Pogledajte "tizere" za Palićki filmski festival

Kategorija: 

Evropski film imao je izvanrednu godinu, a u Glavnom programu predstojećeg 23. Festivala evropskog filma Palić imaćete jedinstvenu priliku da pogledate relevantan presek recentne produkcije koji čini 14 naslova.

Glavni takmičarski program na Letnoj pozornici, verovatno najlepšem bioskopu na otvorenom u Srbiji, otvoriće van konkurencije 16. jula dokumentarni film  Đanfranka Rosija “Požar na moru”, koji je dobio “Zlatnog medveda” u Berlinu za najbolji film. Film sklanja medijsko senzacionalističku masku sa „najveće tragedije u savremenoj istoriji od Holokausta“ i otkriva ljudsko lice tekućeg izbegličkog problema.

Iste večeri biće prikazan letonski film “Snovi”, odlično debitantsko ostvarenje Renarsa Vimbe ovenčano Kristalnim medvedom na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Berlinu. Film prati Raju, sedamnaestogodišnjakinju koja se nakon smrti bake suočava sa teškim životnim odlukama čije posledice mogu drastično uticati na živote njenog mlađeg brata i nje...

Jedna od poslastica zasigurno je “Demon pod reflektorima” poznatog danskog reditelja Nikolasa Vindinga Refna koji se proslavio filmovima “Drive” (sa Rajanom Goslingom), “Valhalla Rising” i “Bronson”. Elle Fanning igra manekenku na početku karijere čiju mladost i vitalnost počinju da proždiru žene opsednute lepotom... U filmu glume između ostalih i Christina Hendricks i Keanu Reeves.

Sigurno biste poželeli da pogledate film čiji sinopis počinje sa: “Dve sestre sirene, pola žene pola ribe, igraju u noćnom klubu. Jedna od njih se zaljubljuje u prelepog mladića, što ih stavlja pred okrutan i krvav izbor”. Radi se o poljskom ostvarenju “Draž” (r: Agnieszka Smoczyńska) koji je  naišao na sjajan prijem u Americi, a publika na Paliću i u Srbiji, premijerno će moći da ga pogleda na Letnjoj pozornici 17. jula.

Više informacija ostalim filmovima možete pronaći u priloženom saopštenju.

Traileri:
Matura - https://youtu.be/VimmuogOOks
Požar na moru - https://youtu.be/f8Kc5wy0Rxg
Demon pod reflektorima - https://youtu.be/cipOTUO0CmU
Toni Erdman - https://youtu.be/imRcz9atLfov
Tihi zaliv - https://youtu.be/ameLmrsd00M

-- Festival evropskog filma Palić

www.palicfilmfestival.com
 

Custom Search