Predstavljen ŽKK Spartak za sezonu 2008/09

Uto, 07.10.2008 - 21:00 -- dejan.vukovic

Danas je u plavoj sali Gradske kuće predstavljena ženska košarkaška ekipa Spartaka, na kojoj je pored rukovodstva ovoga kluba bio Nemanja Simović, gradski sekretar zadužen za sport, omladinu i turizam. Za subotičanke sezona Prve A ženske košarkaške lige počinje u utorak 14.10 kada se u Hali sportova sa početkom od 19.30h sastaju Žkk Spartak i Crvena Zvezda.

Prisutnima se obratio i Slobodan Lukić, prvio trener Žkk "Spartak": Lepo je što je grad stao iza nas i što nas podržava. Oseća se u svakoj prilici podrška Nemanje Simovića, koji je pokazao izuzetnu snagu i volju da pomogne. Mi smo spremni da napravimo korak dalje u odnosu na prethodnu sezonu, međutim moramo biti svesni i činjenice da pored pojačanja koje smo doveli nemamo nosioce igre od prošle sezone Jovanu Rad i Maju Ščekić. Problem za nas predstavlja i činjenica da smo tek pre petnaestak dana saznali kada nam kreće prvenstvo, i nažaloszt u prva četiri kola imamo četiri derbija. Dolazi nam Crvena Zvezda, idemo u goste Partizanu, u trećem kolu smo domaćini  Hemofarmu nakon čega sledi meč protiv Vojvodine u Novom Sadu. Mi bismo sada trebala biti u vrhuncu forme gledano na ove utakmice, što je u ovom momentu nemoguće. U klub su došle Rada Vidović i Vesna Džuver dva izuzetna pojačanja, međutim obe imaju pomalo problema sa povredama, što je normalno u ovom periodu priprema. Problem predstavlja i zauzetost Hale u narednom periodu, pred nama je sajam u Hali koji će trajati nedelju dana, posle toga sledi izložba ptica kada takođe 5-6 dana nećemo moći trenirati u Hali sportova. Tako da čitav naš dosadašnji rad i trud može doći u pitanje.
Mi činimo maksimalne napore da se što bolje pripremimo. Bili smo na izuzetno jakom turniru u Zagrebu gde smo izgubili u finalu od slovenačke ekipe sa par poena. Tu smo videli da smo na dobrom putu i da ova ekipa može da igra vrlo kvalitetno.

Na izlaganje Lukića nadovezao se i Nemanja Simović: Znamo za problem Hale koji postoji zato smo i ušli u projekat montažne hale koja bi se nadovezala na već postojeću. Ućli smo u uži krug 6 gradova koji će dobiti montažnu halu vrednosti 15 miliona dinara. Ona treba da posluži baš za ovakve svrhe kao što je ova kada zbog sajamskih zauzetosti sportisti ne mogu da treniraju.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search