Odbornica Vesna Berta prešla u Građane Srbije

Pet, 21.03.2014 - 12:49 -- nikola.tumbas

Romska partija i zvanično je promenila ime u Građani Srbije, kako bi delovanje mogla usmeriti i na zastupanje drugih manjinskih nacionalnih zajednica. 

Odbornica u Skupštini Grada Subotice Vesna Berta, danas je i zvanično objavila da je pristupila Građanima Srbije (napustivši Ligu socijaldemokrata Vojvodine), čime je naša stranka dobila odbornicu. 

Romska partija odlučila je promeniti ime u Građani Srbije zbog priliva sve većeg broja članova koji nisu pripadnici romske nacionalne zajednice, a koji su posvećeni borbi za ljudska i manjinska prava, te su i sami u manjinskoj poziciji. Posle promene imena, Romska partija, a sada Građani Srbije ostaju manjinska stranka, koja će se zalagati za prava Roma, ali i drugih manjina. 

Trend pristupanja Romskoj partiji, odnosno od nedavno Građanima Srbije, posebno je izražen u pokrajinskom odboru, na čijem je čelu Miloš Nikolić. To ne predstavlja iznenadjenje zbog činjenice da je Vojvodina tradicionalno okrenuta multikulturalizmu i kao regija prepoznatljiva po toleranciji. 

Posebno nam je zadovoljstvo, što smo u poziciji ovo saopštenje poslati 21. marta,  koji je označen kao Međunarodni dan borbe protiv rasne diskriminacije.

Partija Građani Srbije je ponosna što su njeno zalaganje protiv diskriminacije prepoznali i građani drugih nacionalnosti i što upravo na današnji dan saopštava značajnu promenu u svom delovanju. 

 

Subotica. 21. mart 2014.godine Biro za informisanje partije “Građani Srbije”

Ličnosti: 
Custom Search