Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Zajednica

U Srbiji je jutros je počelo prikupljanje potpisa kojima građani Srbije mogu da daju podršku inicijativi Fondacije Tijana Jurić da se uvede kazna doživotnog zatvora.

Inicijativu Fondacije Tijana Jurić da se u Krivični zakonik uvede nova sankcija koja bi zamenila postojeću maksimalnu kaznu od 30 do 40 godina za počinioce najtežih oblika teških krivičnih dela kakva su ubistvo deteta, maloletnika ili trudne žene, prethodnih dana je putem društvenih mreža podržao izuzetno veliki broj ljudi iz svih krajeva Srbije, najvaljujući tako svoj izlazak na štandove. Atmosfera podseća na situaciju iz 2015. godine kada se Fondacija borila da država izmeni Zakon o policiji i usvoji novi član, takozvani "Tijanin zakon".

- Cilj je da...

detaljnije
Pon, 23.10.2017 - 19:57

AD Tržnica je pokrenula posle dugi niz godina jesenji vašar na prostoru auto&golupčije pijace.

Više o tome od Gordane Bogdanović u prilogu.

Ned, 22.10.2017 - 20:14

Subotička kvantaška pijaca sa cenama robe verovatno najjeftinija u Srbiji, po rečima prisutnih preprodavaca. Detalji:  Limun po 120 din/kg, veoma lepe banane za 90 din/kg, budeve po 30 din/ kg.

Sub, 21.10.2017 - 11:36

U prilogu zvučni zapis obraćanje Andraša Urbana, direktora festivala, medijima na današnjoj press konferenciji.

Pet, 20.10.2017 - 23:29

  Učenici nižih razreda su raznim tehnikama likovnog izražavanja prikazali ovo voće karakteristično za njihovo selo.Napravljena je i velika jabuka od jabuka  u dvorištu škole.

A učenici viših razreda su pripremili prigodan program .Zabavili su se izradom predmeta od gline i slame.Štafetne igre su unele razigranosti i izmamile osmehe navijača.Roditelji su podržali ovu akciju  i proveli prijatno popodne družeći se sa decom.

Pet, 20.10.2017 - 23:12

U prilogu je saopštenje UBH Dužijanca koje se oglasilo povodom razbijene ploče kod spomenika risaru u parku ispred Gradske kuće.

Kako nezvanično saznajemo u Pokrajinskom zavodu za zaštitu spomenika je pokrenuta procedura koja se sprovodi u ovakvim slučajevima.

Dodatno, u međuvremenu, iz pouzdanih izvora saznajemo da je oštećenje ploče ispred spomenika „Risaru“ nastalo sticajem nepredviđenih okolnosti, prilikom redovnog održavanja zelenih površina, i da će troškove izrade i postavljanja identične ploče snositi Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“. Saopštenje JKP - https://www.subotica.info/2017/10/20/...

detaljnije
Čet, 19.10.2017 - 16:58

19.10.2017. svečano je uručena donacija MZ Hajdukovo vrtiću Szivárvány u Hajdukovu.

Čet, 19.10.2017 - 11:35

18.10.2017. u Gradskom muzeju Subotica obeleženo je 500 godina Reformacije u organizaciji Generalnog konzulata Republike Mađarske u Subotici.

Čet, 19.10.2017 - 09:06

18.10.2017. Gradska organizacija Crvenog krsta Subotica je obeležila dan borbe protiv trgovine ljudima pod nazivom "Čuvaj se ti", koja je obeležena ispred šoping centra Shoppi.

Čet, 19.10.2017 - 08:51

Na poziv Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije bili smo  sudionici na Festivalu tehničke kulture u Osijeku. Našu školu su predstavljale učenice Milica Tikvicki, Mihajla Štrban i Teodora Horvat u pratnji ravnateljice Stanislave Stantić Prćić i učiteljice- voditeljice slamarske radionice Zorice Sloboda.

Festival tehničke kulture se održao u Osijeku, u razdoblju od 13. do 14. listopada 2017. godine na prostoru nastavno sportske dvorane „Gradski vrt“ s ciljem popularizacije djelatnosti tehničke kulture kod djece i mladih.

Predstavili smo se    predmetima i čestitkama od slame kao i cjelodnevnim prezentiranjem  izrade predmeta u tehnici slame.

 

16.10.2017. Ljutovo              Učiteljica:  Zorica Sloboda

Sre, 18.10.2017 - 14:40

Danas je održan deveti sastanak zajedničke komisije za ekonomsku saradnju Srbije i Mađarske, u HPKC "Galleria".

Sastanku su kopredsedavali ministar privrede u Vladi Republike Srbije, Goran Knežević i ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske, Peter Sijarto.

Izjave za medije u prilogu..

Uto, 17.10.2017 - 16:46

Изложба фотографија, поводом 70 година рада УНИЦЕФ-а у Србији, отворена је на Тргу слободе, код зграде Народног позоришта, 16. oktobra. Изложбу су отворили чланица Градског већа задужена за културу, Мирослава Бабић, и Мишел Сен Лот, директор канцеларије УНИЦЕФ-а у Србији.

Мирослава Бабић  је, тим поводом, истакла значај УНИЦЕФ-а за Србију и добру сарадњу између УНИЦЕФ-а и Владе Србије.

– Нама је веома драго да је управо Суботица, после Београда и Новог Сада, добила прилику да представи ову изложбу. Циљ је, у ствари, да се пробуди свест код свих наших грађана, да схватимо колико су важна ова деца која су наша будућност и да им омогућимо да остваре сва она права која не само једно дете, него сва деца имају, и то не...

detaljnije
Uto, 17.10.2017 - 15:48

17.10.2017. u Domu za decu ometenu u razvoju Kolevka održan je Okrugli sto sa temom Komunikacija i saradnja Ustanova za smeštaj i Centar za socijalni rad na razrešavanju problema koji se tiču korisnika u Domu, komunikaciji i odnosima sa porodicom i uključivanju u lokalnu sredinu. Okrugli sto je organizovan kao rezultat stručne podrške od strane Pokrajinskog zavoda za socijalnu zaštitu ustanovama socijalne zaštite na teritoriji AP Vojvodine koje pružaju uslugu domskog smeštaja deci, mladima, odraslim i starim licima sa smetnjama u razvoju. Skup je podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata.

Uto, 17.10.2017 - 12:28

14.10.2017. na Paliću u O.Š. Miroslav Antić održano je treće školsko takmičenje i kviz Sakktivity - Chesstivity. Kviz je deo globoalno velikog Chesstivity takmičenja.

Pon, 16.10.2017 - 09:29

Osnovnu školu „Matija Gubec“ iz Tavankuta u četvrtak 12. listopada posjetili su učenici subotičke osnovne škole „Kizur Ištvan“. Učenici četvrtoga razreda ove subotičke škole u posjet su svojim tavankutskim vršnjacima došli da bi sudjelovali u radionicama roljanja i slamarstva. Na radionici roljanja 43 su subotička učenika mogla upoznati tradicionalni, „starovinskim“, načinom glačanja uz pomoć velikog drvenog mehanizma roljke koji se čuva u tavankutskoj školi, a koji čuvaju i održavaju učenici i nastavnici.Roljke su nekada bile neizostavan dio salašarske svakodnevice u Vojvodini, no danas su zamjenjeni tehnološki naprednijim aparatima pa ih je mali broj ostao sačuvan i vrijedan su svjedok vremena i dio vojvođanskog identiteta. Nakon roljanja, učenici su se upoznali s još jednim dijelom...

detaljnije
Ned, 15.10.2017 - 20:24

Klapim završava svoju jesenju trilogiju sa obilaskom našeg ZOO vrta na Paliću.

Sub, 14.10.2017 - 19:27

Kolega Ivan Ivković Ivandekić- Klapim poslao je desetak fotografija koje je načinio tokom današnjeg lepog jesenjeg dana.

Pet, 13.10.2017 - 00:01

Sredstvima Lokalne samouprave obnovljen je još jedan sportski teren u gradu. Reč je o košarkaškomk terenu u okviru Sportskog centra u Prvomajskoj ulici koji je danas predat na korišćenje. Vrednost investicije je oko milion i po dinara, i u celosti je finansirana iz budžeta lokalne samouprave. 

Teren je na korišćenje predao gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban u društvu zamenice Timee Horvat, Nemanje Simovića, člana Gradskog veća zaduženog za sport i omladinu, i Roberta Tota, direktora JKP „Stadion“.

Ovom prilikom Bogdan Laban je istakao  – Koliko god sredstava imamo, radimo na obnovi svih sportskih terena, pa nastavljamo u istom ritmu. Sledi obnova sportskih terena na Paliću, a nadam se da naredna sezona, odnosno prvomajski uranak, neće biti sačekani...

detaljnije
Čet, 12.10.2017 - 16:56

Врховни касациони суд Републике Србије је Одлуком од 26.09.2017. године доделио награде и признања судовима са територије Републике Србије за постигнуте резултате у периоду од једне године према броју решених старих предмета, укупно решеним предметима и за допринос унапређењу ефикасности и квалитета судског система Републике Србије у 2017. години.

Прекршајном суду у Суботици је додељено признање због ефикасности у раду и малог удела застарелих предмета у односу на укупно решени број предмета. Поред овог суда у категорији прекршајних судова награђени су још два суда у Републици Србији.

Признање је уручено на пригодној свечаности 05.10.2017. године у Врњачкој Бањи на Годишњем саветовању судија Републике Србије. Признање је уручио председник Врховног касационог суда Драгољуб...

detaljnije
Čet, 12.10.2017 - 13:47
11.10.2017. Dom zdravlja Subotica, Služba Hitne Medicinske Pomoći je učestvovala u manifestaciju sa aktivnošću javnog časa oživljavanja na gradskom trgu. Istovremeno je u Svečanoj većnici Gradske kuće, održan akreditovani Simpozijum “Pokrenimo srce”, na kojem su učestvovali brojni lekari iz cele naše zemlje. 
Iznenadni srčani zastoj može da se desi bilo gde, i bilo kada, na ulici, na random mestu, tokom vežbanja ili bilo kog drugog napora, ipak najvećim brojem nastupa kod kuće....
detaljnije
Čet, 12.10.2017 - 08:36
Subscribe to Zajednica