Košarkašice Spartaka poražene u derbiju od Crvene Zvezde

Uto, 14.10.2008 - 20:00 -- dejan.vukovic

ŽKK Spartak - ŽKK Crvena Zvezda 54:73 (15:19,7:23,17:22,15:9).

Košarkašice Spartaka poražene u prvom kolu Prve ženske košarkaške lige Srbije od beogradske Crvene Zvezde sa čak 19 poena razlike. Umesto najavljene velike borbe golubice su podlegle pritisku i dozvolile gošćama da lako trijumfuju u Subotici. Sam početak meča nije nagoveštavao ovakav epilog, povele su košarkašice Spartaka trojkom Marine Ristić, (to je nažalost bilo jedino njihovo vođstvo na meču) i do kraja prve trećine vodila se izjednačena borba. U drugoj četvrtini dolazi do najslabijeg perioda igre plavo-belih golubica koje posle 19:19 dolaze u seriju grešaka i dozvoljavaju devojkama iz beograda da se raspucaju i do kraja napune njihovu mrežu. Na poluvreme se otišlo sa dvadeset poena viška u korist Crvene Zvezde 22:42.

U trećoj četvrtini malo bolja igra ali nedovoljna da se ugroze večeras sigurne i pucački raspoložene gošće. Tek u poslednjoj četvrtini igračice Spartaka uspevaju da se rezultatski malo sustignu i dobiju ovaj deo igre sa 15:9, nedovoljno za prelaznu ocenu u svom prvom nastupu pred domaćom publikom. Nadamo se da će iskusni trener Slobodan Lukić korigovati igru ovih mladih devojaka koje umeju mnogo bolje da odigraju. Ovogodišnji žreb je bio nemilosrdan prema Spartaku koje u subotu učekuje novi derbi kola kada se u Beogradu sastaju sa ekipom Partizana.

Spartak: Lukač, Džuver, Orozović 3, Ristić 17, Erak 5, Veselinović, Vanđija, Vidović 16, Anđelić 4, Čabarkapa 7, Ajduković 2, Sandić.

Crvena zvezda: Popović, Radović, Miranović 11, Zupančić, Bogičević 12, Maksimović 8, Prćić 15, Vasović 11, Purić 3, Roglić 9, Ivanović 4.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search