Prvo školsko prvenstvo Vojvodine u atletici

Čet, 13.06.2013 - 10:15 -- darko.kovacevic

Na stadionu “Karađorđe” u Novom Sadu 11. 6. 2013. održano je finale I školskog prvenstva Vojvodine u atletici, za osnovce od prvog do šestog razreda . Organizator je Savez za školski sport Vojvodine pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Učešće u finalu su uzeli pobednici i najbolje plasirani osnovci iz sedam kvalifikacionih takmičenja  u kojima je učetvovalo preko dve hiljade dece, održanim po vojvođanskim okruzima – Subotica, Senta, Sombor, Sremska Mitrovica, Pančevo, Zrenjanin i Novi Sad. Preko trista osnovaca  se takmičilo u disciplinama: 60 metara, 300 m, 600 m, skok u dalj iz zone, skok u vis, bacanje kugle i vorteksa.                   

Predstavnici severno-bačkog okruga (narandžasti) njih 25 iz osnovnih škola Subotice, Čantavira i Malog Iđoša ostvarili su sjajne rezultate osvojivši 2 zlatne i 2 bronzane medalje. Deca su mogla da uživaju u zaista fenomenalnoj atmosferi, uz sjajno navijanje svojih drugara, da se upoznaju sa našim najboljim atletičarima Mihajlom Dudašem i Ivanom Španović.

  • Takmičenje je otvorila Leona Rogić, učenica OŠ ”Kizur Ištvan”, ubedljivom pobedom i 1. mestom  na  60 metara  u kategoriji I - IV razreda.
  • U uzbudljivoj finalnoj trci na 300 metara devojčice V-VI razreda, 3. mesto je zauzela učenica OŠ ”Kizur Ištvan” Maja Temunović , a 4. mesto je zauzela Valentina Revid.
  • U kategoriji dečaka na 300 metara V-VI razreda 1. mesto je osvojio Benjamin Kabai iz Čantavira.
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search