Košarkašice Spartaka poražene od Kovina

Sub, 13.12.2008 - 19:30 -- dejan.vukovic

Košarkašice Spartaka neočekivano su doživele poraz od Kovina. Presudila je činjenica što domaće igračice nemaju veliki fond igračica zbog povreda tako da su večeras meč odigrale praktički sa samo 6 igračica. Gošće su odigrale čvrstu odbranu, zatvorile košarkašicama Spartaka put do lakih poena a bile veoma precizne u šutu. Meč je presudila već prva četrvtina koju su gošće dobile sa 22:6. U drugom delu Spartak je uspeo donekle da se primakne Kovinu i da na poluvreme odu sa -6 poena, 29:35.

U trećem delu viđena je ravnopravna borba dva rivala da bi u poslednjoj deonici susreta kada su već subotičanke bile opterećene ličnim greškama gošće usple na naprave nedostižnu prednost i trijumfuju u večerašnjem meču.

Posle meča trener košarkašica Spartaka, Sloboda Lukić je izjavio: večerašnja pobeda Kovina je sasvim zaslužena, imamo velikih problema sa povređenim i bolesnim igračicama što se odrazilo na utakmicu. Teško je igrati kada na raspolaganju imate svega 6 igračica, ali ni to nije opravdanje za lošu partiju koju smo večeras pružili.

Spartak: DŽUVER 14, VIDOVIĆ 10, ERAK 4, ČABARKAPA, RISTIĆ 20, Orozović, Veselinović 7, Ajduković. Nisu igrale: Anđelić, Kovačević. Trener: Slobodan Lukić.

Kovin: ĐORĐEVIĆ 15, KOSTIĆ 8, BAJIĆ 17, VELISAVLJEVIĆ 18, PEROVIĆ 7, Musović 4, Jovanović. Nisu igrale: Marković, Bubnjević, Šormaz, Marić, Milosavljević. Trener: Nenad Jereminov.Spartak - Kovin 54:69 (6:22, 23:13, 11:13, 15:21).

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search