Situacija oko apoteke Venus povodom saopštenja Pokreta za preokret

Kategorija: 

Predsednik MZ Mali Bajmok, Saša Gravorac, u odgovoru povodom saopštenje Pokret za preokret, je rekao da je skupština mesne zajednice, uradila jedino što može, a to je da se traži od grada zahtev za raskidanje ugovora sa vlasnikom apoteke, i autora teksta uputio na gradsku samoupravu za dodatne informacije.

Milimir Vujadinović, član gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite, pojasnio je nastalu situaciju oko apoteke "Venus" i šta je po tom pitanju urađeno.

- Posle sazanja za problem oko izdavanje lekova u razgovoru sa vlasnikom apoteke, dr Tamaš Sirakom, da se nađe rešenje, uz obostranu korist zainteresovanih, vlasnika i MZ-a, u korist građana mesne zajednice Mali Bajmok dogovoreno je da apoteka učestvuje na konkursu za dobijanje prava da izdavanja lekove na recept. Taj konkurs je trenutno u toku i mislimo da će se na taj način ukloniti nedostak u radu apoteke do kraja februara kada ističe vreme konkursa.

dr. Tamaš Sirak, hirurg po struci, vlasnik apoteke, inače stanovnik MZ Mali Bajmok, je potvrdio kakva je trenutno situacija, odnosno da se čeka kraj konkursa, i on očekuje da će se pozitivno završiti ova problematika sa izdavanjem recepta.

- U razgovoru sa g.Milimirom, od koga sam prvi puta saznao za ovaj problem, dogovorili smo se oko ovoga kako je on rekao, prijavili smo se na konkurs i nadamo se pozitivnom rešenju - kaže dr. Tamaš Sirak i nastavlja -  Svojevremeno kada smo mi potpisivali ugovor sa mesnom zajednicom mi smo ispunili sve uslove koje su oni pri tome postavili. Tokom vremena mi redovno ispunjavamo obaveze kao i sva potrebna plaćanja i nemamo nikakvih neplaćenih obaveza.

Sam prostor za apoteku je bio tada neuslovan, nije zadovoljavao potrebne uslove, pa smo ga mi u celini adaptirali i priveli upotrebnom stanju u kakvom je danas. Pri tome je i terasa iznad ulaza dodatno hidroizolovana jer je prokišnjavala.

Na kraju je Milimir Vujadinović dodao - Taj problem koji je nastao sa potpisivanjem ugovora sa apotekom, od strane rukovodstva MZ Mali Bajmok na čijem je čelu tada bio Darko Antelj (potpisnik saopštenja Pokreta za preokret),  i ja obećavam da će biti rešen od strane gradske samouprave.

Dopuna - mart 19. 2016.

Rešenje pronađeno - izveštaj pogledati ovde

Custom Search