Poljoprivrednici najavljuju protest u Beogradu zbog Zakona o poljoprivrednom zemljištu

Kategorija: 

NE DAMO ZEMLJU STRANCIMA I TAJKUNIMA!

Predlog Zakona o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu koji je u Skupštinskoj proceduri treba ODMAH povući iz procedure i izraditi NOVI.

• Davanjem prava prvenstva zakupa na period od 30 godina stranim i domaćim investitorima, 30% od okupne površine poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu, nepovratno se gubi najveći i neobnovljivi prirodni resurs Srbije.

• Ako ovakav zakon bude usvojen, porodična poljoprivredna gazdinstva će biti u potpunosti uništena i doći će do potpunog odumiranja sela, a naročito u Vojvodini gde se i nalazi 90% obradivog državnog zemljišta.

• Ovim predlogom zakona ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković dokazala je da ne brine o poljoprivrednim proizvođačima jer je dovela do diskriminacije porodičnih poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji i zato tražimo njenu neopozivu ostavku.

Ukoliko se naši zahtevi ne uvaže, sutra – 24.11.2015. – započinjemo protestnu vožnju traktorima prema sedištu Skupštine Republike Srbije.

 

Novi Sad, 23.11.2015.

UDRUŽENJA POLJPRIVREDNIKA

Custom Search