Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Privreda

Glas o dobrim Pitama ispod sača učino da se nađe i otvori lokal u centru grada gde se mogu nabaviti ove ukusne poslastice.

U pasažu na Korzou ka hotelu Patria... Kvalitet isti kao i u lokalu na Somborskom putu, jer se tamo pripremaju i dopremaju u centar.

Pon, 18.06.2018 - 15:26

Na zelenom delu Mlečne pijace danas se pojavila zanimljiva ponuda na jednoj tezgi. Listovi jestivog kaktusa koji pripada vrsti Opuntija ficus - indica, naravno prodavac Gabika privukao je pažnju mnogih zatečenih na pijaci kojima je upala u oko ova neobična ponuda. Cena je bila 30 din/kom.

U prilogu Gabika objašnjava da je on dobio potvrdu o toj vrsti i da je to normalan dodatak ishrane u Meksiku a on ga koristi u pripremi svojih obroka.

Ukusan je, blago kiselog okusa i mek. Pa probajte...

O da, ostalo: trešnje germeške oko 200 din, višnje oko 100, breske i do 60 din, kruške 120, krompir od 25 do 60, tikvice 20 din/kom, ribizla 100 korpica, borovnica preskupa :(.. itd

Čet, 14.06.2018 - 12:40

Kod "tramvaja" je otvorena prodavnica sa preparatima poreklom iz Sibira - Siberian health.

U okruženju kakvom živimo nemamo više svih elemenata koji su nam potrebni u ishrani za dobro zdravlje, ako želite da očuvate svoje telo u kakvom takvom stanju na duži period, pogledajte šta nudi ova kompanija. - https://rs.siberianhealth.com/rs/

Pet, 08.06.2018 - 18:17

Na vinariji Zvonko Bogdan danas je otkrivanje bronzanih statua našeg poznatog pevača i kompozitora Zvonka Bogdana i njegovih legendarnih osam tamburaša koje je izradio kipar Franjo Mačković.

U nastavku detalji sa onLine prenosa događaja do 17.30.

Čet, 07.06.2018 - 13:47

Od staroga, baš staroga, do novih stvari na našem Buvljaku po sunčanom junskom danu - nedelja.

Od nedavno ponuda obilja parfema na jednom mestu...

Ned, 03.06.2018 - 19:23

Доделом сајамских награда и признања затворен је 12. Међународни и регионални „Суботички сајам 2018“. Одлуком жирија, прва награда Сајма за најлепши штанд припала је дестилерији „Тривулеск“, из Лесковца, две друге награде додељене су Туристичкој организацији Требиња и Мађарској националној трговинској кући, док су две треће награде добили Опште удружење предузетника Суботица и општина Бачка Топола.

Жири је доделио и три посебне награде, а добитници су: Привредна комора Србије, ТО Града Осијек и град Суботица. Сајамске награде и признања добитницима су уручили директорка ЈКП „Суботичке пијаце“, Илинка Вукоја, и Ласло Караи, саветник у Регионалној привредној комори Севернобачког управног округа.

У име награђених...

detaljnije
Ned, 03.06.2018 - 00:27

У Суботици је данас почео дванаести Међународни и регионални „Суботички сајам” на коме ће се до суботе 2. јуна, на око 1.800 квадратних метара изложбеног простора у и око суботичке Хале спортова и на више од 30 штандова представити 182 излагача из Србије, Италије, Словеније, Мађарске, Хрватске, Републике Спске и Црне Горе. Партнер овогодишњег сајма је град Блед, из Словеније, са којим је Суботица чланица Мреже европских језера (nEUlakes). Манифестацију је свечано отворио градоначелник Суботице Богдан Лабан.

Уз кратак осврт на досадашње сајмове привреде у Суботици, градоначелник Лабан је истакао да је чињеница да је његов кабинет током протекле непуне две године реализовао све што је најављено да ће се урадити и да  дела, а не празне речи и...

detaljnije
Pet, 01.06.2018 - 00:01

U prostorijama HKC bunjevačko kolo održava se drugi festival piva Pivska Craft Neman 2. Odlična piva možete da kupite, probate, kupite još tokom subote nešto posle ponoći.

Ovogodišnji festival okupio je 13 zanatskih pivara, od kojih su deset iz Srbije i tri iz Mađarske. Zanatska iliti craft piva prave se u manjim serijama, najčešće po tradicionalnim recepturama (ječam ili žita kao baza, kvasac i hmelj), od kvalitetnijih sastojaka, te su stoga nešto skuplja ali i ukusnija od industrijskih piva.

Više o festivalu od organizatora, Subotičanina Ognjena Vučkovića - (Samo pivo)

Sub, 26.05.2018 - 00:17

Međunarodni i regionalni sajam – „Subotički sajam 2018“, održaće se od 31. maja do 2. juna, u subotičkoj Hali sportova. Subotica, kao grad domaćin, će dvanaesti put biti mesto susretanja privrednika iz Italije, Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Crne Gore, Republike Srpske i Srbije, mesto poslovnih kontakata i razmene ideja. Vodeća tema Sajma biće i ove godine turizam.

Član Gradskog veća zadužen za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje, Srđan Samardžić, objasnio je da je turizam jedno od glavnih strateških opredeljenja daljeg razvoja grada Subotice i da je zbog toga odlučeno da ova privredna grana i ove godine bude, pored ostalih, vodeća tema „Subotičkog sajma 2018”.

– Ovogodišnji grad partner, na naše...

detaljnije
Čet, 24.05.2018 - 19:28

Danas je u Subotici predstavljan Delta Biznis Inkubator, Deltin program za podršku razvoju startap ideja u oblasti logistike, distribucije, poljoprivrede i nekretnina.

„Delta Holding se već 27 godina uspešno bavi stvaranjem i razvijanjem kompanija. Naš slogan je „Creating business“ i želimo da našu poslovnu filozofiju kroz ovaj program predstavimo društvu i omogućimo im da uz našu pomoć stvaraju i razvijaju svoj startap. Imamo sve resurse koji su neophodni za razvoj startapa, ono što želimo je da pronađemo izvanredne timove, sa fantastičnim idejama iz naših oblasti poslovanja i da im pomognemo da svoj startap lansiraju ka uspehu. Naša želja je da doprinesemo razvoju preduzetništva u Srbiji i da investiramo u dobre biznis ideje“, rekla je...

detaljnije
Sre, 23.05.2018 - 22:30

U Privrednoj zoni „Mali Bajmok“ u Subotici danas je svečano otvorena fabrika „Plastikcam East“ DOO, prva investicija italijanskog proizvođača plastičnih komponenti „Kaminada“ van granica ove zemlje. Svečanim presecanjem vrce novu fabriku u rad su pustili pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Ognjen Bijelić, načelnik Severnobačkog upravnog okruga, Dragi Vučković, ataše za ekonomiju, trgovinu i naučnu saradnju ambasade Italije u Beogradu, Matijas Klajvaz, i direktor kompanije „Kaminada“ Aldo Kaminada.

U svom obraćanju okupljenima Aldo Kaminada je rekao da je njegovu porodičnu kompaniju, osnovanu šezdesetih godina prošlog veka, za otvaranje pogona u Republici Srbiji motivisalo nekoliko faktora...

detaljnije
Čet, 17.05.2018 - 17:40

Kratak obilazak zelenog dela Mlečne pijace gde dominira ponuda jagoda. Ima ih na sve strane i cena je oko 100 din/kg.

Ali zato na tezgi proizvođača&prodavca Balažić Stipana je red, a jagode su tamo po 90 sitne do krupnih po 140 din. s time da ima neki razlog što kupci tamo čekaju na red.

Dinja je 150 din/kg, ima i mladog belog luka u glavici po 40 din /kom. a i u svežnju nešto sitnijeg. Trešnje su oko 150 din/kg. Mladi krompir sitan crveni 120 din, a krupan 160, beli se može naći za 120 "krupan".

Toliko sa blic obilska pijace...

Čet, 17.05.2018 - 10:23

Stan na tri nivoa:
Zgrada ima lifi.
Detalji:
2 sata za struju,
2 klime,
2 kuhinje,
2 dnevna salona,
2 spavaće sobe,
3 kupatila,
vešernica i
francuski balkon.

Ukupno: 120 kv.

Cena: 78.000€
650€ 1kv.

Kontakt:
+381 69 753 363
Vladimir

Uto, 15.05.2018 - 14:40

U Štrosmajerovoj ulici 24/ II, otvoren je edukativni centar "Best friend" koji vodi Kristina Tohati.

U prilogu sa otvaranja možete čuti na oba jezika koje usluge pruža ovaj centar svakim danom od ponedeljka do petka.

Za više informacija nazvati 024 572 744 ili 060 054 35 25

Uto, 08.05.2018 - 17:58

Nova kolekcija ali i sniženje u butiku DDG Fashion.

Sub, 05.05.2018 - 11:56

Vlasnica Doma za stare vila Ankora Livia Biro, dobila je priznanje -statuu Dama godine 2018. na svečanosti u Beogradu 24.aprila.

Povodom toga danas je održana press konferencija na Paliću u prostorijama doma za stare.

U prilogu gospođa Livia govori o bogatom preduzetničkom iskustvu.

Sub, 28.04.2018 - 10:58

U Subotici održan BizKod#3 - Za 24 časa studenti osmislili aplikaciju za aukcije i sajt za majstore

U Subotici je treću godinu za redom održano studentsko takmičenje za programere i ekonomiste BizKod, u organizaciji Infostud grupe. Učestvovalo je više od pedeset studenata, u četrnaest timova. U ovom dvostrukom hakatonu studenti Visoke tehničke škole i Ekonomskog fakulteta iz Subotice imali su na raspolaganju 24 sata da na najbolji način reše programerski ili poslovni problem koji su im zadali mentori iz Infostuda. Da je njihova ideja dovoljno dobra i primenjiva u poslovnoj praksi, studenti su posle neprospavane noći morali da uvere i žiri, a najbolji timovi osvojili su i lepe nagrade.

Prezadovoljan sam što smo od ideje koja je pre nekoliko godina...

detaljnije
Sub, 28.04.2018 - 09:53

Ako tražite posao do 14.00 imate šansu da dođete i pogledate koju vrstu struke i zanimanja traže poslodavci u našem gradu. Na iznenađenje prisutnih poslodavaca odziv nezaposlenih je neuobičajeno mali !?

u nastavku dopis iz...

 

 

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ                                       

ПОДАЦИ РЗС

 

            За подручје Севернобачке области надлежна је Филијалa Суботица која обухвата град Суботицу и општине Бачка Топола и Мали Иђош. На овом подручју регистровано је 186.906 становника (према Попису из 2011. године). Број регистрованих запослених износио је 54.953...

detaljnije
Pet, 20.04.2018 - 10:42

Garden Flora, sajam cveća, od sada i turistička manifestacija, privlači veliki broj sugrađana da ulepšaju svoj pogled na svoju okolinu.

Više od tome od Kiš Arpada u prilogu.

Čet, 19.04.2018 - 18:01

NOVI POGON ZA 130 RADNIKA

Naš najstariji radnik, Mario Mozer, danas je svečano pustio u rad novu nemačku liniju za automatsku CAD-CAM proizvodnju PVC stolarije.

Kompanija Joviste pokrenula je proizvodnju u novom pogonu na 2500 kvadrata. Kompanija JOVISTE vec vise od decenije strpljivo I uporno gradi svoj brend, pocetkom ove godine gospodin Siniša Mišanovic je postao nosilac velikog lokalnog priznaja SOT 2018 (Suboticki oskar popularnosti), lokalna sredina je prepoznala stvaralacki i vredni rad, koji je od koristi za lokalnu zajednicu.

„Danas je veliki dan za kompaniju Joviste, kruna prve decenije poslovanja. Najpre smo okupili tim vrhunskih ljudi i...

detaljnije
Pet, 13.04.2018 - 11:54
Subscribe to Privreda