Počele pripreme muškog košarkaškog kluba Spartak

Pon, 08.08.2011 - 18:00 -- dejan.vukovic

Današnjom prozivkom počele su pripreme košarkaškog kluba Spartak. Košarkaše je ispred Uprave kluba pozdravio Slavko Imrić, predsednik kluba i Nemanja Simović, član gradskog veća zadužen za sport i omladinu ispred grada Subotice.

Na prozivci se okupilo čak 26 igrača koji će biti podeljene u dve ekipe. Jedna će se takmičiti u Prvoj B ligi a druga mlađa u drugoj Srpskoj ligi u kojoj je letos izboren status. Po rečima predsednika kluba igrače čeka naporan rad, jer su ambicije ove godine veoma velike, izbor u Prvu A ligu. Nemanja Simović, pozdravio je košarkaše, poželeo im dobar rad i obećao veću podršku od strane grada za ostvarivanje cilja plasmana u najelitniji rang takmičenja.

Blagoja Ivić, prvi trener ekipe predstavio je plan rada: - Imaćemo dve takmičarske ekipe, pored takmičenja u Prvoj B, mlađi tim će imati priliku da se takmiči u drugoj Srpskoj ligi. Ekipa je sačuvana od prošle sezone, doveli smo par kvalitetnih pojačanja i mislim da ćemo uz dobre pripreme ostvariti ambicije Uprave i ulazak u Prvu A ligu. Što se tiče igračkog kadra želja nam je da dovedemo još jednog iskusnog igrača na poziciji centra. Prve dve nedelje radićemo u Subotici nakon čega se selimo na Staru planinu od 22. avgusta gde ćemo odraditi udarni bazični deo.  dvanaest dana. Po povratku u Suboticu slede prijateljske utakmice i uigravanje ekipe da spremni dočekamo prvenstvo koje startuje prve nedelje oktobra.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search