Veče interkulturalnog dijaloga

Čet, 26.09.2013 - 07:11 -- darko.kovacevic

U petak, 27. septembra, od 18,00 časova, u Svečanoj sali Gimnazije "Svetozar Marković" zainteresovani će, u okviru Večeri interkulturalnog dijaloga, imati prilike da se, na jednom mestu, upoznaju sa turskom, belgijskom, meksičkom, ruskom i italijanskom kulturom.

Kulture ovih zemalja pokazaće, kroz svoje prezentacije, učenici na medjunarodnoj razmeni, koji će od 26-29. septembra biti gosti svojih vršnjaka iz subotičke gimnazije.

Ovi strani učenici došli su u Srbiju preko Interkulture Srbije, koja je deo medjunarodne AFS organizacije koja se bavi razmenom učenika.

Oko 11 hiljada mladih iz preko 50 zemalja sveta svake godine učestvuje u AFS programima razmene, čija je suština: učenje jezika i život u drugačijem kulturnom okruženju, kao i nova prijateljstva i razvoj ličnosti.

Ove školske godine u Srbiju je, putem ove razmene, što  na godišnjem ili tromesečnom periodu, došlo 18 stranih učenika, a isto tako u razne zemlje sveta otišlo 16 naših učenika. Pored predstavljanja zemalja iz kojih dolaze ovi učenici, zainteresovani će moći više da se upoznaju i sa radom Interkulture Srbije i njenim programima razmene.

Mesto održavanja: 
Vrsta događaja: 
Vreme održavanja - početak: 
Pet, 27.09.2013 - 18:00
Vreme održavanja - kraj: 
Pet, 27.09.2013 - 20:00
Kategorija: 
Custom Search