Proslava Ilindena Fondacije „Makedonsko sunce“

Kategorija: 

Makedonska nacionalna zajednica u Subotici, u organizaciji Fondacije „Makedonsko sunce“ obeležava najveći nacionalni praznik Makedonaca Ilinden. Ovom prilikom čestitamo svim našim sugrađanima Makedonskog porekla nacionalni paznik Iliden, želimo da ga provedete radosno i u miru, ispunjeni verom i ljubavlju ponosni na svoje poreklo.

Mi iz fondacije ukazujemo da, uprkos postignutom napretku, borba za istinsku ravnopravnost još traje, te pozivamo sunarodnike da se aktivno uključe u procese promovisanja svih ljudskih i manjinskih prava i da hrabro i odgovorno koriste prava koja su im garantovana našim propisima, pri čemu prvenstveno želimo da još jednom obavestimo i pozovemo sve Makedonce koji žive u Subotici, da su izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina planirani za Oktobar tekuće 2014. godine, te da pravo glasa na izborima imaju samo oni pripadnici koji su upisani u poseban birački spisak (PBS. Pravo upisa u PBS ima svaki pripadnik nacionalne manjine koji je upisan u opšti birački spisak. Upis u PBS se vrši na osnovu pismenog zahteva koji se podnosi opštinskim, odnosno gradskim upravama gde podnosilac zahteva ima prebivalište.

Pozivamo sve birače koji su podneli zahtev za upis u PBS da provere da li su upisani u PBS i da li su njihovi podaci u PBS-u ažurni, a oni koji se još nisu upisali u PBS da to učine ukoliko žele, kako bi mogli da biraju članove svog nacionalnog saveta.

Za svu stručnu ili tehničku pomoć, pitanja, popunjavanja obrazaca, štampanje materijala, obezbeđenje prevoza, i drugo molimo sve zainteresovane da nam se obrate na mail: [email protected]

Služba za informisanje Fondacije MS

Custom Search