Mazen Kerbaj solo

Uto, 06.09.2016 - 23:18 -- darko.kovacevic

Kanjiški Jazz festival u Subotici - Pozorište „Kosztolányi Dezső” -  10.9.2016 - SUBOTA - 20.00h – Mazen Kerbaj solo (LB)

Mazen KERBAJ – truba, objekti, elektronika

Mazen Kerbaj je libanski strip crtač, vizuelni umetnik i muzičar. Autor je preko 15 knjiga, a mnogi njegovi stripovi i ilustracije su objavljivani u antologijama i magazinima. Svoje slike, crteže i video radove izlagao je na brojnim samostalnim i kolektivnim izložbama, gde je često izvodio i performanse.

U umetničkim krugovima, najčešće ga prepoznaju kao jednog od osnivača i aktivnog učesnika libanske nezavisne, improvizovane i eksperimentalne muzičke scene. Su-osnivač je poznatog bejrutskog festivala “Irtijal” i izdavačke kuće “Al Maslakh”. Njegov muzički izraz je vrlo prepoznatljiv i svojstven. Često pomera granice i uvodi inovativne načine sviranja trube, svog osnovnog instrumenta, nadovezujući se na rad svojih predhodnika i pionira eksperimentalne scene poput Bila Diksona, Aksela Dernera i Franca Hautzingera (Bill Dixon, Axel Dörner, Franz Hautzinger). Na 21. Kanjiškom jazz festivalu nastupa samostalno, iako najčešće svira sa svojim “A” triom (Mazen Kerbaj, Sharif Sehnaoui, Raed Yassin) ili u kolaboraciji sa mnogim umetnicima širom sveta. Između ostalih, ističu se njegove saradnje sa umetnicima poput Mats Gustafssona, Martin Küchena, Joe McPhee-ja, Franz Hautzingera, sastavom The Ex i dr.

Mesto održavanja: 
Vrsta događaja: 
Vreme održavanja - početak: 
Sub, 10.09.2016 - 20:00
Vreme održavanja - kraj: 
Sub, 10.09.2016 - 20:30
Kategorija: 
Custom Search