Till death parts us

Čet, 11.05.2017 - 21:47 -- nikola.tumbas

Zajedno do smrti...

Odnosno, Dok nas neki građevinski preduzimač ne poseče! Malo po malo nestaju nam kapitalni primerci stabala u gradu. Možda bi se "grad" mogao zauzeti za neke od primeraka stabala koja svojom veličinom, kao svedok vremena sa početka prošlog veka krase ponegde prostor na kojem se nalaze. Nekada su se zgrade "pomerale" planirale na taj način da ne smetaju takvim retkim primercima (vidi Tokio sa zaštićenim primercima Tise). Sada se to u tišini ograđenog gradilišta odradi bez svedoka.

Ova stabla "jele" kako mi laici zovemo čine jednu celinu na mestu bivše "Drvene ambulante" u MZ Gat. Možda bi se građani mogli zauzeti da se od ovog prostora načini jedan mali kutak za predah, na putu iz grada ka buvljaku i nazad, ili uopšte mesto za kraći odmor za majke sa decom iz okoline. Fontana je potrebna a moguće je i da se izvede jer već postoji voda. Samo treba volje i želje da se to uradi, i u ovom slučaju veoma malo novca.

Dopuna:2017.05.13.

U razgovoru sa predstavnicima MZ Gat, Igorom Preradovićem i Sinišom Šarčevićem, saznao sam da je ova ideja njima već davno sinula i da su oni odradili svu potrebnu papirologiju, sa JKP Čistoća i zelenilo, da se to na slično zamišljen način uradi, pretvori u mali zeleni kutak za odmor. Tako da će narednih dana biti nešto informacija o ovoj inicijativi kojoj treba dati novi podstrek.

...

ali od incijative se nije stiglo dalje jer je zemljište nakon toga promenilo namenu...

2020.09.15.

i danas su zajedno pali jedan pored drugog posečeni. Preduzimač je stupio u posed. 

Kategorija: 
Standard

Ostale fotografije - Daily photo

Custom Search