Takarič Robert prvi u Herceg Novom

Pon, 08.08.2011 - 15:00 -- dejan.vukovic

Stonoteniski klub "Herceg Novi " u saradnji sa firmom "BIRO KONTO" organizovali su odličan turnir u stonom tenisu u pojedinačnoj konkurenciji na kojem je učestvovalo 16 takmičara iz gradova: Valjevo, Lazarevac,Subotica, Herceg Novi, Igalo, Novi Sad, Lajkovac i Manhajma (Nemačka).

Na početku turnira igrači su bili rasporedjeni u 4 kvalifikacione grupe, od kojih su se dalje plasirali po dvojica najboljih iz svake grupe. Kao i na svakom turniru bilo je dosta uzbudljivih mečeva kao i iznenadjenja. Na kraju turnir je zasluženo osvojio Takarič Robert koji je u polufinalu savladao svog klupskog druga Kostadinović Stefana sa 3:1.

Treba pohvaliti i nastup mladog Stančević Aleksandra člana STK "Spartak II ", koji je na kraju zauzeo odlično 2 mesto i napravio dva velika iznenadjenja. Prvo je u kvalifikacionoj grupi pobedio favorita Jovanović Svetomira - Cecu (Stk" Borac ",Valjevo inače bivšeg seniorskog prvaka Crne Gore) sa 3-1, a kasnije je u polufinalu turnira pobedio svog klupskog kolegu Brstina Branka sa 3-1, poklekao je tek u finalu porazom od Takarič Roberta sa 3-0.

Turnir je protekao u znaku Subotičana pošto su osvojili prva četiri mesta. Boravak u Herceg Novom i Igalu poslužilo je kombinovanoj ekipi Spartak I i Spartak II kao dobre pripreme za početak sezone koja počinje u septembru mesecu.

Konačni rezultata od 1-8 mesta :

  • 1.   TAKARIČ ROBERT ( STK "SPARTAK I ", SUBOTICA )
  • 2.   STANČEVIĆ ALEKSANDAR ( STK "SPARTAK II",SUBOTICA )
  • 3-4 KOSTADINOVIĆ STEFAN ( STK "SPARTAK I " , SUBOTICA )
  • 3-4 BRSTINA BRANKO ( STK"SPARTAK II ", SUBOTICA
  • 5-8 JOVANOVIĆ SVETOMIR ( STK" BORAC ",VALJEVO)
  • 5-8 MITROVIĆ IVAN (STK" KOLUBARA",LAZAREVAC )
  • 5-8 JOVANOVIĆ ŽIVOJIN( STK "ŽELEZNIČAR "LAJKOVAC)
  • 5-8 KULIŠIĆ SLAVOLJUB ( STK "NOVI SAD" , NOVI SAD )

Treba na kraju pohvaliti i samog domaćina firmu "BIRO KONTO " u čijoj sali se održao sam turnir i direktora Madjarević Slobodana koji je podelio nagrade za najbolje takmičare. Turnir je posetio i predsednik Stonoteniskog Saveza Srbije Zoran Kalinić u cilju popularizacije ovog sporta.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search