Trgovina ljudima nije mit!

Uto, 15.10.2013 - 20:27 -- bojana.juric

Dana 14.10.2013. Lokalna mreže za podršku žrtvama i prevenciju trgovine ljudima u Subotici održala je tribinu pod nazivom „Trgovina ljudima nije mit!" u Amfiteatru Nove Opštine u Subotici sa početkom u 17 časova.

Na tribini su dva kratka filma koja govore o trgovini ljudima, nakon kojih su učesnici tribine imali mogućnost da kroz razgovor sa govornicima razmene mišljenja, iskustva i doživljaje kada je u pitanju trgovina ljudima. Filmovi koji su se projektovali: Children On The Move – Save The Children (UK); Plavi ciganin – Emir Kusturica.

Govornici na tribini su: Dejan Hornik - koordinator omladinskih programa Udruženja "Stav+", Dijana Prćić - VD direktor Centra za socijalni rad Subotica (kao koordinator multisektorske saradnje), Vesna Kačar - socijalni radnik u Centru za socijalni rad Subotica, Aleksandar Obrenović - šef odseka za strance PU Subotica Članice lokalne mreže za zaštitu žrtava i prevenciju trgovine ljudima Subotica, Centar za socijalni rad Subotica, Policijska Uprava Subotica, Više Javno Tužilaštvo Subotica, Dom Zdravlja Subotica, Udruženje "Stav+" Subotica, Edukativni Centar Roma, Kancelarija za mlade Grada Subotice RFZO- filijala Subotica, NSZ - filijala Subotica, Crveni Krst Subotica, Grad Subotica - pomoćnica gradonačelnika za rad i socijalna pitanja, član gradskog veća za obrazovanje, odbornica Skupštine Grada Subotica Aleksandra Bukvić.

Tribina se organizuje u sklopu projekta „Lokalne zajednice u borbi protiv trgovine ljudima“, koji realizuju NVO Atina u partnerstvu sa Novosadskim humanitarnim centrom i u saradnji sa Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije uz finansijsku podršku Evropske unije i Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search