About/Impresum

Svrha ovog sajta je da vas informiše putem slike, videa i reči, o ljudima, događajima i mestima u gradu Subotici i okolini. Svaki prilog na ovom sajtu se kategorizuje, taguje i čuva u arhivi, koja postoji od 1998. godine, i koju možete pretražiti na više načina.

***

Impresum:

Naziv medija: Subotica.info

Odgovorni urednik: Nikola Tumbas ([email protected])

Registar medija APR Srbije: IN000229
Izdavač: NIKOLA TUMBAS PR FOTOGRAFSKA RADNJA NOAH AGENCY SUBOTICA  (Mbr: 57122005)
Adresa:  Filipa Kljajića 9, Subotica

***

Uređivačka politika

Uređivačka politika sajta subotica.info prevashodno je usmerena na sakupljanje, čuvanje, sistematizaciju i arhiviranje informacija o gradu, ljudima i događajima, a kombinacija galerije fotografija, videa, teksta i raspoloživih nam dokumenata tu je da vam pruži što više izvora i mogućnosti da sagledate određen fenomen. Subotica.info nema profesionalne novinare koji pišu članke i komentare, već se trudi da informacije, koliko god je to moguće, sakuplja direktno sa izvora, bez preuzimanja tuđih vesti, bez prekrajanja, prepravljanja ili bilo kakvog prilagođavanja. Predrasude i naklonjenost određenih članaka zavise isključivo od izvora informacija, nikako od uređivačke politike samog sajta.

Sadržaji koje ovde možete naći jesu pretežno proizvod volonterskog samoinicijativnog rada, članaka naših prijatelja i saradnika, te javnih saopštenja građanskih, privrednih i javnih političkih, laičkih i verskih organizacija i ustanova. Svaki sadržaj je potpisan, na osnovu čega se lako može uvrditi izvor.

***

Istorija sajta

Sajt Subotica.info počeo je kao "Photonino.com", lični dnevnik, beležnica Nikole Tumbasa, koji je želeo da sačuva sećanja na mesta, ljude i događaje u svom gradu. Ova priča započeta je prošlog veka, decembra 1998. godine, a vremenom se sve više ljudi priključilo da podrži, pomogne, unapredi ili jednostavno voli ovaj sajt, svako na svoj način, uz zajedničku spremnost da se ostane u pozitivnom duhu izvorne ideje. Vremenom se nakupilo nekoliko desetina hiljada članaka, više od 100,000 zapisa, sa više od pola miliona fotografija.

Od mnoštva vrednih saradnika koji su tokom vremena uticali na sajt, teško je izabrati one najvrednije, ali, na primer, tu nekad su bili ili danas jesu: Aleksandra Isakov, Biljana Vučković, Branislav Filipović, Dejan Malagurski, Dragan Šolaja, Larisa Inić, Laura Kovač, Edvard Molnar, Erno Nemet, Agota Pap, Atila Salai, Josip Stantić, Milan Aleksić, Tatjana Mandić, Toni Bedalov, Vanja Vidaković, Vesela Lalos, Zlatko Romić, Zoltan Vigi, Dejan Vukovic, Zoks&Adrijana, Bojana Jurić, Toth Tibor, Tot Tivadar, Nikola Stantić...

Među prijateljima koji su sa tehničke strane pomagali i svojim znanjem i radom doprinosili da se ova arhiva očuva, tu su: Silvester Erdeg, Branko Žužić i ekipa iz Nordneta, Janoš Apro, Igor Marinović i njegov tim Manufactura Co, Aleksandar Pejić i ekipa Studio Present Subotica.

***

Pouka o kopirajtu

Subotica.info je licenciran pod međunarodnom "Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License", što znači da sadržaj možete besplatno da delite i koristite (u celosti, bez izmena) pod uslovima da navedete (u potpunosti) izvor sadržaja (uključujući i link na izvorni članak), te da se sadržaji sa ovog sajta smeju koristiti u nekomercijalne svrhe (vidi pojmove: fer upotreba i moralni kodeks). U drugim slučajevima, potrebno je zatražiti posebnu dozvolu, zbog toga što je svaki prikazan sadržaj (fotografija, video, tekst) vlasništvo samog autora.

Privacy policy - https://www.subotica.info/privacy-policy

***

Oglašavanje / Cenovnik

Proglase, raspise, najave i druge sadržaje javnih i kulturnih ustanova, informacije od opšteg interesa za građane objavljujemo besplatno. Isto važi i za udruženja građana.

Objavljivanje komercijalnih sadržaja naplaćujemo. 

Cenovnik: https://www.subotica.info/cenovnik

***

Pitanja i kontakti

Za sva pitanja, predloge i drugu korespodenciju obratite se na dole potpisane adrese:

Nikola Tumbas ([email protected]), osnivač i odgovorni urednik;
Darko Kovačević ([email protected]), administrator i urednik sadržaja;
Dejan Vuković ([email protected]), urednik sportskih sadržaja.

Custom Search