Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Privreda

Centar Electronic, firma koja skoro trideset godina prodaje računare, laptope i bavi se servisom istih, nedavno je promenila svoje mesto.

Nekada pod Muzičkom školom i onda dugo vremena na Štrosmajerovoj ulici, prodavnica se nedavno preselila u ulicu Vladmira Nazora, "iza Sarićevog spomenika".

Pogledajte u prilogu šta vam se sve nudi u ovoj prodavnici.

 

Sub, 18.03.2017 - 21:25

   Akademija korektivne gimnastike “Korak” je izrasla iz 1. Kluba korektivne gimnastike u RS. Klubu je prethodila Specijalistička sekcija osnovane daleke 1999.g., u okviru UG “Mladi i igra”. Kako se Sekcija razvijala, i kako su potrebe za korektivnom gimnastikom postajale sve očitije, 2005. godine osnovan je Klub “Korak”.

Do sada je program Akademije pohađalo preko 1100 polaznika, dece, mladih i starijih.

   Zaštićen Individualni program vežbi, Lični karton, naziv, logo Akademije i izgled sale  samo su neke odrednice  koje Akademiju  izdvajaju kao jedinstven projekat. Individualni program sadrži preko 2500 vežbi  sa kojima možemo prići polazniku ponaosob i učiniti da program vežbi prilagodimo potrebama pojedinca,...

detaljnije
Sub, 11.03.2017 - 23:25

Tezga, poveća tezga, sa širokim spektrom asortimana sezonskih kućnih potrepština, STR Mitrović, već dvadeset godina postoji na Buvljaku a njena pozicija je prepoznatljiva po izvučenim visokim aluminiskim lestvama, kazana, velikim brojem različitih baštenskih roštilja, kofera, električne opreme, kablova, daski za peglanje, suncobrana, antena, baštenskog creva, itd....

Pet, 10.03.2017 - 23:45

Kratak video zapis kako izgleda pečenje pileta na "Grillu kod Paje" i šta su razlozi da se bar jednom proba meso pripremljeno na taj način!

Na meniju se nudi -

 pečeni pilići na grilu, pored dnevnog menija na kojem je od ponedeljka do petka sledeća ponuda:

 • ponedeljak - škembići u saftu
 • utorak - čorbast pasulj sa dimljenom kobasicom
 • sreda - slatki kupus sa ovčetinom
 • četvrtak - juneći gulaš sa testom,
 • petak - ribić u kajmaku sa rižom.

Dodatno se nudi sač za četiri osobe sa mesom po izboru - dogovoru!

Grill se nalazi u Parku Ferenca Rajhla kod željezniče stanice ispod Malog stadiona.

Za narudžbe pozovite telefon  - 024 52 1111.

 

Čet, 09.03.2017 - 19:45

У Плавој сали Градске куће закључен је Споразум о сарадњи између Града Суботице и Шаосинга, петомилионског града из приморске провинције Џеђанг, на истоку Народне Републике Кине. Споразум, коме је претходило потписивање Меморандума о развијању односа пријатељске размене између Суботице и Шаосинга, 27. октобра 2014. године, потписали су градоначелник Богдан Лабан и Ху Мингуанг, заменик градоначелника Шаосинга.

Градоначелник Лабан је истакао да сарадња два града подразумева не само економске, трговинске и привредне везе него и оно што нас спаја и у култури и туризму и да Република Србија и Кина имају дугогодишњу привредну сарадњу, засновану првенствено на пријатељским и јаким везама.

Захваљујемо се једној тако...

detaljnije
Čet, 09.03.2017 - 17:46

U Gradskoj kući zaključen je Ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta površine 1,8 hektara, u Privrednoj zoni „Mali Bajmok”, između Grada Subotice, koga zastupa gradonačelnik Bogdan Laban i firme „4 Cam“, ogranak Novi Sad, čiji je zakonski zastupnik Aldo Alesio Kaminada, vlasnik kompanije „Kaminada“, iz Italije. Ugovor je potpisan na osnovu Rešenja gradonačelnika o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Subotice, po sprovedenom postupku javnog nadmetanja (licitacije). Ugovorena kupoprodajna cena za zemljište iznosi 23.347.869 dinara.

Gradonačelnik Bogdan Laban je, tim povodom, izjavio da će investitor iz Italije u Privrednoj zoni „Mali Bajmok“ izgraditi proizvodnu halu i nakon realizacije kompletne investicije ukupno...

detaljnije
Sre, 08.03.2017 - 17:45

Novi deo fabrike Continental završen za osam meseci.

Premijer Aleksandar Vučić poručio direktoru Topaloviću, s obzirom koliko su uspešni kao kompanija da podigne plate radnicima.

***

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i direktor fabrike „Kontitek fluid Srbija“, Živko Topalović, otvorili su danas, u Privrednoj zoni „Mali Bajmok” u Subotici, novi pogon kompanije za proizvodnju delova za auto-industriju „Kontinental”, u kojoj će biti zaposleno više od 500 novih radnika. Na svečanosti su bili i predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović, predsednik Skupštine AP Vojvodine, Ištvan Pastor, i ekonomski ataše u ambasadi Nemačke u Beogradu Katrin Majke Čiganovski.

Premijer Vučić, koji je pre otvaranja razgovarao sa predstavnicima...

detaljnije
Uto, 07.03.2017 - 14:56

Kompanija Joviste d.o.o., koja se bavi proizvodnjom i prodajom aluminijumskih i PVC prozora i vrata, privukla je našu pažnju nesvakidašnjim načinom na koji je proslavila desetogodišnjicu uspešnog poslovanja.

 

U prilogu je saopštenje koje je prosleđeno medijima

Očekivali biste proslavu uz muziku i dobru hranu po kome je naša Vojvodina poznata, a vlasnik Siniša Mišanović odlučio je da okupi svoje poslovne partnere i prijatelje kompanije i prezentuje osnove redefinisane strate-gije, planove daljeg razvoja, a pre svega uz prisustvo eminentnih stručnjaka edukaciju o energetskoj efikasnosti PVC stolarije i zašto je ona značajna.

„Desetogodišnjica poverenja naših potrošača mogla bi se definisati kao prelomni...

detaljnije
Sre, 01.03.2017 - 22:43

Samostalna kožarska zanatska radionica „Anett“ iz Bačke Topole, osnovana pre dvadest godina, ima prodaju svojih proizvoda i na subotičkom buvljku na tezgama broj 0065 i 0066 (blizu prvog ulaza sa sombrskog puta iz pravca centra grada)

Specijalnost im je da proizvode kvalitetnu i udobnu obuću od kože prilagođenu osobama sa nešto širim stopala.

Nekoliko reči o firmi uz ilustraciju od vlasnika Šandora Derkovića u prilogu, a više detalja i modela pogledati na www.koznepapuce.co.rs

Pon, 27.02.2017 - 07:05

Rotkvica, tikvica i patlidžana sada ima u nešto u većim količinama na tezgama, a pojavile se i rane jagode i odmah bile rasprodane. Za vikend uvek bogata ponuda kolača koja se svo vreme obogaćuje jer kupci žele probati nešto novo...

U jednoj od mesara u ponudi se pojavila i odlična pečena mesnata slanina, pa ko voli neka proba, neće se razočarati.

U prilogu, prodavac na pijaci, Gulyas Oldal Lajos, govori o tome - kada je vreme za palante?
 

Ned, 26.02.2017 - 09:55
Grill kod Paje

Popularni Grill kod Paje od srede 22. februara ponovo nudi u meniju pečene piliće na grilu, pored dnevnog menija na kojem je od ponedeljka do petka sledeća ponuda:

 • ponedeljak - škembići u saftu
 • utorak - čorbast pasulj sa dimljenom kobasicom
 • sreda - slatki kupus sa ovčetinom
 • četvrtak - juneći gulaš sa testom,
 • petak - ribić u kajmaku sa rižom.

Dodatno se nudi sač za četiri osobe sa mesom po izboru - dogovoru!

Grill se nalazi u Parku Ferenca Rajhla kod željezniče stanice ispod Malog stadiona.

Za narudžbe pozovite telefon  - 024 52 1111.

U prilogu trenutni izbor hrane i cenovnik.

Uto, 21.02.2017 - 09:51

U našem gradu je otvoren prvi privatni produženi boravak, na srpskom jeziku, pod nazivom „ŠKOLA plus“, na adresi Žarka Zrenjanina 2 (pored izlazne rampe na Mlečnoj pijaci).

Boravak nudi različite edukativne i interesantne aktivnosti.

Za decu od 1. do 4. razreda obuhvata:

 • -         izradu domaćih zadataka;
 • -         učenje (usvajanje nastavnih sadržaja svih predmeta uključujući i engleski jezik);
 • -         usvajanje i usavršavanje tehnika učenja;
 • -         individualni dopunski rad;
 • -         individualni dodatni rad;
 • -         kreativne slobodne aktivnosti;
 • -         analizu napredovanja deteta kroz izradu portfolija;
 • -         u cenu ulazi i uslužni prevoz...
detaljnije
Pon, 20.02.2017 - 20:21

Na Buvljaku, na delu "avenije alata", za ljude koji su sami svoj majstor u kući, na Buvljaku potražite tezgu broj 0126 SV-Trade koja je specijalizirana za mašinbravare kao što su:

 • stezne glave svih dimenzija i proizvođača
 • nosači alata
 • delovi za strugove
 • rezni alati
Ned, 19.02.2017 - 15:20

U prostorijama OŠ "Pionir", 15.februara, u Starom Žedniku održan je šesti po redu "Mali sajam semena" u organizaciji Zemljoradničke zadruge "Sto-Vet".

 

...

detaljnije
Čet, 16.02.2017 - 04:44

Tezga 0127 na subotičkom Buvljaku pod nazivom SR Šaraf u ponudi sadrži metalnu galanteriju*:

- sve vrste šarafa, nitni, okova, šarki, brava, kvaka, burgija (drvo - meta - zid), ureznica, nareznica, španera, flex ploča, sekira, elektroda za varenje, CO žice, osovina za cirkular, rešetke za pći, pletenu žica i nešto što je retko - poklopci za kanale.

* Ovaj prilog je u okviru komercijalne prezentacije preduzetništva. (Tržnica AD)

Uto, 14.02.2017 - 00:37

Prodavnica Volan na adresi Age Mamužića 13. (pored "Žute kuće" na putu Maksima Gorkog) pruža veliki asortiman kozmetike za vaš auto kao i rezervnih delova.*

Tel./Fax.: 024-557-557  Mobil.: 063/557-557.

U video prilogu možete videti deo asortimana ove prodavnice koja posluje od 1995. na istom mestu.

 

* Ovaj prilog je u okviru komercijalne prezentacije preduzetništva.

Pon, 06.02.2017 - 22:31

Kraći obilazak Zelene pijace na Buvljaku otkriva da će nam neke osnovne namirnice malte ne biti nedostupne. U prilogu fotografije sa opisom cena.

Neki primeri cena:

Sveža crvena parika 450 din/kg.

Ni blizu tako lepa kao crvena - zelena parika 400 din/kg.

Mini pomorandže 700 din/kg, prošle godine 450din/kg.

Sub, 04.02.2017 - 14:50

Na Međunarodnoj smotri Kevedinke 2017., održanoj u Maloj gostioni na Paliću, ovogodišnji pobednik je Petar Čuvardić (Vinski podrum na Kelebijskom putu) koji je i prošle godine dobio priznanje za najbolje vino dobijeno od sorte Kevednika, sa ocenom 89.00.

Drugo mesto je osvojilo vino iz Kelebijske župe, župnika Čaba Paškoa. Za ostale učesnike pogledati sliku sa ocenama u prilogu, kao i komentar organizatora Dragutina Miljkovića, Velikog majstora iz Vinskog reda "Arena Zabatkiensis".

Pet, 03.02.2017 - 23:24

28.01.2017. u prostorijama Nove Opštine održan je Simpozijum o zaštiti pčela i tehnoligije pčelarenja. Skup je organizovalo udruženje "Pčela" Subotica.

Pon, 30.01.2017 - 08:18

Na Otvorenom univerzitetu 28.01.2017. godine održana je panel diskusija "Kako banke pljačkaju građane, privrednike i državu". Na poziv subotičke Regionalne razvojne agencije Panonreg, Zoran Tasić, sudski veštak za ekonomiju i finansije, izložio je pet načina kako banke putem kredita, kršeći zakon o obligacionim odnosima, pljačkaju građane, privrednike i državu Srbiju.

Ukratko:

1. Valutne klauzule - Nezakonito je kredit dobijen kao keš u dinarima vezati valutnom   klauzulom za evre, švajcarce, a to banke kod nas rade, na osnovu tzv. "valutnih klauzula" - jer prema Zakonu (o obligacionim odnosima), kredit...

detaljnije
Sub, 28.01.2017 - 21:11
Subscribe to Privreda