Centar za vantelesnu oplodnju počinje sa radom početkom 2017. godine

Sub, 23.04.2016 - 09:33 -- nikola.tumbas

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai posetio je juče subotičku Opštu bolnicu. Tom prilikom, zajedno sa direktorom Opšte bolnice dr Goranom Bićaninom i načelnikom Centra za humanu reprodukciju prof. dr Aleksandrom Radulovićem obišao je nedavno završenu subspecijalističku ambulantu za sterilitet i vantelesnu oplodnju, kao i budući Centar za vantelesnu oplodnju gde je okončana prva faza rekonstrukcije i adaptacije unutrašnjeg prostora.

Zahvaljujući podršci lokalne samouprave i Uprave Opšte bolnice, i njihovoj saradnji i zajedničkom delovanju na svim nivoima, na dobrom smo putu da uskoro završimo građevinske radove na izgradnji budućeg Centra za reproduktivnu medicinu i krenemo sa njegovim opremanjem, s obzirom na to da je deo opreme već stigao, izjavio je, obraćajući se medijima, dr Radulović.

– Verujem da će do kraja 2016. ili početkom 2017. godine ovaj centar početi sa radom, dok će subspecijalistička ambulanta već za tridesetak dana krenuti sa primanjem, evidentiranjem, ispitivanjem i pripremom pacijenata za vantelesnu oplodnju. Mislim da je ovo naš veliki uspeh i da će svi pacijenti koji kod nas budu dolazili biti zadovoljni. Prve  ’bebe iz epruvete’ očekujemo krajem 2017. ili početkom 2018. godine. Nadam se da ćemo ostvarivati dobre rezultate i na taj način doprineti povećanju nataliteta u našoj sredini – istakao je prof. dr Aleksandar Radulović, i dodao da je do sada obezbeđeno oko 80 odsto potrebnih sredstava za realizaciju projekta.

...

Prostorije subspecijalističke ambulante za sterilitet i vantelesnu oplodnju nalaze se u prizemnoj zgradi u krugu bolnice, naspram ulaza u novu bolničku zgradu, a Centar za vantelesnu oplodnju na prvom spratu novog dela bolnice.

Više o ovome pročitajete ovde

 

 

Autor teksta: 
Custom Search