Direktor ureda za ljudska i manjinska prava posjetio Hrvatsko nacionalno vijeće

Uto, 25.09.2012 - 14:30 -- nada.sudarevic

Direktor ureda za ljudska i manjinska prava posjetio Hrvatsko nacionalno vijeće

U Beogradu ćete imati prijatelja
 
Inzistirat ćemo na provođenju propisa kako međunarodno-pravnih koji se tiču zaštite manjina, tako i bilateralnog sporazuma o zaštiti manjina i unutarnjih propisa, rekao je Slaven Bačić
 
Direktor Ureda za ljudska i manjinska prava Dušan Ignjatović obišao je u utorak, 25. rujna, nacionalna vijeća hrvatske, mađarske i bunjevačke nacionalne manjine u Subotici. U Hrvatskom nacionalnom vijeću on je sa svojim suradnicima razgovarao s predsjednikom HNV-a dr. Slavenom Bačićem i predsjednikom IO HNV-a Darkom Sarićem Lukendićem.
Ignjatović je u izjavi za medije rekao kako jedna od najvažnijih stvari koje Ured za ljudska i manjinska prava radi jest odnos s nacionalnim manjinama, budući da u nadležnost Ureda spadaju odnosi s nacionalnim vijećima nacionalnih manjina. »Smatramo da je dobar način da im dođemo na noge, da izrazimo svoje poštovanje. Danas smo došli u Suboticu, ići ćemo i u druge gradove i obići ćemo sva nacionalna vijeća koja postoje na teritoriju Republike Srbije«, rekao je Ignjatović dodajući kako kao tema razgovora nije postavljeno ništa konkretno, budući da je on dužnost direktora Ureda preuzeo 8. rujna, te su ovi prvi sastanci uhodavanje. 
 
S. Mamužić
Više o ovome događaju pročitajte u Hrvatskoj riječi.
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search