Izveštaj tima za povećanje predškolskog obrazovanja dece

Kategorija: 

IZVEŠTAJ SA ODRŽANOG SASTANKA TIMA ZA POVEĆANJE OBUHVATA DECE PRIPREMNIM PREDŠKOLSKIM PROGRAMOM

Dana 13 .07. 2016. u prostorijama Predškolske ustanove "Naša radost" održan je sastanak na temu: Aktivnosti predškolskih ustanova na povećanju obuhvata dece Pripremnim predškolskim programom.

Cilj sastanka je saradnja sa partnerima na lokalnom nivou, planiranje i realizacija konkretnih akcija na terenu u naseljima  u kojima žive deca iz osetljivih društvenih grupa koje treba što hitnije sprovesti u cilju motivisanja roditelja  da upišu dete u pripremni predškolski program.

Na sastanku su prisustvovali predstavnici: Patronažne službe, Lokalne samouprave, Doma zdravlja, Edukativnog centra Roma, Crvenog krsta i predstavnici Predškolske ustanove.

Učesnici su  izneli  svoje predloge i sugestije na ovu temu i dogovrili sledeće zaključke.

Formiranje Baze podataka - na nivou grada što podrazumeva da svi uključeni u ovaj proces dostave  informacije i podatke sa kojima raspolažu o deci koja su stasala za Priprenmni predškolski program ( 2010.godište i januar i februar 2011. godište).

Kada se formira Baza podataka, angažovat će se Pedagoški asistenti, članovi Crvenog krsta i  vaspitači koji će odlaziti na teren.

Distribucija flajera za roditelje koje će dostaviti Ministarstvo prosvete Predškolskoj ustanovi.Potom će se flajeri distribuirati preko Crvenog krsta, Pedagoških asistenata i vaspitača.

Na osnovu svih dobijenih podataka sa kojima Ustanova bude raspolagala, vršiće se upis dece.

Sagledavanje mogućnosti za ASISTIVNU OPREMU - obezbeđivanje ishrane, prevoza, prilaza vrtićima itd...)

Informisanje i pozivanje građana da imaju mogućnost prijaviti ako imaju saznanja o deci koja nisu upisana u Pripremni predškolski program u PU "Naša radost" na broj telefona: 024/ 64 64 11.

Predškolska ustanova "Naša radost"

Custom Search