Sunčana jesen u Bajnatu

Čet, 18.10.2012 - 17:00 -- miroslav.brajkov

Kao i prethodnih godina i ovog okotbra se u Mesnoj zajednici "Bajnat" organizuje "Sunčana jesen života" za najstarije sugrađane i sugrađanke. Ova manifestacija je deo tradicionalne proslave koja se obeležava u Crvenom krstu.

Sve prisutne su pozdravili dr Atila Čengeri, član Gradskog veća zadužen za zdravstvo, socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine, Olivija Urban, pomoćnica gradonačelnika za razvoj Mesnih zajednica, Ištvan Palatinuš, župnik crkve svetog Juraja, sekretar gradskog udruženja penzionera Ela Lošonc, predsednik gradskog udruženja penzionera Stanko Nimčević, predstavnik Crvenog krsta, Milka Erkman i direktor Gerontološkog centra Subotica dr Nenad Ivanišević.

Svečani program su priredila deca iz Doma učenika srednjih škola i gospođa Elvira Petrekanović iz pesničkog kluba "Orfej", a nakon programa su dodeljena priznanja za najstarije bračne parove iz ove mesne zajednice i najstarije pojedince. Najduži bračni staž od 64 godine imaju Abraham Iren i Šandor, nakon njih slede Hajčunk Rozalija i Janoš sa 51 godinom braka i treći po bračnom stažu su Suvajdžić Janja i Đorđe sa 43 godine zajedničkog života. Najstarije sugrađanke iz Bajnata su Pletl Koleta (1924. godište), Uljehlji Marija (1926.) i Mezei Tereza (1929.), a najstariji sugrađani iz ovog dela grada su Tikvicki Josip (1919. godište), Heže Imre (1923.) i Gregorčić Blaško (1925.).

Predstavnici Mesne zajednice su se ovom prilikom zahvalili učesnicima i gostima, direktoru Doma učenika Robertu Đivanoviću, vaspitačicama i deci iz obdaništa "Lastavica" čiji su radovi na temu "Sunčana jesen života" krasili prostorije, kao i gospođi Virag Ibolji čiji su ručni radovi takođe bili izloženi u prostorijama Mesne zajednice, svim sponzorima i izrazili su nadu da će i dalje ovako lepo sarađivati sa svojim sugrađanima. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search