi se pored grlica i prepelica upisalo “lovostaj tokom cele godine”. Osim ovoga, Inicijativa ima za cilj da poboljša primenu Zakona , kao i dijalog između NVO i nadležnih institucija.

Na inicijativu udruženja građana iz Subotice (Udruženje građana „Artrust“, Udruženje ljubitelja prirode „Riparia“ i Udruženje građana-kooperativa „AŠC“), konferenciji će prisustvovati predstavnici najznačajnijih nevladinih organizacija iz ove oblasti, kao i predstavnici najznačajnijih institucija.

...

detaljnije
Sre, 13.11.2013 - 15:07

ZAUSTAVIMO MASAKR PTICA!

Poštovani GRAĐANI SRBIJE,
Od ukupnog broja odstreljenih primeraka prepelica i grlica, svake godine u Srbiji, oko 90%  biva odstreljeno na zabranjen način, u krivolovu, sredstvima i pomagalima za masovno uništenje ptica. Smanjenje broja naših ptica je drastično: od desetina hiljada, ostalo ih je, na nekim mestima, tek nekoliko desetina parova.

Pridružite se kampanji za spas naših ptica!

ŠTA JE PROBLEM?
Nekontrolisani lov zaštićenih vrsta ptica, krivolov, upotreba nedozvoljenih pomagala (vabilice, puške petometke...), kršenje zakona, nesankcionisanje uhvaćenih prestupnika, „ćutanje i nečinjenje“ nadležnih, upotreba zabranjenih pesticida i insekticida, korupcija i međunarodni šverc divljači i ptica...

detaljnije
Čet, 01.08.2013 - 12:18

Žurka u „gigantskom džakuziju“ je završena: jedanaesti po redu festival elektronske muzike Summer3p tokom četiri dana posetilo je ukupno oko sedam hiljada ljudi koji su pratili muzički program, pohađali radionice i provodlil se kraj Palićkog jezera i Termalnih bazena.

Na ovogodišnjem festivalu, koji se jutros završio nastupili su neki od najaktuelnijih izvođača evropske i regionalne elektronske scene: James Cole – DJ, osnivač i glavni urednik jedinog magazina elektronske muzike u Mađarskoj - Hungarian DJ Magazin (MDJ); odlični DJ Kid Panel, kao i Pale Penguine - jedna od ključnih figura grčke elektronske scene, ali i veliki broj kvalitetnih domaćih izvođača: Tijana Kabić, Needle, Ronin8, Mark Myself,...

detaljnije
Ned, 21.07.2013 - 23:30

Press konferencija povodom prezentacije dokumenta "Subotička deklaracija", o zaštiti kulturnog nasleđa u okvirima urbanističkog razvoja.

Učesnici su bili Viktorija Aladžić, prof. Građevinskog fakulteta u Subotici, Ildiko Deak, Nacionalni kulturni fond Mađarske, Laslo Diosegi, predsednik Fondacije "Teleki Lászlo", Višnja Kisić, Evropa Nostra Srbija, Beograd, Žolt Ðulai, NVO "Urbis" Subotica i Vlatko Jovićević, NVO "AŠC" Subotica.

U prilogu deklaracija  na nekoliko jezika...

Sre, 30.11.2011 - 11:00
Subscribe to UGK AŠC