Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Privreda

Jedna prodavačica sa jajima koje je bilo teško održati celim, nekoliko prodavaca semenki, dve - tri tezgi mađarske robe i nešto ponude mesnih poluproizvoda moglo se naći u prvom delu pijace dok je na zelenom delu bilo sam par tezgi sa povrćem i ponudom kiselih salata.

Sub, 07.01.2017 - 23:06

Danas je održana XI redovnu sednicu Skupštine Regionalne privredne komore Subotica, na kojoj su dodeljena priznanja za privredne subjekte u 2016.godini.

Danas je održana redovna sednica Skupštine Regionalne privredne komore, na kojoj su dodeljene godišnje nagrade:

od toga tri iz Subotice: SMB gradnja, porodično preduzeće "Bane" i JKP "Čistoća i zelenilo", iz Sente je nagrađena Senta promet a iz Martonoša Telek paprika.

RPK Subotica donirala je i komplet knjiga Hemijsko-tehnološkoj školi iz Subotice jer je ova škola pokrenula saradnju sa privredom.

Ujedno ovo je i bila i poslednja sednica Skupštine RPK Subotica, koja se "utopila" u PK Srbije i prestaje sa samostalnim radom.

Sre, 21.12.2016 - 23:06

Subotica je bogatija za još jedan auto salon. Večeras je, u ulici Jovan Mikić, Auto kuća Alfa zvanično je otvorila salon automobila marke Mazda, renomiranog japanskog proizvođača.

Na svečanom otvaranju prisustvovao je veliki broj zvanica, među kojima su bili i predstavnici iz Pokrajine i lokalne samouprave. Prisutan je bio i predstavnik iz japanske ambasade kao i subotički zlatni olimpijac Davor Štefanek koji je osetio udobnost izloženog automobila. 

Detalj - Da se zna, veoma ukusne i primamljive kanapee na koktelu koji je usledio posle zvaničnog dela otvaranja pripremili su učenici Srednje ekonomke...

detaljnije
Uto, 20.12.2016 - 23:54

Компанија НИС свечано је пустила у рад модернизовану НИС Петрол бензинску станицу „Суботица 2“ на адреси Пушкинов трг бб, у присуству представника компаније и градских званичника.

Свечаном отварању присуствовали су Алексеј Черников, директор Блока Промет НИС-а и Богдан Лабан, градоначелник Суботице.

Нова НИС Петрол бензинска станица изграђена је у складу са савременим техничким стандардима, уз строго поштовање свих еколошких прописа.  Овај малопродајни објекат НИС-а опремљен је најсавременијом опремом и двостраним мултиплекс апаратима за точење горива, а осим висококвалитетног горива евро 5 стандарда домаће производње,  потрошачима је на располагању  и широк асортиман допунских производа, изврсна услуга као и богат избор кафе за понети.

Савремена НИС Петрол...

detaljnije
Uto, 20.12.2016 - 17:20

Firma Patent Co iz Mišićeva, je u subotu u prostorijama MKUD Doža Đerđ organizovala predstavu i podelu novogodišnjih paketića deci zaposlenih i deci iz Mišićeva. Predstavu za mališane odigralo je Dečije pozorište iz Subotice, nakon čeka ge Deda Mraz podelio paketiće mališanima.

Ned, 18.12.2016 - 23:34

Večeras je po šesti put svečano otvoren Winterfest, božićno-novogodišnji vašar na malome korzou koji će trajaji do posle pravoslavnih praznika, otprilike kao i svake godine nešto više od mesec dana, do 13 januara sledeće godine.

U prilogu su ilustracije gde se može videti kompletna ponuda na vašaru od gotovo osamdeset preduzetnika.

Ove godine vašar ima više kućica i tezgi nego prošle godine, što znači da su preduzetnici prošle godine dobro prošli pa se nadaju i ove.

Takođe ulica vašara je dobila svoje dve ulazno-izlazne kapije, dok je firma Masterplast napravila poveće igralište - zamak od blokova stiropora koje je deci odmah zapalo za oko.

Pa dok budete prolazili kroz vašar možda će vam oči nešto ugledati i onda čete požalit što ste poneli...

detaljnije
Pon, 05.12.2016 - 23:08

Povodom novogodišnjih praznika Klub žena je organizovao je prodajnu izložbu rukotvorina koja je večeras bila održana u poslastičarnici Ravel - rekla je Jasmina Mrdalj, life coach u "Salonu untrašnje lepote i spoznaje", idejni tvorac Kluba žena.

Na linkovima dole možete saznati više o ponudi koja je bila prezentovana

https://www.facebook.com/groups/100142740460183/
...

detaljnije
Pon, 05.12.2016 - 21:24

Kao i ranije festival će se održati na prostoru ispred Male gostione 3.decembra od 09 do 17. U ponudi će biti naravno na licu mesta sveže pripremljeni čvarci pored ostalih đakonija vezanih za svinjokolje. Malo po malo ova manifestacija postaje turistička atrakcije za Subotičane i stanovnike okolnih mesta. Ovo će biti po peti put da se organizuje takmičenje u pečenju čvaraka a po deveti put izložba lokalnih proizvoda.

Prijave takmičara su na broj 069 754 043 do petka a koatizacija staje 1600 din.

Sre, 30.11.2016 - 11:21

Region u prvih devet meseci 2016 je u suficitu od 30% - izjavio predsednik RPK Subotica, Slobodan Vojinović.

Za prvih devet meseci postignuti dobri rezultati u rastu industrijske proizvodnje odnosno rast je bio 5.2%, a rast prerađivačke industrije je bio 3.,2%, gledajući naš region rast je bio veći za 3%, odnosno 6.5% u prerađivačkom delu.

 Na nivou Srbije bilo je 11 milijardi izvoza a 14 uvoza, iz našeg regiona izvoz oko 800 miliona odnosno 7,2 % od celokupnog.

Jedan problem koji se pojavljuje sada u našem okruženju je nedostatak radne snage. Kvalitetni radnici odlaze u potrazi za boljom platom u inostranstvo. U Senti takođe nema dovoljno ljudi. U zonu u Malom Bajmoku se svakodnevno dovoze i odvoze autobusom radnici iz Sombora.

Danas su i odabrani laureati...

detaljnije
Pet, 25.11.2016 - 23:33

U cilju edukacije dece o pravilnoj ishrani medari udruženja "Pčela" obilaze škole i u kratkoj prezenaciji pre doručka objašnjavaju deci  koliko je značajan pravi med u ishrani.

Ratko Lazarević, sekretar udruženja plečara "Pčela", u prilogu najavljuje kada i gde će biti sledeći medeni doručkak.

Medari inače biju tešu bitk da se izbore za pravi, kvalitetni med, jer sada je u prodaji i med napravljen tehnološkin putem od šećera koji je velika konkurencija pravom zbog cene - odnosno proizvođači takvog, veštačkog, meda imaju ekstra zaradu.

- Pored velikog naziva na teglama gde piše MED, pogledajte šta piše sitnim slovima, da proverite šta piše! - objašnjava Ratko, - tamo će te otkriti da li je med koji nameravate da kupite pravi ili veštaćki. Tajna je u...

detaljnije
Sre, 23.11.2016 - 23:34

U sali Visoke tehnička škola strukovnih studija Subotica održana Skupština IT Klastera Subotica na kojoj je izabrano rukovodstvo klastera: direktor dipl.ing. Vetro Karlo i predsednik skupštine Peić Aleksandar.

Skupštini su prisustvovali većina od osnivača klastera:

Redovni članovi: ICBTECH, Studio Present, Tippnet, Sat-Trakt, Inovacioni centar.

Pridruženi članovi: Nordnet, TopCode, Bigosaur, Pontsystem, Solutium, Manufaktura

i Počasni članovi su: VTŠ i Ekonomski fakultet.

U osnovi sve o namerama je rečeno u tekstu kojim se događaj najavio - videti ovde.

U prilozima su izjave Karla i Aleksandra o prvim potezima IT Klastera Subotica....

detaljnije
Pon, 21.11.2016 - 21:37

Posle uspešne konferencije u Zrenjaninu i letnje poslovne edukacije na Zlatiboru, organizatori Webiz-a pripremili su još jednu edukaciju – namenjenu poslovnim ljudima, malim i srednjim preduzećima, preduzetnicima, predstavnicima kompanija koji žele da unaprede svoje poslovanje pomoću savremenih tehnologija i digitalnih marketinških alata i tehnika – koja se od 18. do 20. novembra održava u hotelu „Galerija“, u Subotici. Webiz edukaciju pod sloganom „Otvaramo vrata novih mogućnosti”, večeras su, u kongresnoj sali „Rim“ hotela „Galerija“, svečano otvorili menadžer Webiz projekta, Vladimir Kovač, i pomoćnik gradonačelnika Subotice, Marijana Cupać.

Uz ocenu da su predavanja koja će učesnici skupa iz naše zemlje, BiH i Hrvatske slušati od...

detaljnije
Sub, 19.11.2016 - 10:51
Subotički IT Klaster

Građani Subotice koji žele da steknu nova znanja, da se edukuju o IT delatnostima ili da se prekvalifikuju za neki od poslova koji su traženi u IT sektoru koji na našim prostorima tek doživljava ekspanziju, od sada će za pomoć moći da se obrate Subotičkom IT Klasteru.

Isto važi i za firme i privredne subjekte koji žele da unaprede svoje poslovanje, zaposle nove ili dodatno edukuju postojeće kadrove.

Subotički IT Klaster osnovan je u decembru 2015. godina sa ciljem približavanja IT sektora privredi, stanovništvu, učenicima, studentima, preduzetnicima, i svim zainteresovanim stranama, kako bi se u našem...

detaljnije
Čet, 17.11.2016 - 21:37

Manifestacija IX Dani svinja - starih recepata i jela je u toku u centru grada do 23. novembra.

- Miris i ukus, ali ne kao Grand kafa" - kako kaže jedan od prodavaca u video prilogu, širi se unaokolo i mame prolaznike, naročito one koje  nisu stigli da pojedu redovan obrok kod kuće.

Na licu mesta se mogu kupiti, pored neodoljivog roštilja, suhomesnati proizvodi, po cenama za nijansu nižim na pijacama, ako ne računamo kvalitetni šajt, star i po godinu dana, kojega se ni ne može naći kod nas.

Specijaliteti od belgijske čokolade neke namernike plene izgledom, ali i uplaše cenom od 250 din/100g.

Više o tome u video prilogu..

Čet, 17.11.2016 - 21:09

Razvojna agencija Srbije je svečano uručila ugovore za 116 korisnika Projekta podrške početnicima za započinjanje posla – START UP, u ukupnoj vrednosti od 80 miliona dinara.

Ovo je jedan od šest projekata koje RAS sprovodi u Godini preduzetništva.

Kroz ovaj projekat, RAS podržava razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, koja su ključna karika u razvoju ekonomije budućnosti i motor ekonomskog rasta. Projektom je obuhvaćen niz finansijskih i nefinansijskih elemenata podrške - edukacija o pokretanju i vođenju posla, obuke za započinjanje biznisa i izradu biznis plana, bespovratna pomoć za finansiranje najboljih poslovnih ideja i mentoring za privredne subjekte u ranoj fazi razvoja.

Efekat ovog programa se dodatno multiplikuje kada se...

detaljnije
Čet, 17.11.2016 - 19:08

U promociji svog koncerta koji će se održati 02.decembra u Hali sportova, Zdravko Čolić je posetio vinariju Zvonko Bogdan gde ga je dočekao naravno Zvonko Bogdan, na degustaciji vina.

Prethodno u gradu Zdravko se slikao sa mnoštvom zainteresovanih prolaznika koji su se zatekli u centru grada.

Koncert u Subotici se održava osam godina posle zadnjeg koncerta ovog poznatog pevača iz nekadašnje SFRJ.

U pratnji Zdravka Čolića bio je i Davor Štefanek, subotički olimpijac. (koji nije konzumirao vino!)

Sre, 16.11.2016 - 16:03

15.11.2016 “Termohemp” preduzeće za obavljanje inženjerskih delatnosti u oblasti energetske efikasnosti, u saradnji sa organizacijom civilnog društva “Koncept ekologija-energija-ekonomija” i “Društvom pronalazača i inovatora Subotice”, održalo je zajedničku konferenciju u svečanoj sali “Poslovnog Inkubatora Subotica”.

Tema konferencije je bila prezetacija inovativnog modela organizovanja privredne delatnosti mladih preduzetnika pod okriljem Poslovnog Inkubatora Subotica, proisteklog na realizaciji inicijativa građana okupljenih oko nevladinih organizacija. Na konferenciji je prikazan deo proizvodnog programa preduzeća “Termohemp” iz oblasti energetske efikasnosti u zidarstvu. Takođe, su objavljeni značajni rezultati i dobijena priznanja,...

detaljnije
Sre, 16.11.2016 - 08:43

Na današnjoj press konferenciji u novom salonu Mazde, Auto kuće Alfa, Milan Jerinkić, generalni direktor je naglasio kako je sa ovim objektom grad dobio savremeni objekat a sama firma mnogo bolje radne uslove jer je izgrađen po svetskim standardima i vrhunskim materijalima. Objekat će dobiti energetski pasoš C kategorije.

 -Takođe bih rekao da smo svojim sredstvima uredili bankine oko raskrsnice na kojoj se nalazimo da bi objekat bio što pristupačniji kupcima a i dopadljiv oku prolaznika.

 

Pon, 14.11.2016 - 16:40
Subscribe to Privreda