Predstavljeno Izvršno veće nacionalnog saveta Mađara

Čet, 02.09.2010 - 11:00 -- dejan.malagurski

dr Tamaš Korhec danas je predstavio novi sastav IV Nacionalnog saveta mađara...

BERETKA KATINKA - HIVATALOS NYELVHASZNĆLATTAL MEGBÍZOTT TANĆCSOS

1985-ben született Topolyán. Felsőfokú tanulmányait az Újvidéki Egyetem Jogi Kar, általános szakirányán végezte, majd tanulmányait a Közép-európai Egyetem Jogi Tanszékének Nemzetközi Üzleti Jog szakán mesterképzésen folytatta. Tanulmányait 2010-ben fejezte be, majd a Tartományi Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi Titkárságban végezte szakmai gyakorlatát. Rendszeres résztvevője volt a Vajdasági Tudományos Diákköri Konferenicáknak jogi témakörökben, ezen előadások anyagainak publikációja a VMTDK kiadványaiban jelent meg.

LENGYEL LĆSZLÓ - FELSÕOKTATĆSI ÜGYEKKEL MEGBÍZOTT TANĆCSOS

1975-ben született Óbecsén. Felsőfokú tanulmányait a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Karán végezte, képesítése okleveles agrármérnök, majd ugyanitt élelmiszer-minőség biztosítási szakmérnöki képesítést szerzett. A Ph.D. abszolutórium megszerzésére 2007-ben került sor, a fokozatszerzés folyamatban van. 2003 szeptemberétől a budapesti Corvinus Egyetem zentai kihelyezett tagozatának vezetője. Számos nemzetközi szakmai projektum koordinátora, menedzsere és tanácskozás aktív résztvevője. Több szakmai publikációja jelent meg hazai és külföldi szaklapokban.

LOVAS ILDIKÓ - KULTURĆLIS ÜGYEKKEL MEGBÍZOTT TANĆCSOS

1967-ban született Szabadkán. Az Újvidéki Egyetem BTK Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékén 1991-ben diplomázott. Az Újvidéki Televízió és a Magyar Szó újságírója, több művelődési és közéleti műsor szerkesztője, 1998-2008 között az Üzenet című folyóirat főszerkesztője. 2003 júniusa és 2010 januárja között Szabadka művelődési tanácsosa. Író. Önálló kötetei: Kalamáris (1994), Másik történet( 1995), Meztelenül a történetben (2000), Via del Corso (2001) szerbül is, Kijárat az Adriára, (2005, 2006) németül, horvátul, bulgárul, Spanyol mennyasszony (2007,2008) szerbül is megjelent. Szirmai-, Bodrogvári-, Sziveri-, Bezerédj- díjas.

BARĆT TÓTH LÍVIA - TĆJÉKOZTATĆSI ÜGYEKKEL MEGBÍZOTT TANĆCSOS

1962-ben született Nagykikindán. Az újvidéki Bölcsészettudományi Kar Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékén 1986-ban szerzett oklevelet. Több éven át az Újvidéki Rádió, szerkesztője, (1985-1996), öt éven át a Képes Ifjúság főszerkesztő - igazgatója, 2001-től a Hét Nap egyik szerkesztője. 2009-től a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének elnöke, de tagja más civilek szervezetekenk is. 1993-tól több riportkönyv társszerzője, szerkesztője, de két önálló publicisztikai kötete is megjelent.

VĆRKONYI ZSOLT - HIVATALI KOORDINĆTOR ÉS AZ ĆLTALĆNOS JOGI ÜGYEK TANĆCSOSA

1964-ben született Zentán. Újvidéki Jogtudományi Karon diplomázott, amely diplomát a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem Ćllam és Jogtudományi Karán igazságügyi szakon honosítatott. Vállalati jogászként több cégben szerzett tapasztalatot, 1996-2006 között a Zentai Önkormányzat jegyzője és a Zentai Közművállalat vállalati jogásza. 2008-tól a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet felügyelőbizottságának tagja.

SOÓS MIHĆLY - OKTATĆSI ÜGYEKKEL MEGBÍZOTT HIVATALNOK

1953-ban született Ürményházán. Az belgrádi Egészségügyi Főiskolán szerzett diplomát. A szabadkai Egészségügyi Középiskolában volt igazgatója, a Vajdasági Módszertani Központ elnöke, a Vajdasági Magyar Ösztöndíj Tanács tagja. Az Itthon 2000 és a HazaéRsz projektumok, a Vajdasági Magyar Oktatási Honlap, az Integra program, a Tantárgyháló tanulmányi verseny és a NetTanTár programok kezdeményezője és szervezője.

VARGA DIÓSI VIOLA - TANĆCS ARCULATĆÉRT ÉS A MÉDIĆÉRT FELELÕS HIVATALNOK

1979-ben született Rastadtban. Nemzetközi marketing szakos közgazdász, valamint a Miskolci Egyetem Politikatudományi Intézetének abszolvense. Az MNT volt tagja, a Vajdasági Szabadegyetemek főszervezője, a Vajdasági Ifjúsági Fórum volt elnöke. A Duntáj Régiófejlesztő Egyesület egyik alapítója, a Regionális Tudományi Társaság tagja, számos szakmai és tudományos tanácskozás szervezője. Vállalkozóként több cég és intézmény sajtó, PR, marketing és informatikai megbízását teljesítette.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search