Goran Drača novi predsednik Gradskog fudbalskog saveza

Pon, 23.11.2015 - 21:52 -- dejan.vukovic

Goran Drača je novi-stari predsednik Gradskog fudbalskog saveza Subotice, a tako je odlučeno na večerašnjoj Izbornoj skupštini koja je održana u zgradi Nove Opštine. Iako je Skupština počela sa dva kandidata za mesto predsednika, kako je tokom iste Zoran Arsić povukao svoju kandidaturu, Drača je ostao jedini kandidat.

U uvodnom delu prisutne su pozdravili Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća Subotice zadužen za sport, omladinu i turizam, i Dragan Simović, predsednik Fudbalskog saveza Vojvodine. Obojica su istakli dobru saradnju sa Gradskim fudbalskim savezom. Nakon što predlog Mirka Lazića, predstavnika FK Lokomotiva koji je podržao kandidaturu Arsića, da se glasa tajno nije iznet na glasanje, Arsić je preneo odluku da povlači svoju kandidatru. Tom prilikom je istakao i da će koristiti svoj mandat u Skupštini Gradskog fudbalskog saveza da bude u opoziciji.

Za izbor novog predsednika glasalo je 29 delegata. Sa 28 glasova za i 1 uzdržan poverenje je zaslužio Goran Drača. Skupština je potvrdila predloge predsednika GFS-a za izbor dva potpredsednika Ivicu Bošnjaka i Aleksandra Vasića, a pored predsednika i potpredsednika u Izvršnom Odboru se nalaze još Dejan Vučić, Dragan Vuksanović, Nenad Torbica, Zoran Marković, Miša Guljaš, Jaroslav Pavlišin, Nemanja Suvajac, Goran Jeknić, Dragan Đorđević, Bogoljub Džinić, Dejan Vučković i Nedeljko Horvat. U Nadzornom odboru GFS-a su Đukanović, Nikolić i Čučković, Drača će predstavljati GFS u Fudbalskom savezu Srbije, dok će u Područnom fudbalskom savezu GFS predstavljati Drača, Bošnjak, Horvat i Vučić.

Na ovoj Skupštini članovi su podržali predlog predsednika GFS-a Gorana Drače da ova organizacija podrži Dragana Simovića za predsednika Fudbalskog saveza Vojvodine

Odmah po završetku skupštine Goran Drača je istakao - U naredne četiri godine ću se boriti da se dodatno stabilizuje Gradski fudbalski savez, iako je i do sada mnogo učinjeno, ali i da se sa novim rukovodstvom Trenerska i Sudijska organizacija takođe stabilizuju. Moramo da u narednom periodu osnujemo nekoliko klubova u seoskim sredinama, da se trudimo da decu iz kafića i ispred računara vraćamo na travnate terene. Pokazatelj da su se na ovoj Skupštini pojavili svi delegati je potvrda poverenja, a da se ono ne bi prokockalo, moramo raditi još bolje. Kako smo mogli čuti, ima među delegatima i onih koji ostaju u opoziciji, ali je jasan stav svih da je fudbal iznad nas. Sve ono što ćemo raditi neće imati lične konotacije, nego će biti za dobrobit fudbala.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search