Košarkašice Spartaka pobedile Loznicu

Sre, 25.02.2009 - 20:00 -- dejan.vukovic

Spartak-Loznica 69:59 (17:19, 19:16, 16:15, 17:9).

Košarkašice Spartaka ostvarile su novu pobedu međutim do nje su došle puno teže nego što se očekivalo. U većem delu meča vodila se ravnopravna borba dva rivala u kojem su gošće često imale minimalnu prednost. Subotičanke su napravile puno grešaka i imale loš šut za tri poena, samo jedna "trica" od trinest pokušaja.

U samom finišu meča pri rezultatu 56:53 za Spartak, najiskusnija u subotičkim redovima Vesna Džuver postiže dva koša sa kojima Spartak dolazi do prednosti od 7 poena. Do kraja meča teško stečenu prednost nisi ispuštale. Najefikasnija u redovima domaćina bila je Vladinka Erak  sa 22p, sve ostale ispod 10 postignutih koševa.

Posle utakmice trener  domaćih Slobodan Lukić ovako je prokomentarisao meč: Namučili smo se da stignemo do pobede, a više je razloga za to. Odigrali smo prve četiri utakmice sa jakim protivnicima dobro, a potom pokazali slabosti na poslednja dva meča. U Čelarevu smo imali problema u odbrani, primili smo suviše koševa, Danas je odbrana bila bolja, ali je bilo mnogo neorganizovanosti u napadu. Bilo je i mnogo neodgovornosti i discipline. Sigurno je da je odlazak Vidovićeve u Italiju deo problema, ali ukoliko želimo da ostvarimo cilj i plasiramo se u plej-of, moramo bolje od ovoga .

Spartak: DŽUVER 8, OROZOVIĆ 4, ERAK 22, VESELINOVIĆ 9, RISTIĆ 7, Lukač 4, Čabarkapa 9, Ajduković 6, nisu igrale: Anđelić i Kovačević.

Loznica: JUGOVIĆ 10, MATIĆ 12, STOŠIĆ 7, MARKOVIĆ 16, JOVANOVIĆ 7, Ćosić 3, Stojković 4, Vidaković, Gole, Milovanović.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search