Mladi, udruženi, mogu postići više i bolje

Pon, 30.11.2015 - 19:36 -- nikola.tumbas

Udruženje „PROACTIVE COMMUNICATIONS“, u saradnji sa Kancelarijom za mlade, organizuje trening: „VEŠTINA ZAGOVARANJA I PREGOVARANJA U PROCESU KREIRANJA I REALIZACIJE PROJEKATA  MLADIH U LOKALNOJ ZAJEDNICI” za učenike srednjih škola u Subotici. Projekat se realizuje u okviru realizacije Lokalnog akcionog plana za mlade Grada Subotice.

Ovaj trening ima za cilj podizanje  svesti mladih o sopstvenom mestu u društvu, o njihovim željama, potrebama i mogućnostima i da pokaže mladima da udruženi mogu postići više i bolje.

Mladi najuspešnije i najlakše zastupaju svoje interese kroz omladisnki aktivizam: umrežavanje i sprovođenje projekata u cilju unapređenja kvaliteta života mladih, ali i ostvarivanja prava i ravnopravnih  mogućnosti učešća u različitiom oblastima društvenog života.

Veštine zagovaranja svojih ideja i način predstavljanja potencijlnim donatorima i finansijerima su od suštinskog značaja na putu do realizacije ideja.

Trening se sastoji od 4 radionice, koje se državaju u prostorijama Kancelarije za mlade, svake srede od 16. do 19h.

Prošle srede, 25. novembra je uspešno održana prva radionica, na kojoj smo se bavili utvrđivanjem sopstvenog identiteta tj. odgovorom na pitanje: Ko sam ja ustvari? Šta mislim, šta želim i šta osećam?  Takođe, pokušali smo da damo odgovor na pitanje: Kakvo je naše okruženje - koji su njegovi izazovi i resursi?

Druga radionica sledi u sredu, 02. decembra, kada ćemo naučiti kako se planira i odvija proces pregovaranja i zbog čega je bitno posedovati znanja i veštine iz ove oblasti da bismo uspešno zagovarali svoje ideje potencijalnim finansijerima i donatorima.

Na narednim radionicama ćemo se baviti Planiranjem projekata – kako se dolazi do dobre ideje, kako se definišu  ciljevi  i šta sve mora da sadrži  dobar plan aktivnosti.                                                      

Trening realizuje Marija Skala, diplomirani pedagog i sertifikovani  trener za upravljanje projektima i  ima dugogodišnje iskustvo u radu kao trener iz oblasti komunikacijskih i menadžment veština i projekt menadžmenta.                                                                          

photo&info Marija Skala                                   

Ličnosti: 
Custom Search