Predstavljena pojačanja u FK Spartak

Čet, 18.02.2016 - 21:52 -- dejan.vukovic

Fudbalski klub Spartak u nastavak sezone ulazi pojačan sa pet novih igrača koje je danas na Gradskom stadionu promovisao predsednik kluba Dragan Simović. 

- Imali smo težak posao u prelaznom roku jer smo bili u situaciju da nemamo prava na grešku. Uspeli smo da u Suboticu dovedemo igrače koji će nam omogućiti da budemo dosta jači u odnosu na prvi deo sezone. Cilj je jasan, na svaki mogući način moramo da izbegnemo ispadanje iz Super lige Srbije. Radi se o iskusnim igračima koji su birani na pozicijima koje je tražio Stručni štab. Šljivić se već sada pokazao kao pravo pojačanje, Novaković je već igrao u Spartaku i o njegovim igrama sve znamo. Tomić je štoper sa velikim iskustvom, očekujemo i tu veliki pomak, pogotovo što nam sledi zgusnut rasporored i mogući problemi sa kartonima. Pridružio nam se i iskusni Branković koji igra na mestu levog beka gde imamo manjak zbog povrede Mezeija. Ekipi se pridružio i Mudrinski koji ima sigurno šta da pokaže u dresu Spartaka. Drago mi je da je i stručni štab zadovoljan, a sada je ostalo da sve to pokažemo i na terenu - rekao je predsednik Simović.

Osvrnuo se predsednik i na dešavanja u jesenjem delu - Imali smo dosta nesretnih okolnosti prošle godine, tu je i čuvena utakmica protiv OFK Beograda i nepravedno oduzeti bodovi za koje ćemo se boriti do najviših instanci.  Svedoci smo mnogih utakmica u Evropi, pa i kod nas, da klubovi odmaraju igrače pred važan meč. Mislim da smo sa novim igračkim kadrom spremni da se izvučemo iz teške situacije, i da već od prve utakmice u nastavku pokažemo svoj novi kvalitet.  

Simović je iskoristio ovu priliku da pored pojačanja predstavi i budućnost FK Spartak, igrače koji su potpisali svoj eprve profesionalne ugovore sa Subotičkim superligašem.  Prve profesionalne ugovore potpisali su Danijel Zlatković, Nemanja Ćalasan i Milan Đokić. – Bodovi i opstanak u Super ligi Srbije su osnovni cilj u ovom momentu. Međutim, moramo da mislimo i na budućnost kluba. Na pripreme smo vodili sedam mladih igrača a struka je procenila da su ova trojica za sada najbliži prvom timu.  

Danijel Zlatković polusezonu je odigrao u FK Bačka 1901, gde se svojim igrama nametnuo. Odigrao je već dve utakmice za prvi tim i nakon dobro odrađenih priprema nada se novoj prilici. Polusezonu u FK Bačka odigrao je i Nemanja Ćalasan, mladi štoper Subotičkog superligaša. Prošao je kompletnu Omladinsku školu FK Spartak i sada čeka priliku da zaigra za prvi tim. Prvi profesionalni ugovor potpisao je i Milan Đokić koji je prvi deo sezone igrao u Bačkoj Topoli.  

 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search