Rvači Spartaka predstavili pojačanja i najavili borbu za titulu

Sre, 28.09.2016 - 20:28 -- dejan.vukovic

Rvački klub Spartak je u medija centru Gradske kuće najavio da znatno ojačan ulazi u novu sezonu sa jasnom namerom i željom da osvoje novu titulu prvaka države. 

Klub su pojačali: Aleksandar Maksimović (Partizan), Kristijan Gazdag (Potisje Kanjiža) i Tamaš Nađ (Senta) koji će uz iskusne Davora Štefaneka, Franjkovića, Bosnića  ostalih subotičkih rvača pokušati vratiti titulu u Suboticu. Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu izneo je reči zadovoljstva što će Subotica imati još jedan klub koji se bori za najviši plasman, pogotovo jer je reč o rvanju, sportu sa izuzetnom tradicijom na severu Bačke. – Zajednička ambicija je da titulu prvaka države vratimo u naš grad, a potpisivanje ugovor sa tri kvalitetna rvača je prvi korak ka tome. Pred njima, i ostalim rvačima Spartaka, je veliki posao koji počinje već predstojećeg vikenda. Uz sve njih, uz dobro organizovan klub i trenera kao što je Sreta Damnjanović, možemo se nadati da će taj zajednički cilj biti i ispunjen. U godinama iza nas dominantu ulogu su imali Partizan i Proleter, a krajnje je vreme da se titula vrati u Suboticu, jer je rvanje sport po kojem je naš sport prepoznatljiv.

Iskusni trener, Sreten Damnjanović predvodiće plavo bele i u novoj sezoni – Sa ova tri rvača sigurno ulazimo u finale. Neće biti lako osvojiti titulu, pred nama je veliki zadatak, ali i rad za predstojeći period. Spartak ima 22 titule prvaka države od osnivanja, ali i 33 svetske, evropske i olimpijske medalje. Sada smo u situaciji da tu titulu povratimo. Kvalitetno smo se pojačali pre svega sa Maksimovićem, koji ima tri evropske medalje i bio je učesnik Olimpijskih igara. Ovi rvači mogu da nam pomognu da napravimo veliki rezultat, ne samo sada, nego i kasnije, jer smo ih doveli na duže vreme. Uz veliku pomoć Grada Subotice pokušaćemo da ostvarimo naše ambicije. Titula ove godine dolazi u Subotici, biće to dobro posle sušnih 4-5 godina.

Aleksandar Maksimović zadovoljan je dolaskom u Suboticu – Spartak mi je drag klub, a Sreta mi je bio osam godina trener u reprezentaciji. Mislim da možemo da stignemo do titule prvaka. Spremni smo, radićemo i dalje i maksimalno ćemo se potruditi da taj cilj koji smo zajedno zacrtali i ostvarimo.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search