Najava koncerta kamerne muzike "Muzičko putovanje"

Uto, 16.07.2013 - 10:30 -- dejan.vukovic

Miloš Nikolić, član Gradskog veća zadužen za kulturu najavio je koncert kamerne muzike "Muzičko Putovanje" koji će se održati u Velikoj većnici Gradske kuće u petak 19. jula sa početkom od 19.30h. Radi se o koncertnoj turnija umetnika koji će pored Ciriha, Wila, Segedina gostovati i u Subotici. Ulaz će biti besplatan, kao i do sada za sve koncerte koji su u organizaciji Grada Subotice.

Nikolić je izneo više detalja o samom koncertu - U petak će se u Gradskoj kući održati sjajan koncert kamerne muzike izvođača koji nam dolaze iz Švajcarske. Olivia Heredia - mecosopran, Andras Brethard svira trombon, imaće solo deo pa će  ljubitelji muzike imati prilike da čuju kako to izvrsno zvuči. Biće tu i Dorotja Marošvari sjajna pianistkinja iz Segedina koja će već ima sjajnu karijeru, upisala je konzervatorijum sa 13 godina. Mlada umetnica koja je osvojila drugo mesto na internacionalnom takmičenju "Rubinštajn", što spada u najjača takmičenja na svetu. Učestvovaće i naš sugrađanin Ištvan Slovjak sjajan pianista koji je u Subotici završio osnovnu i srednju školu i posle se preselio u Novi Sad. Znam ga od malih nogu i veoma mi je drago što će doći u Subotici posle dugo godina o svirati na koncertu. On je sjajan pianista koji će pratiti Oliviu Heredia. Ovom prilikom pozivam sve ljubitelje kamerne muztike da dođu u Gradsku većnicu na jedan izuzetan koncert.

Po rečima Miloša Nikolića u avgustu mesecu neće biti koncerata zbog sezone godišnjih odmora ali će se znatno pojačati kulturna dešavanja u gradu u septembru kada se obeležava dan Grada.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search