Pesmom ćemo privući vašu pažnju!

Pet, 14.02.2014 - 10:19 -- darko.kovacevic

Muzički album „Zvuk ptica“, Jasne Jovićević, je finiš ekološko angažovanog projekta, javne kampanje za zaštitu ptica Srbije - www.zvukptica.rs.

Poslednjih 10 meseci smo pokušali sve da vas podsetimo koliko je važno da Zvuk ptica ostane pesma naše svakodnevice, kroz javne kampanje, zastupanja NVO koalicije za zaštitu ptica, edukacije i informisanja. Pored svih ovih aktivnosti, akumulirali smo puno informacija, znanja, nepresušne inspiracije i ljubavi prema pticama. Kao rezultat tog rada, najzad predstavljamo i najkreativniji deo projekta.

Napravili smo album muzike čiji je svaki ton inspirisan zvukom naših ptica.

Pesma ptica je svakodnevna pojava, ali usporavanjem brzih ptičjih oglašavanja, dobija se mistična melodija koja povezuje ptice i ljude. To su iste pesme, skale i ritmovi koje i mi koristimo u pesmi, i povezivanjem ova dva sveta ulazi se u široki spektar muzičkih mogućnosti.

Eksperimentom smo stvorili fuziju elektro-akustičnog, prirodno-veštačkog muzičkog izražaja, korišćejem zvukova ptica iz naše baze zvukova, koje smo postavili u različite muzičke forme i funkcije.

Ovo je muzika koja vodi slušaoce u jedan paralelan svet kojeg smo retko svesti, a tu je svuda oko nas. Buđenjem svesti o postojanju pesme ptica, ostvarujemo vezu sa prirodom, i učimo o tome koliko smo i mi deo toga.

Nadamo se da će vam se dopasti album i da će vam na momenat preneti naše divljenje prema ornitofauni. Podelite ovu muziku i sa drugima.

Album se može slušati onlajn (http://www.zvukptica.rs/umetnost/zvuk_ptica_muzicki_album), a štampani tiraž će se deliti u promotivne svrhe.

ZVUK PTICA - Jasna Jovićević

  • Jasna Jovićević - saksofoni, EWI, kalimba, čaše, vokali
  • Bojan Bojić - elektronika, soundscaping
  • Armand Mesaroš- bas gitara
  • Sonja Kalajić - violina, testera, kastanjete, vokal (7)
  • Larisa Ivanković- vokal (7)

Producent - J. Jovićević

Snimatelj i postprodukcija - B. Bojić

Izdavač: UG Artrust

Autor teksta: 
Custom Search