Besede u Zoranovu čast 2011

Čet, 03.02.2011 - 11:00 -- miroslav.brajkov
Kolekcija članaka: 

Na istoj web adresi može da se popuni i prijavni formular za učestvovanje na takmičenju, a sve to može da se obavi i u prostorijama Gradskog odbora Demokratske stranke u Subotici, na adresi Matka Vukovića 8/ II sprat, svakog radnog dana od 8:30 do 20 časova.

Na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Kluba Demokratske omladine Subotica, Darko Matić, pozvao je sve mlade ljude da iskoriste ovu priliku za razvijanje svojih govorničkih veština, kao i da predstave ljudima svoje ideje, odnosno, na koji način bismo trebali da nastavimo svoj napredak na putu koji nam je zacrtao Zoran Đinđić.

Pravo učešća na takmičenju imaju mladi ljudi uzrasta od 18 do 30 godina.

"Pre nego što baciš kamen na drugog, reci šta si uradio" tema je ovogodišnjeg takmičenja u besedništvu "Besede u Zoranovu čast" koje organizuju Demokratska stranka i Fond Dr Zoran Đinđić.

Ovo takmičenje se na nacionalnom nivou organizuje po 6. put, a ove godine će se održati 14 kvalifikacionih takmičenja. 

Kvalifikaciono takmičenje u Subotici se održava u nedelju, 20. februara 2011. godine, u Velikoj većnici Gradske kuće sa početkom u 19 časova.

Do svih potrebnih informacija, detalja i pravila takmičenja možete doći na web adresi:

http://www.ds.org.rs/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=24&Itemid=650&jezik=lat

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

"Niko neće da ustane" — naziv je besede osamnaestogodišnjeg učenika Filipa Dulića koji je pobedio na kvalifikacionom takmičenju u besedništvu u čast Zorana Đinđića održanom u Subotici.

Od sedmoro takmičara i takmičarki koji su odličnim besedama opravdali očekivanja subotičke publike, drugo mesto osvojila je Milica Gvozdenović koja je posebno primećena i zbog toga što je u toku svoje besede zgužvala i bacila svoju diplomu Pravnog fakulteta, dok je treće mesto pripalo Milanu Popoviću.

Svoje besede na temu "Pre nego što baciš kamen na drugog, reci šta si uradio" govorili su i: Aleksandar Baltes, Davor Stantić, Ksenija Tasić i Tamara Krstonošić.

O najboljim besednicima odlučivao je žiri koji su činili: novinarka Antonela Riha, narodna poslanica Gorica...

detaljnije
Post date: Ned, 20.02.2011 - 19:00
Custom Search