Brainstorming Uroša Petrovića sa osnovcima

Pon, 10.02.2014 - 17:08 -- nikola.tumbas
Marijana Vasilijević o seminaru sa Urošem Petrovićem
Marijana Vasilijević o seminaru sa Urošem Petrovićem
Uroš Petrović - Brainstroming, čemu ovo služi?
Uroš Petrović - Brainstroming, čemu ovo služi?

Danas je u OŠ "Miloš Crnjanski" održana četvrta radionica sa učenicima četvrtih razreda škola učesnica Sekcije za uspešnu i darovitu decu koja okuplja 52 učenika iz osam osnovnih škola (OŠ "Miloš Crnjanski", "Kizur Ištvan", "Majšanski put","Ivan Milutinović", "Sonja Marinković", "Jovan Jovanović Zmaj, "Matko Vuković" i od prošlog meseca se sekciji priključila i OŠ "Sveti Sava" iz Subotice). Radionicu je vodio Uroš Petrović  na opšte zadovoljstvo učenika i roditelja. Interaktivnim načinom, neposrednim pristupom, zagonetnim pitanjima i pričama, Uroš je  stvarao moždanu avanturu i predstavu u kojoj su deca uživala,razmišljala i učestvovala sa odgonektama.

Sekcija planira 10 blok (duplih 1,5h) radionica koje će se realizovati u OŠ "Miloš Crnjanski" do maja meseca 2014. godine.
Koordinator Sekcije - Danijela Đedović, pedagog škole.

Uroš Petrović je trenutno na poziciji predsednika "MENSE" Srbije. Književnik koji je u vrlo kratkom roku došao do vrha liste najčitanijih knjiga u zemlji sa svojim Zagonetnim pričama i Martom Smart, pomera granice u savremenoj litaraturi.  Počev od zbirki priča – mozgalica i romana u zagonetkama do fantastičnih pripovesti, dela ovog autora jesu originalne pustolovine koje nagrađuju čitaoce. Razmrdavanje vijuga, susret sa čudesnim, neobičnim ali i zastrašujućim, raskošna mašta i osobeni humor u njegovim knjigama, sve više postaju omiljenim štivom i za odrasle.

Koautor je programa "NTC sistem učenja" gde sa dr Rankom Rajovićem promoviše i prenosi znanja i umenja putem radionica i predavanja.Dobitnik je većeg broja prestižnih nagrada za književnost i fotografiju.

Na čuveni IQ test otišao je iz radoznalosti, a dospeo na 4 mesto najinteligentijeg čoveka na svetu.

Saznanje da je najpametniji čovek Srbije, kaže, nije ga uopšte promenilo.  "To je kao kada nosiš cipele broj 47“, kaže Petrović.

****

Dodatak Danijelinom izveštaju...

U video prilogu je primer kako Uroš radi i animira decu, kroz prikaz jednog predmeta, alata, koji se više ne koristi.

Primer zagonetke, u ovom slučaju težine četiri ginkova lista - što je oznaka za "teško", je sledeći. Izvadak je iz "Zagonetne priče - knjiga peta" zagonetka pod brojem 121.

...

"U jednoj traperskoj naseobini upoznao sam Trkija. Iako mnogim traperima pomaže i uvek im se nađe kad im je najteže, oni se više plaše njega nego mrkog medveda. Trki stalno pravi male rupe i u njih stavlja metal. Lično sam ga video kako to radi, i to u gluvo doba noći! Ko je Trki i šta radi takav čudak među traperima?", upitao je Ilas decu, naglašavajući svaku svoju reč.

Pa sada vidite da nađete odgovor ili da odete u knjižaru i potražite knjigu, ili još bolje sve knjige, od ovog autora jer učinit ćete sebi zadovljstvo ali i svojoj deci i prijateljima. Promrdat ćete svoje vijuge koje su zakrečile od gledanja neta i TV-a.

Ako ste ovo rešili pokušajte još jednu !

Kakvi su to prozori koji imaju istu širinu i visinu, kvadratnog oblika su, a jedan je duplo veći od drugog?!

Odgovori se nalaze na kraju knjiga - ali ne svi. Za vrlo teške se morate obratiti autoru ako mislite da ste ih rešili!

Autor teksta: 
Custom Search