Književni klub iz Bačke Palanke u Subotici

Sub, 15.11.2008 - 19:00 -- urednik

Književni klub "Severna zvezda" ugostio je, večeras, u Klubu ljubitelja lepih umetnosti "Aliass", članove Književnog kluba "DIS" iz Bačke Palanke, u cilju druženja i upoznavanja dva kluba. Članovi i jednog i drugog književnog kluba predstavili su se svojom poezijom i prozom, a dogovorena je i dalja saradnja i zajednička predstavljanja. Pored toga, predstavljen je i najnoviji broj časopisa za književnost i kulturu "Ćuprija na Jasenici".

Književni klub iz Bačke Palanke najstariji je književni klub u Vojvodini, a zaživeo je 1968.g. U istoj godini štampan je i prvi Zbornik pesama pod nazivom Hitac sna.

Članovi Književnog kluba iz Bačke Palanke, koji su večeras gostovali u Subotici su: Nenad Neša Živkov-predsednik Kluba, Jasna Kotarlić, Žaklina Nikolašević, Jelena Radović, Aco Pavić, Čedo Kovačević, Obrad Stankov, Miroslav Nikolić, Ranko Bosančić.

Iz  "Severne zvezde" predstavili su se: Sanja Stantić, Mira Radujković Milojković, Ratko Belić, Thea Vilfan, Nedeljko Dujaković, Adrijana Marijanušić, Sredoje Topalović, Dianna Divernoe, Laslo Tot, Predrag Lončar, Zoran Veljanović, Alisa Salopek i Vladan Jakovljević-predsednik Kluba.

Veče je vodio Predrag Opalić.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search