Misa u katedrali svete Terezije Avilske

Ned, 05.07.2015 - 17:56 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 
Stjepan Beretić obraćanje na misi 5 jula 2015
Stjepan Beretić obraćanje na misi 5 jula 2015
Riječ biskupa Penzeša na misi 5 jula 2015
Riječ biskupa Penzeša na misi 5 jula 2015
Detalj sa mise 5 jula 2015
Detalj sa mise 5 jula 2015

Finalni deo Dužijance malenih - posveta kruva od ovogodišnjeg žita.

Autor naslovne fotografija i deo uvodnih slika je Vedran Jegić.

Više o ovoj temi...

Centralna proslava Dužijance okončana je uručenjem hleba od novog žita, gradonačelniku Subotice Jene Maglaiju. Hleb su uručili ovogodišnji bandaš Nikole Bašića i bandašica Martina Ivković.  

Ceremonija je počela svečanom povorkom kojoja je krenula iz crkve Svetoga Roka do Katedrale Svete Terezije gde je održana svečana misa. Nakon toga povorka se kroz grad uputila do centralnog Trga. U povorci su bili risari predvođeni sa ovogodišnjim pobednicima Stipanom Kujundžićem i Ružom Tumbas, kao i članovi kulturnih društava obučeni u tradicionalne narodne nošnje. Vrhunac svečanosti je bio predaja hleba od novog žita Gradonačelniku Subotice, Jene...

detaljnije
Post date: Pon, 10.08.2015 - 11:11

Danas je održana centralna proslava Dužijance. U foto galeriji detalji sa ispraćaja bandaša i bandašice iz crkve Svetog roka i misa u katedrali 

Post date: Pon, 10.08.2015 - 01:30

U okviru centralne proslave ovogodišnje Dužijance danas je održano svečano polaganje venaca od žita na spomenik Risaru i spomen-bistu Blaška Rajića koji se nalazi u parku ispred Gradske kuće. Nakon toga je na Gradskom Trgu održana Skupština risara i nastup folklornih ansambala „Dužijanca“. 

Post date: Ned, 09.08.2015 - 01:37

Večerašnjom proslavom počela je centralno obeležavanje Dužijance. Na Trgu ispred Gradske kuće priređeno je Tamburaška veče i predstavljani su ovogodišnji bandaš i bandašica, Nikola Bašić i Martina Ivković kao i  izbor njihovih pratilaca. 

Post date: Sub, 08.08.2015 - 08:49

Književna večer Katoličkog društva za kulturu, povijest i duhovnost "Ivan Antunović" svake je godine prva priredba u središnjem dijelu manifestacije Dužijance.

Ove godine održana je 6. kolovoza u 19 sati u HKC "Bunjevačko kolo". Riječi pozdrava okupljenim gostima uputio je Lazar Cvijin, rizničar Društva. Prigodno izlaganja odnosno pregled djelovanja Društva u proteklih 25 godina iznio je mons. Stjepan Beretić.

U okviru ove priredbe dodijeljene su i nagrade Društva: s. Eleonori Merković, redovnici, Udruzi "Naša djeca" i brojnoj obitelji Miroslava i Mirjane Šarčević. Nagrade je obrazložio i uručio dr. sc. Ivica Ivanković Radak, tajnik Društva.

Senka Davčik je potom pročitala...

detaljnije
Post date: Pet, 07.08.2015 - 13:57
Custom Search