Rene Fasel predsednik Svetske hokejaške federacije u poseti Subotici i Novom Sadu

Pon, 11.01.2010 - 18:00 -- dejan.vukovic

Rene Fasel predsednik Internacionalne hokejaške federacije i predsednik komiteta za zimske sportove u Olimpijskom komitetu danas je posetio Suboticu. Nakon obilaska Gradskog klizališta, prostorija HK Spartak i kratkog upoznavanja sa negovanjem zimskih sportova u našem gradu kao što su hokej , umetničko klizanje i brzo klizanje g-din Fasel je bio gost u Gradskoj kući ge su ga primili SašaVučinić, gradonačelnik Subotice, Jene Maglai, predsednik Skupštine grada, Nemanja Simović čovek zadužen za sport, omladinu i turizam. Saša Vučinić je upozanao uvaženog gosta sa bogatom sportskom tradicijom kao i sa specifičnošću multikulturalnosti i multietničnosti Subotice.

Prijemu je prisustvovao i Imre Kern , podpredsednik Hk Spartak, predsednik hokejaškog saveza Vojvodine i zamenik direktora za kapitalne infesticije Vojvodine koji je istakao da sadašnja uprava Hk Spartak čini ogromne napore da se hokej vrati na dane stare slave i na mesto gde mu pripada. Istakao je da Subotici nedostaje jedna ledena dvorana u kojoj bi se stekli uslovi za sigurno omasovljavanje dvoranskih zimskih sportova.

Rene Fasel je bio iznenađen sa činjenicom da se u Subotici govori sa tri jezika i da se tako uspešno slažu tako veliki broj nacija. Istakao je da je Srbije sportska nacija ali da je nazamislivo da tolika zemlja ima samo 3 ledene dvorane. Obećao je da će po okončanju nove ledene dvorane u Subotici, naš grad biti domaćin nekog svetskog ili evropskog prvenstva jer Subotica to sigurno zaslužuje.

Na kraju prijema pokazana je prezentacija projekta nove ledene dvorane koja bi trebalo da se izgradi u Dudovoj šumi u blizini gradskog bazena. Po okončanju prezentacije Šorše ljojić, podpredsednik Hokej saveza Srbije poklonio je trenerke sa državnim grbom Saši Vučiniću i Jene Maglajiu.

U okviru posete Rene Fasela odigran je i prijateljski meč između Spartaka i selekcije Bosne i Hercegovine na kojoj su Subotičani slavili sa visokih 13:2.

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Pored prijema u Izvršnom veću AP Vojvodine Rene Fasela je primio i predsednik parlamenta Vojvodine Egereši Šandor. Na prijemu pored Fasela bili su i Imre Kern, Dr Čengeri Atila,  Nemanja Simović i Lazar Dulić. Tema je naravno ponovo bila razvoj  zimskog sporta u pokrajini i izgradnja novih ledenih dvorana neophodnih za dalje omasovljavanje sportova na ledu.

Post date: Uto, 12.01.2010 - 13:00

Rene Fasel predsednik svetske hokejaške federacije (IHF) u okviru svoje posete danas je sa predstavnicima iz Subotice Imre Kernom, predsednikom hokejaškog saveza Vojvodine, Nemanjom Simovićem, članom gradskog veća  zaduženog za sport, omladinu i turizam i Dulić Lazarom podpredsednikom Hk Spartak posetio Izvršno veće Vojvodine gde ga je primio Dulić Modest sekretar za sport i omladinu Vojvodine. Na sastanku je razgovarano o razvoju sportova na ledu u Vojvodini. Konstatovano je da pokrajina kao i država ima strahovito malo ledenih dvorana koje su neophodne za razvoj sporta jer samo tako je moguiće obezbediti led bar devet meseci godišnje, što je jedan od najbitnijih uslova za razvoj zimskih dvoranskih sportova.Na sastanku je grad Novi sad prezentovao izgradnju nove ledene dvorane u...

detaljnije
Post date: Uto, 12.01.2010 - 11:00
Post date: Pon, 11.01.2010 - 21:00
Custom Search