Skupština podružnice DSHV

Ned, 10.02.2008 - 10:00 -- nada.sudarevic

Osma redovita izborna skupština subotičke Podružnice DSHV-a - Martin Bačić i dalje na čelu najbrojnije podružnice

Velika izborna skupština stranke na kojoj će biti nazočni delegati iz Subotice i Sombora zakazana je za 2. ožujka

Piše: Marijana Tucakov

Osma redovita izborna skupština Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, Podružnice Subotica, održana je u nedjelju, 10. veljače, u Velikoj vijećnici Gradske kuće u Subotici. Na samome početku skupštine predsjednik DSHV-a Podružnice Subotica Martin Bačić pozdravio je predsjednika DSHV-a Petra Kuntića, predsjednika DSHV-a Podružnice Sombor Matu Matarića, pomoćnicu Pokrajinskog tajništva za upravu, propise i nacionalne manjine Antoniju Čota, te dopredsjednika Skupštine Subotica Petra Horvackog.

Za predsjednika radnog predsjedništva jednoglasno je izabran Grgo Kujundžić. Nakon usvajanja dnevnog reda, prešlo se na usvajanje poslovnika o radu skupštine. Primjedbe na poslovnik uložio je Grgo Kujundžić, a nakon toga poslovnik je jednoglasno usvojen.

Sljedeća točka dnevnog reda bila je usvajanje pravilnika o radu Podružnice DSHV-a u Subotici. »Ovo je moderan pravilnik koji je usuglašen s važećim statutom. Pri izradi pravilnika imalo se u vidu i ono što će biti na Velikoj izbornoj skupštini DSHV-a, gdje će biti usvojen novi statut«, rekao je Grgo Kujundžić. Verifikacijsko povjerenstvo je podnijelo izvješće da je na Osmu redovitu skupštinu DSHV-a, Podružnica Subotica, pozvano 188 delegata, a skupštini je nazočilo 158, što znači da se moglo punopravno odlučivati. Predsjednik podružnice Martin Bačić je podnio izvješće o dosadašnjem radu stranke, koje je jednoglasno usvojeno.

IZBOR NOVIH ČLANOVA ODBORA: Za nove članove Odbora DSHV-a Podružnice Subotica delegati su predložili 10 članova, a glasovanjem je izabrano njih šesetero: Martin Gabrić iz M.O. Aleksandrovo, Mirko Godar iz M.O. Tavankut, Kata Ostrogonac iz M.O. Stari Žednik, Verica Kujundžić iz M.O. Đurđin, članica Mladeži DSHV-a, zatim Ivica Čović iz M.O. Sjever – Jug, i Grgo Kujundžić iz M.O. Palić.

Predsjednik DSHV-a Petar Kuntić predložio je da kandidat za predsjednika Podružnice DSHV-a bude sadašnji predsjednik Martin Bačić, kojem je glasovanjem ponovno ukazano povjerenje. Mjesne su organizacije delegirale po jednog delegata koji će biti član odbora Podružnice, a po jedan član je delegiran iz Mladeži DSHV-a i iz Foruma žena DSHV-a. Prijedlozi su prihvaćeni.

PLANOVI ZA IDUĆE RAZDOBLJE: Program rada Podružnice za iduće razdoblje, koji je predložio Martin Bačić, pročitala je Josipa Vojnić Tunić. Program rada Podružnice obuhvaća devet točaka, a u prvoj točki stoji: »Zadatak Podružnice je pružiti maksimum truda kako bi na budućim lokalnim izborima stranka dobila što veći broj vijećnika u gradskoj skupštini, te osigurati zastupnika u Skupštini AP Vojvodine. U tom cilju, nužno je organizirati što bolju kampanju za iduće izbore i da mjesne organizacije i odbor Podružnice budu organizatori kampanje, skupa s Vijećem i Predsjedništvom stranke«. Program rada podružnice za iduće razdoblje je usvojen.

Na skupštini je najavljeno i da će se Izborna skupština DSHV-a, Podružnice Sombor, održati u nedjelju, 17. veljače, a Velika izborna skupština, na kojoj će biti prisutni delegati iz Subotice i Sombora, zakazana je za 2. ožujka u Velikoj vijećnici Gradske kuće u Subotici. Početak je u 10 sati.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search