Skarabej info - Pregled dana

Kategorija: 
Izvor: 

U Agenciji za energetiku potvrđeno nam je da su od EPS-a dobili predlog za poskupljenje električne energije i da su ga odobrili i prosledili Vladi. Iako u Agenciji ne mogu da kažu koliko je poskupljenje odobreno, “Blic” saznaje da će novi računi za struju biti oko osam odsto viši. Zanimljivo je da je EPS tražio poskupljenje od oko 20 odsto, ali da Agencija ovoliki skok cene nije odobrila.Proteklih meseci se inače u javnost često špekulisalo o tome da li i koliko struja u Srbiji treba da poskupi. Razmimoilaženja stručnjaka po pitanju imamo li socijalnu cenu struje ili ne prelomiće se kao i obično preko leđa građana. Takođe i izjave nadležnih u prethodnih nekoliko meseci uglavnom su se svodile na to da će se prilikom poskupljenja voditi računa o standardu potrošača, ali i na to da ono ne bi trebalo da bude više od osam odsto. Takav je stav do sada imalo i Ministarstvo energetike.

Više o ovoj temi...

Slučaj fabrike Bratstvo, koja bi danas mogla da ostane bez dela mašina koje će zbog dugova biti prodate na aukciji, ukazuje na ispravnost predloga Ministarstva ekonomije prema Ministarstvu pravde koji predviđa da se privremeno zaustave suđenja koja se tiču radnih odnosa, kao i izvršenje sudskih odluka o tome, kako bi se očuvala radna mesta i proizvodnja u brojnim preduzećima u zemlji.GO G17 PLUS smatra da u predstojećem periodu očuvanje procesa proizvodnje a samim time i radnih mesta naših sugrađana predstavlja apsolutni prioritet.

Post date: Sre, 25.03.2009 - 11:24

SUPER TV u četvrtak (19.03.) je i zvanično izgubila svoju dozvolu za rad izdatu 2006. godine od strane RRA (Republičke radiodifuzne agencije). Ipak, bord direktora SUPER TV –e odlučio je da prekine emitovanje programa, samo na osnovu usmene opomene RRA.
Zaposleni koji su počeli najavljeni štrajk u ponedeljak, 23. marta, zbog neisplaćenih dugovanja u 11 i 10 , sa nevericom su prihvatili činjenicu da kuća u kojoj su neki od njih proveli i više od 10 godina, više ne postoji, tačnije da je neko isključio predajnik u Crvenom selu. Niko od direktora nije se potrudio da radnicima saopšti odluku o sudbini firme a da je firma u procesu gašenja...

detaljnije
Post date: Sre, 25.03.2009 - 11:24

Juče su radnici Bratstva, njih 250, pokušali da mirnim protestom skrenu pažnju javnosti na problem koji imaju. Gradonačelnik im je ovom prilikom obećao da će pokrenuti inicijativu za razgovor sa Vladimirom Delićem a da li će se on na isti odazvati još se ne zna. DELIĆU MI NISMO ROBOVI, NAŠA DECA GLADUJU ŠTA JOŠ TREBA DA SE DESI, DOK RADNICI ĆUTE, POSLODAVCI MUTE samo su neke od parola koje su danas nosily radnici ovog loše privatizovanog preduzeća. Beogradske vlasti ne zanima šta se dešava u Vojvodini – izneo je stav radnika Marko Skenderović, predsednik štrajkačkog odbora predsedniku Skupštine grada Jeneu Maglaiu. Plate ne...

detaljnije
Post date: Sre, 25.03.2009 - 11:24

ATB Sever, od svoje privatizacije već deseti put  "usavršava" Program rešavanja viška zaposlenih kada je bez posla ostalo blizu 1300 radnika. U ovom novom "restruktuiranju" za tehnološki višak biće proglašeno 175 radnika koji su se obratili samostalnom sindikatu za pomoć.
Naime, samostalni sindikat je u novom programu rešavanja viška zaposlenih uočio niz nepravilnosti pa je odlučio da od direktora g-dina Brunera zatraži da se program u potpunosti obustavi.
naime, ovim programom pojedine porodice zaposlenih ostale bi na ulici bez mogućnosti izdržavanja a otpremnine od 8- do 90 evra po godini izuzetno su male i neprihvatljive.
...

detaljnije
Post date: Sre, 25.03.2009 - 11:24

U nedelju, 29.marta u 17 i 30 na Otvorenom univerzitetu održaće se drugo u nizu predavanje iz popularnih naučnih tema, u organizaciji Mense Subotice i Otvorenog Univerziteta u Subotici – „Nastanjivi svetovi“. Iako naučna fantastika već decenijama opisuje daleke svetove sa drugim civilizacijama, u stvarnosti je do danas Zemlja ostala jedino poznato stanište na kojem postoji život.  Koji sve uslovi treba da budu ispunjeni i zašto potraga za životom liči na traženje zrna peska u pustinji odgovoriće fizičar Jovan Aleksić, koji će pokazati da je postanje života na Zemlji samo izuzetan splet srećnih okolnosti, a nikako pravilo koje možemo očekivati i drugde....

detaljnije
Post date: Sre, 25.03.2009 - 11:24
Custom Search