Jótékonysági koncertet tartottak Szabadkán

Kategorija: 

A világhírű zongoraművész, Balog József varázsolta el a közönséget szerda este a szabadkai Városháza Dísztermében. A koncertet a szabadkai magyar főkonzulátus jótékonykodás céljából szervezte. A befolyt összeget idén a hajdújárási Lurkóháznak ajánlották fel.

Balog József budapesti zongoraművész a világ három kontinensének több mint húsz országában koncertezett már. Szabadkán most először lépett fel. Magyaros összeállítással érkezett. Balog József, zongoraművész: „Bartókot, Lisztet és Kodályt, a leghíresebb magyar zeneszerzőket fogom eljátszani, egy nagyon sokszínű és egy nagyon érdekes program-összeállításban, közel egy órában.”

A szabadkai magyar főkonzulátus minden évben megszervezi jótékonysági akcióját. Idén a hajdújárási Lurkóház védenceit támogatja. Babity János, Magyarország szabadkai főkonzulja: „A koncerten résztvevők elhelyezhetik pénzbeli adományaikat. Emellett természetesen a főkonzulátus saját lehetőségeihez képest tartós élelmiszert, tisztálkodási szereket, hasonlókat vásárol.”

A jótékonysági koncerten a civil szervezetek képviselői, magyar diplomaták és vajdasági politikusok is részt vettek. Adományaikkal szeretnék szebbé tenni a szegény sorsú gyerekek karácsonyát. Bunford Tivadar, szabadkai elnök, VMSZ: „Itt összeülünk, egy kellemes muzsika mellett elgondolkodunk azon, hogy akinek megadatott, hogyan tud segíteni azokon, akiknek ez nem adatott meg. Ilyenkor olyan adományok jönnek össze, amelyekből néhány embernek szebbé tudjuk tenni a karácsonyát.”

A hajdújárási Lurkóház védencei nevében Harmath Károly ferences rendi atya mondott köszönetet az adományokért. „Szent János azt mondja, hogy az Isten szeretet. Ha mi gyakoroljuk ezt a szeretetet, akkor mi hasonlókká válunk az Istenhez. Annak örülnék, ha ennél is nagyobb vastapsot kapnánk majd Istentől, amikor találkozunk vele. Megtapsolna mindannyiunkat és azt mondaná, te a szeretet embere voltál ezen a Földön, az én legkisebbjeimet támogattad. Köszönöm.”

Az adományokat ma adták át a hajdújárási Lurkóház védenceinek.

Custom Search