Potpredsednik Vlade AP Vojvodine u Gerontološkom

Pon, 25.11.2013 - 16:04 -- miroslav.brajkov

Potpredsednik skupštine AP Vojvodine, Milivoje Vrebalov, danas je posetio Gerontološki centar Subotica i tom prilikom video na koji način funkcioniše najbolja ustanova socijalne zaštite u Srbiji.

Direktor Gerontološkog centra Subotica, dr Nenad Ivanišević, zahvalio se Vrebalovu na ukazanom interesovanju o funkcionisanju ove Institucije. „Preko skupštine Vojvodine možemo da vidimo koja su to iskustva iz drugih regija i drugih zemalja koja možemo i mi primeniti u našoj Instituciji. Možemo i da vidimo koji su to projekti, posebno međunarodni, evropski, koji bi posredovanjem naše skupštine mogli da se realizuju“- reči su Ivaniševića.

Gost Gerontološkog centra Subotica, potpredsednik skupštine AP Vojvodine, Milivoje Vrebalov, sa zadovoljstvom je govorio šta je na njega ostavilo poseban utisak u ovoj Instituciji. „Ovaj Gerontološki centar je zbilja mnogo uradio u nekom prethodnom periodu pa nije čudo što se svrstava u centar najbolje socijalne zaštite u Srbiji. Ovo što sam sada ovde video, imao sam prilike da vidim još i u Evropskoj Uniji. Najbolji ste zato što ste jedina Institucija koja je uspela da aplicira ka fondovima Evropske Unije, prvi ste u mnogim stvarima“- rekao je Verbalov. On je još dodao da su cene vrlo prihvatljive za ovakav dijapazon usluga koje pruža Gerontološki centar Subotica. Pohvalio je cenu obroka koji je sto dvadeset i pet dinara, kao i kvalitet smeštaja koji je poput hotelskog.

Direktor Gerontološkog centra, dr Nenad Ivanišević, iskoristio je priliku da najavi apliciranje na jedan novi ekološki projekat. Naime, Ustanova je aplicirala za sredstva za grejanje na biomasu, kako bi se smanjili troškovi grejanja.

Vlada AP Vojvodine kroz projekte na koje Gerontološki centar Subotica aplicira redovno, omogućava dalji razvoj ove Institucije. Jedan od tih projekata je ugradnja javljača požara u objekte Gerontološkog centra. 

 

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search