Novi sportski teren uz pomoć Pokrajine

Sre, 05.03.2014 - 11:12 -- dejan.vukovic

Iako Demokratska stranka nije deo gradske vlasti u Subotici njeni predstavnici su u proteklih nekoliko dana obavili razgovore u Novom Sadu sa čelnicima Pokrajinskog sekretarijata za omladinu i sport. Rezultat tih razgovora su odobrena sredstva po rešenju broj 116-454-19\ 2014 u iznosu od 1.073.910,00 za uredjenje i asfaltiranje novog sportskog terena u OŠ "Djuro Salaj". Modest Dulić i Nemanja Simović su ove lepe vesti danas podelili sa direktoricom škole Mimicom Andrić kao i sa djacima ove škole, kome su sredstva već legla na račun.

Nemanja Simović, podpredsednik Okružnog odbora Demokratske stranke ističe dobru saradnju sa Pokrajinskim sekretarijatom koji su obezbedili sredstva za nov sportski teren - Smatram da svi treba da pokažu društvenu odgovornost a ona ne sme da zavisi od toga da li ste trenutno na vlasti ili ne. Istina je da su novi sportski tereni sa asfaltnom i tartan podlogom nicali jedan za drugim po dvorištima osnovnih škola u prethodnom periodu dok je deo gradske vlasti bila i Demokratska stranka. Zato je naša želja i bila da obradujemo djake i ove škole koji već duži niz godina imaju problem sa neophodnim prostorom za sprovodjenje nastave fizičkog vaspitanja. Ova škola muku muči dugi niz godina i sa fiskulturnom salom i mogu reći da će to biti naš sledeći korak u kojem ćemo kontaktirati Pokrajinski sekretarijat da se i taj projekat uspešno okonča. Obavljeni su i razgovori oko pružanja finansijske pomoći sportskim klubovima sa teritorije našeg grada od strane Pokrajinskog sekretarijata za omladinu i sport zbog činjenice da se klubovi nalaze u veoma teškoj situaciji jer odobrena sredstva sa gradskog nivoa za tekuću godinu veoma sporo pristižu dok najveći broj ligaških takmičenja već uveliko traje. Veliku zahvalnost dugujemo i gospodji Mariniki Tepić, pokrajinskom sekretaru za omladinu i sport i njenim saradnicima na pokazanom razumevanju i zelji da pomognu subotickom sportu .

Direktorica škole Mimica Andrić bila je vidno zadovoljna dobijenim sredstvima i nalasku rešenja za sportski teren. - Ovo je veliki dobitak za školu jer smo do sada u veoma lošim uslovima obavljali fizičko vaspitanje. Nismo imali salu a ovaj teren kao što vidite je u katastrofalnom stanju. Neće više biti povređivanja dece, što je bilo svih ovih godina do sada. Dugujemo veliku zahvalnost Pokrajinskom sekretarijatu koji je obezbedio sredstva koja su već na računu. Sprovešćemo proceduru javne nabavke i tada krećemo u realizaciju. Zahvalnost dugujemo naravno i Modestu Duliću i Nemanji Simoviću koji su nas podržali u ovome i pomogli oko realizacije.  

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search